Koupit si
X-maxxe jako začátečník, který se tu ptá na úplné prkotiny (nemyslím to ve zlém

) by byla IMHO docela hloupost. Je to velké hovado, těžké, celkem drahé na pořízení a ekvivalentně tomu nebude levný asi ani provoz. Nehledě na to, do jakých kategorií výkonu, proudů atd se dostáváme (IMHO nic pro laika).
K předchozí diskusi bych dodal, že ač sám mám Traxxase, tak se domnívám, že například Traxxas a HPI jsou srovnatelné značky co do kvality - prostě dva konkurenti na stejném segmentu trhu: autíčka na blbnutí

Traxxasovi v daném případě dávám přednost proto, že ho mám

Ale neměnil bych, protože již značku znám a mám i sadu náhradních dílů, proto je pro mne dobré se osvědčené značky držet (pro majitele HPI by to platilo taky - držet se HPI, pokud již má zkušenosti a sady dílů). Mám ho již dlouho a nic ne se něm "nekazí" - jen to, co jsem si sám při těžké havárce rozbil, což je mýma rukama, nikoliv výrobcem autíčka
Doporučuju
E-Maxxe, je to univerzál.
V případě
Reva je to pro milovníky rychlých čertovin a
Summit je zase otázka relativně pomalého zdolávání těžšího terénu.
Ale to nejdůležitější
Nejde jen o pořízení auta.
V této kategorii se již vyžaduje údržba, podobně jako u skutečného auta:
1) Minimálně
musíš vyvážit kola. To je naprostá nutnost, jinak auto již při střední rychlosti poskakuje i na rovince a je velmi špatně ovladatelné. A pozor - z výroby kola většinou nejsou vyvážená ani trochu.
2) Pro dobré jízdní vlastnosti musíš správně seřídit geometrii. Rozběh vpředu, souběh vzadu a správný odklon. Požadované hodnoty jsou uvedeny v návodu od výrobce a případný experiment v nastavení dle vlastní zkušenosti a preferencí.
3) Je potřeba se správně starat o tlumiče, jsou olejové a je potřeba je mít v pořádku.
4) Je potřeba se postarat o diferenciály a jejich nastavení na požadované vlastnosti za pomoci vazeliny příslušné viskozity. V této oblasti jediný Summit disponuje dálkově ovládaným uzávěrem diferenciálů - proto je vhodný i do těžšího terénu.
5) Je potřeba se starat o akumulátory, do těchto aut to již nejsou žádná malá šidítka.
6) Je potřeba mít náhradní díly a vědět co s nimi. Například ložiska, která se především při blbnutí v terénu, prachu a mokru stávají spotřebákem...
Vše shora uvedené je potřeba mít tak trochu nastudované a aspoň trošku tomu rozumět. I když se výrobci zpravidla chlubí, že stačí jen vytáhnout z bedny a jezdit, není to tak úplně pravda. Ono to sice jde, ale ne moc dlouho...
Rozhodně je potřeba mít sadu vhodného nářadí a chuť se tomu věnovat nejen za volantem, ale i v "servisu".
A tím se to dost odlišuje od prosté hračky