konkrétní odkazy na internetová rádia

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
gardenroute

Re: konkrétní odkazy na internetová rádia

#16 Příspěvek od gardenroute »

pepin píše:...
tak to ted netušim, z internetových už mám a používám pouze radio paradise...
Dobře děláš Pepine, streamuji Paradise i teď, na takřka zoufalé konektivitě na jednom opuštěném ostrůvku jihovýchodní Asie [emoji1]
A samozřejmě je zcela free a bez reklam...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
MickF

#17 Příspěvek od MickF »

pepin

#18 Příspěvek od pepin »

rádio paradise super---jako rádio, ale co mě fakt vzalo

http://www.o2.cz/osobni/spotify/?cid=cs ... generic-aw

dneska mi to synek nainstaloval do mobilu a je to bomba, zamačkávám slzu a vynily nechávám u ledu, jen tomu mobilu řeknu, co chci poslouuchat a je to tam--teda když mi rozumí a když netrucuje, že zatím jedu jen přez neplacenou aplikaci, tak si zase nemužu až tak moc vyskakovat :lol:

P1170419.JPG
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od jyrry »

O2 píše: .... hudbu můžete poslouchat klidně od rána do večera. Stačí jen mít některý z tarifů s internetem v mobilu....
Když nemáte tarif od O2
Nechte nám na sebe kontakt, zavoláme vám se speciální nabídkou.

No jo, no....
jyrry.webnode.cz
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#20 Příspěvek od rampa_mckvak »

Před pár lety se Gama dala poslouchat. Dnes je to jen nechutná komerce.
http://www.radioonline.cz/radio-gama/

Trochu mimo téma ohledně rádijí, i když jde vlastně také o muziku. V létě jsem narazil na tohohle chlapíka a musím říci, že mě velice zaujal. Ale třeba ho někteří už znáte.
https://www.youtube.com/watch?v=aOBi9nYdZLk
https://www.youtube.com/watch?v=wCVukDiRsNs
https://www.youtube.com/watch?v=Lh193gYk094 zde je konec nejlepší :-)
Co neubrzdíš neukecáš.
pepin

#21 Příspěvek od pepin »

jyrry píše:No jo, no....

ale houby, v té neplacené verzi to jedu přez odložený mobil přez domácí wifi bez sim karty, ale je možné, že prvotně je ta služba nutná aktivovat přez O2, je bto ale fakt dobrý--v neplacené verzi je vyskakování co si chci pistit samozřejmě omezený, ale pokud ti nejde uplně zásadně o konkrétní skladbu, nemá to chybu--řeknu mobilu třeba fleetwood mac stevie nicks a jdu si do dílny po práci--když dohraje stevie nicks, prdne mi to tam hned něco stylově podobného .

jsem fakt nadšenej--ale nejsou to MP3, nedá se to stáhnout, a uložit, to jde až v placené verzi--ale né v mp3 a poskytovat to dál, nic méně v placené verzi máš k staženým souborum přístup z čehokoli, přez svuj učet--dobře se ta muzika pak vybírá na velkoplošném displey v autě tesla :D

je to dobrý, fakt je to dobrý, fakt zamačkávám slzu a na vynily a cd už prdim, zbytečné zabírání místa a bo jsem v poslechových studiích strávil svého času poměrně dost motohodin, o kvalitě zvuku z origo LP nebo CD si myslím dnes už svoje--hovno--špatnou nahrávku --stejně nenaleštíš hig top aparatorou a zvlášt v případě bigbítu.

je to bomba, fakt je to bomba

řeknu tomu mobilu Patti smith, a je to tam, proč bych to vubec měl hledat v řadě těch vynilu v té obr polici :lol:

fakt jsem nadšenej.
PiNa
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od PiNa »

Teda Pepine, co to tady čtu, simtě? ;-)

Kvalita CD (jak kterých) a vinylů (zase jak kterých) je stále o poznání lepší, než streamované audio. Leda že bys streamoval z Tidalu, i tak je to ale kvalitativní úpadek. Jako kulisa k práci to docela jde, ale na kritický poslech ani náhodou. Doma jsem měl Squeeze Box od Logitechu x let (než se odporoučel do věčných lovišť), takže služby jako Sky.fm, DI.fm znám jako svý boty (free i premium). Opět platí, jako kulisa super, ale nic víc.

Ale nejsi v tom sám, taky jsem vyměknul a před půl rokem koupil k telce Soundbar se Subwooferem. Věc, kterou jsem si myslel, že nikdy doma mít nebudu. Ale nekup to, když LG slevilo z původní ceny na víc než polovinu a recenze byly dobrý. Takže teď mám doma LG LAS750M. K TV je to klasika, nebe a dudy oproti bedýnkám z TV. Chvilku trvalo, než jsem si na ten "syntetický" zvuk zvykl, ale dneska už mi to ani nepřijde. Na poslech na pozadí je to super. Podporuje to totiž ChromeCast a běží na tom všechny aplikace jako TuneIn, RadioTunes (bývalý Sky.fm a DI.fm), Spotify, Deezer, Google Play a vlastně cokoliv dalšího. Ovládá se to přes mobil, má to vlastní music server. Poměr cena/výkon výborný.

V TuneIn jsem narazil na Hotmix Radio, jsou to Francouzi a mají stejně jako Sky.FM tématické kanály. Nabízejí SD kvalitu (to bych tipl tak do 128kbps), HD kvalitu ( nejspíš VBR up to 320kbps) a HD+ kvalitu (to bude asi lossless). Rozdíl mezi SD a HD+ je slyšet i na velmi podprůměrné sestavě. Mají celkem vychytaný web - se mrkni.

Můžu si samozřejmě namlouvat, jak hezky to hraje, ale když si udělám čas a radost a pustím si něco na mojí sluchátkový sestavě, tak mi vždycky padne čelist. Rád to přirovnávám k jídlu, jako fastfood je streaming a mp3 v pohodě. Kvalitní večeře v luxusní restauraci je ale o něčem úplně jiném ;-) Ale chodit tam každý den se taky nedá...
Přílohy
20161010_140505-01.jpg
Martin 'PiNa' Pilný
http://www.PiNa.cz
gardenroute

#23 Příspěvek od gardenroute »

PiNa píše:...Doma jsem měl Squeeze Box od Logitechu x let (než se odporoučel do věčných lovišť), takže služby jako Sky.fm, DI.fm znám jako svý boty (free i premium)...
Domácí multiroom mám postavený na Squeezeboxu (3x Receiver, 1x Boom, 1x Touch) se serverem na výkonném Synology. Poslouchám i Tidal, ale hlavně ze své rozsáhlé FLAC sbírky, myslím, že nic lepšího vymyšleného pro multiroom a domácí automatizaci zatím nebylo, byť znám konkurenční řešení.

Jen škoda, že to ten pitomý Logitech po nákupu od těch Američanů poslal k ledu, zaplaťpánbůh, že to softwarově ti původní lidé stále vyvíjejí, a dnes vlastně i na různých HW platformách. Takže ono to žije dál, jen se bojím, že mě některá ta báječná krabička odejde, a bud jí muset někde přes eBay shánět (mám jeden Reeiver v rezervě).

Souhlas, ty rádia jsou dobrá samozřejmě jako kulisa, ale na náročnější poslech již z principu nebude, samozřejmě s vyjímkami, jako je TIDAL, za kterým mimochodem stojí původně Erland Isacsoon, jeden z vývojářů SqueezeBox systému. :D
pepin

#24 Příspěvek od pepin »

PiNa píše:Teda Pepine, co to tady čtu, simtě? ;-)

Kvalita CD (jak kterých) a vinylů (zase jak kterých) je stále o poznání lepší, než streamované audio. Leda že bys streamoval z Tidalu, i tak je to ale kvalitativní úpadek. Jako kulisa k práci to docela jde, ale na kritický poslech ani náhodou.

Ale nejsi v tom sám, taky jsem vyměknul a před půl rokem koupil k telce Soundbar se Subwooferem. Věc, kterou jsem si myslel, že nikdy doma mít nebudu.

já už hig endového poslechu bohužel moc neužiju, slyším tak max do 12khz, to by by mi zase až tak nevadilo, jako fakt, že na pravé ucho slyším huř výšky--cinkání a balancema to dohnat nejde, to jen celkově zesílím pravou bednu--to bych musel řešit jedině equalizerem--asi nejspíš dusledek mladického rockování a kytarového komba právě u pravého ucha.

že je asi už něco špatně mi došlo, když jsem najednou začal slyšet hrát nabiječku z police stereo :lol: jak hraje po nabití melodii, lítá mi to z ucha do ucha, jako by byla připojená na stereobedny a hrála stereo .

sound bar jsem taky pořídil

http://www.philips.cz/c-p/HTS8100_12/cineos

ale na dabovaných a zvlášt staženkách avi filmech je z toho soundbaru hodně poznat degradace zvuku oproti originálu v angličtině, tak mi víc zvukově vyhovuje obyč domácí klasické 5,1 kino který přehraje placatě--neutrálně všechno bez vyjímky, ted, co jsem se přestěhoval do baráku do pidi vejminkového bytu si na telku v pohodě vystačím na předek se stereo šunkovým torzem minivěže tevion zapnuté na předek v režimu suround přez prehistorický repro podstavec pod telku plazmovky plus aktivní subwofer a zadek--když mi o to jde jedu už jen přez výstup zadních beden opět z obyč 5,1 kina , zdá se to určitě jako divočina, ale funguje to na ty you tubovky z wifi televize, avi a mkv staženky naprosto v pohodě, origo zvuk i z tý větší telky sony, to je fakt bída--to, že už blbě slyšim bohužel pořád neznamená, že mi něco uši opravdu rve a je mi ten zvuk nepříjemný.

ještě bych měl na tebe jeden dotaz, mám tady nevyužitý Xavieny 225, mě zvukově nesedli,pokud je nehraju hodně nahlas, chtějí asi opravdu kvalitní zesilovač--Barleta je ladil na zesiku v ceně 100k,na to já fakt peču,máš nějakou představu, za kolik je dnes rozumná prodejní cena? nové jsem je před lety platil necelých 13k, někdy předloni jsem od kámoše dostal xavieny suona, ale laděné pro domácí kino a ty hrajou na obyč zesikách v ceně okolo 1Ok naprosto luxusně--teda pokud pominu ty moje už nevratné problémy se sluchem :(

P1170420.JPG

P1170421.JPG

P1170423.JPG

ty odkazy na serioznější přehrávání z netu proberu s mladym, já z toho moc moudrej jak na to nejsem :lol:

nic méně ten spotify a radio paradise mi vyhovuje naprosto v pohodě-- ale kdo ví, možná až udeří třeskuté mrazy, opráším nakonec zase i ten gramofon .
PiNa
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od PiNa »

Já jsem měl ještě ten původní Squeeze Box s "digitrony" :-) bez LCD. V kombinaci s QNAP NASkou to bylo ideální řešení na poslech jak z disku, tak ze streamu. Starý squeeze box nepodporoval hi-res audio (byť si myslím, že je to jeden z největších podvodů poslední doby) postupem času zastaral, ale na "kulisu" hrál pořád dost dobře. A nakonec se dalo i to jeho podivný dálkový ovládání. Když umřel, bylo mi hodně smutno, takže ty tvoje obavy naprosto chápu.

LG Soundbar je součástí multiroom systému Music Flow (taky) od LG, ale bohužel jim to nějak nefunguje - právě proto srazil LG ceny. Reproduktory se odpojují a tak. Ale Soundbar samotný s bezdrátovým subwooferem funguje dobře.

TIDAL streamuje FLACy, ale není to jenom o formátu, ale i o obsahu. Ve svý sbírce mám přes 8k+ alb (99% ve 100% FLACu), některá v mnoha edicích/remasterech (rekordmanem je DSoTM - asi 12) a i když se to nezdá, slyšitelné rozdíly tam jsou. Ať už za to může mastering, nebo u vinylů "pressing" případně rip. Ale je mi jasné, že pro legální streamování v top kvalitě nic lepšího než TIDAL z principu není a nemůže být.
Martin 'PiNa' Pilný
PiNa
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od PiNa »

pepin píše:
já už hig endového poslechu bohužel moc neužiju, slyším tak max do 12khz,

ještě bych měl na tebe jeden dotaz, mám tady nevyužitý Xavieny 225 ... máš nějakou představu, za kolik je dnes rozumná prodejní cena?

Já zatím slyším stále do 16khz max, mám svý uši rád a až na pár koncertů si je hlídám ;-)

Bazarové pravidlo zní, že když prodáš za 50% nákupní ceny, tak jsi prodal dobře ;-) Platí samozřejmě u věcí, které příliš morálně nezastarávají. Viděl bych to tak na 6-7k.
Martin 'PiNa' Pilný
pepin

#27 Příspěvek od pepin »

PiNa píše:
Bazarové pravidlo zní, že když prodáš za 50% nákupní ceny, tak jsi prodal dobře ;-) Platí samozřejmě u věcí, které příliš morálně nezastarávají. Viděl bych to tak na 6-7k.

díky,6 k jednání mi přijde uplně v pohodě, loni jsem je viděl na bazaru --omlácený právě za 6k.

co mi ale letos málem šlehlo, do skleníku na Raný jsem pověsil elektro stearmena s kterým už nelétám ale nemám ho morál prodat za pár švestek, --letos na jaře přijedu na Ranou a že ho nějakej němec chtěl koupit za 300 euro , to by mě fakt šlehlo, klidně bych šel se skleníkem napul :lol:
pepin

#28 Příspěvek od pepin »

PiNa píše:
LG Soundbar je součástí multiroom systému Music Flow (taky) od LG, ale bohužel jim to nějak nefunguje - právě proto srazil LG ceny. Reproduktory se odpojují a tak. Ale Soundbar samotný s bezdrátovým subwooferem funguje dobře.

o tom mi něco vyprávěj, prvotně jsem koupil z alzy bazmek za cca 2k android pro rozšíření obyč telky na wifi televizi--pro hlasové vyhledávání stačilo dokoupit v bazaru obyč web kameru s mikrofonem za cca 150 kč a běhá to jak z praku, mám to v karaváči na Raný, celý nadšený jsem tedy do baráku koupil wifi telku sony bravia--první překvápko, pro hlasové vyhledávání nutnost dokoupit origo hlasový ovladač sony, druhé překvápko, bez kabelového připojení se imrvére přez wifi odojuje a není boha se připojit jinak, než, že routr vypnu na chvíli ze zásuvky a teprve jak začne najíždět se o něm ta telka zase dozví, že existuje a dá se k němu zase připojit, jinak ani boha, ptal jsem se na ten svuj problém v sony, jen se usmívali--joo, je to tak, nemá smysl to reklamovat, prostě to wifi jim bezdrátově blbne.

ale jinak bomba, fakt bomba, mimo prima zoom si nepamatuju, kdy jsem se naposled díval na klasickou telku.

já nejsem zase tak náročnej, takže pokud není nějaký koncert točený mobilem z boku sálu, v pohodě to zkousnu i z you tube, ale už to nemusím přeformátovávat celou noc do avi--mkv, abych si to pustil mimo počítač z televize.
pepin

#29 Příspěvek od pepin »

PiNa píše:

včera večer jsem se nakonec dokopal dát ten inzerát, dnes mi volali z poslechovýho studia ESO, že jim chybí 225 ky do jejich muzea .

kupoval jsem je tenkrát právě v ESU , tak se asi nakonec po letech zase vrátí ty bedny domu :lol:
gardenroute

#30 Příspěvek od gardenroute »

Á pan Šimko (ESO), dobře znám :D Vybraná společnost.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“