PiNa píše:Teda Pepine, co to tady čtu, simtě?

Kvalita CD (jak kterých) a vinylů (zase jak kterých) je stále o poznání lepší, než streamované audio. Leda že bys streamoval z Tidalu, i tak je to ale kvalitativní úpadek. Jako kulisa k práci to docela jde, ale na kritický poslech ani náhodou.
Ale nejsi v tom sám, taky jsem vyměknul a před půl rokem koupil k telce Soundbar se Subwooferem. Věc, kterou jsem si myslel, že nikdy doma mít nebudu.
já už hig endového poslechu bohužel moc neužiju, slyším tak max do 12khz, to by by mi zase až tak nevadilo, jako fakt, že na pravé ucho slyším huř výšky--cinkání a balancema to dohnat nejde, to jen celkově zesílím pravou bednu--to bych musel řešit jedině equalizerem--asi nejspíš dusledek mladického rockování a kytarového komba právě u pravého ucha.
že je asi už něco špatně mi došlo, když jsem najednou začal slyšet hrát nabiječku z police stereo

jak hraje po nabití melodii, lítá mi to z ucha do ucha, jako by byla připojená na stereobedny a hrála stereo .
sound bar jsem taky pořídil
http://www.philips.cz/c-p/HTS8100_12/cineosale na dabovaných a zvlášt staženkách avi filmech je z toho soundbaru hodně poznat degradace zvuku oproti originálu v angličtině, tak mi víc zvukově vyhovuje obyč domácí klasické 5,1 kino který přehraje placatě--neutrálně všechno bez vyjímky, ted, co jsem se přestěhoval do baráku do pidi vejminkového bytu si na telku v pohodě vystačím na předek se stereo šunkovým torzem minivěže tevion zapnuté na předek v režimu suround přez prehistorický repro podstavec pod telku plazmovky plus aktivní subwofer a zadek--když mi o to jde jedu už jen přez výstup zadních beden opět z obyč 5,1 kina , zdá se to určitě jako divočina, ale funguje to na ty you tubovky z wifi televize, avi a mkv staženky naprosto v pohodě, origo zvuk i z tý větší telky sony, to je fakt bída--to, že už blbě slyšim bohužel pořád neznamená, že mi něco uši opravdu rve a je mi ten zvuk nepříjemný.
ještě bych měl na tebe jeden dotaz, mám tady nevyužitý Xavieny 225, mě zvukově nesedli,pokud je nehraju hodně nahlas, chtějí asi opravdu kvalitní zesilovač--Barleta je ladil na zesiku v ceně 100k,na to já fakt peču,máš nějakou představu, za kolik je dnes rozumná prodejní cena? nové jsem je před lety platil necelých 13k, někdy předloni jsem od kámoše dostal xavieny suona, ale laděné pro domácí kino a ty hrajou na obyč zesikách v ceně okolo 1Ok naprosto luxusně--teda pokud pominu ty moje už nevratné problémy se sluchem

ty odkazy na serioznější přehrávání z netu proberu s mladym, já z toho moc moudrej jak na to nejsem
nic méně ten spotify a radio paradise mi vyhovuje naprosto v pohodě-- ale kdo ví, možná až udeří třeskuté mrazy, opráším nakonec zase i ten gramofon .