Odpor pro infra led
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Re: Odpor pro infra led
Já mám bohužel nastavené jen video bez snímků, ale na starých snímcích mám taky v exif 1/18. Já ale myslel podívat se jinou kamerou proti IR reflektoru na té fotopasti, jestli bude blikat, nebo svítit souvisle. Musel bych to přenastavit. Mám právě dojem, že se IR reflektor rozsvítí už při zachycení pohybu bočními čidly, ještě mimo záběr, a pak tprve spustí závěrka. Jsou to ale jen mode dedukce.
- Eduard
- Kontaktovat uživatele:
Ty 2 sekundy jsem jen odhadl. Fotopast je u kolegy tak ani nevim jak dlouho přísvit svítí.
"Zatím" nám jde jen o focení = sekvence tří snímků. Je řízena PIRkem. Diody chci ovládat modulem s ir fototranzistorem = bez zásahu do fotopasti. Takže jak se rozsvítí fotopast, rozsvítí se i diody.
7805 jsem našel jen jeden, ale asi bude po smrti. Ať připojím 10ohmů, nebo složených 6,666ohmů stále omezuje na 400mA
LM317 v šuplíku bohužel nemám.
Zpět na začátek
V šuplíku mám čínský modul - step down stabilizátor (nebo jak bych to nazval) Zdá se být přesný. Kdybych na něm nastavil já nevim 8V a připojil 5 diod v sérii, budou svítit méně, ale přežijí do doby než borazí driver z číny. Je to tak?
"Zatím" nám jde jen o focení = sekvence tří snímků. Je řízena PIRkem. Diody chci ovládat modulem s ir fototranzistorem = bez zásahu do fotopasti. Takže jak se rozsvítí fotopast, rozsvítí se i diody.
7805 jsem našel jen jeden, ale asi bude po smrti. Ať připojím 10ohmů, nebo složených 6,666ohmů stále omezuje na 400mA
LM317 v šuplíku bohužel nemám.
Zpět na začátek
Praktické rady jak nastavit foťák používaný jako foto past anglicky (Camera traps)
video - How to set up a DSLR Camera Trap
stránky s problematikou - DSLR Camera - Wildlife Camera Trap
= v mlhu se měnící se dech procházejícího tygra chycený do foto-pasti
tiger exhaling a steamy breath
== "... V šuplíku mám čínský modul ..." Jaké má modul přesné označení? Obrázek? Odkaz?
video - How to set up a DSLR Camera Trap
stránky s problematikou - DSLR Camera - Wildlife Camera Trap
= v mlhu se měnící se dech procházejícího tygra chycený do foto-pasti
tiger exhaling a steamy breath
== "... V šuplíku mám čínský modul ..." Jaké má modul přesné označení? Obrázek? Odkaz?
- jova
- Kontaktovat uživatele:
Eduard píše:Zpět na začátekV šuplíku mám čínský modul - step down stabilizátor (nebo jak bych to nazval) Zdá se být přesný. Kdybych na něm nastavil já nevim 8V a připojil 5 diod v sérii, budou svítit méně, ale přežijí do doby než borazí driver z číny. Je to tak?
Zpět na začátek. Už X lidí se ti snaží vysvětlit, že ty diody musíš napájet konstantním proudem a ne napětím. A ty si stále vedeš svou
EPP samokřídla
fotky: https://mapy.cz/fotografie?fotomapy&x=15&y=49&z=8&aid=861
fotky: https://mapy.cz/fotografie?fotomapy&x=15&y=49&z=8&aid=861
- Eduard
- Kontaktovat uživatele:
Dobře, jsem jen navedenej od guchara - nebo jsem ho špatně pochopil.
Teplotní souvislost mne vůbec nenapadla
Teplotní souvislost mne vůbec nenapadla
LED je polovodičový přechod. Zhotovený tak, aby zapojený v propustném směru emitoval světlo.
Jako takový má teplotní závislost. Ta při změně z 0 na 90 °C činí méně než 15 % napětí v průch. směru (Uf).
S rostoucí teplotou úbytek napětí na přechodu roste.Při napájení z konst. napětí přímo nebo přes odpor
proud tekoucí LED s rostoucí teplotou klesá. I když je lepší napájení (vyžadované dle většiny stránek www)
proudem, tak napájení konstantním napětím je možné. Při nastavení rezervy 20 % poškození LED nenastane.
Ostatně pro 60 až 70 % proudu z maximální hodnoty je nejúčinnější přeměna elektrické energie na světelnou.
Větší nebezpečím je chladičem nedostatečně odváděné teplo, které na přechodu vzniká. Podrobněji např.:
Vliv teploty přechodu na provozní parametry a životnost výkonných modulů LED
- Zvýšená teplota může vést až k destrukci. Menší překročení katalogové hodnoty zkracují životnost LED.
Jako takový má teplotní závislost. Ta při změně z 0 na 90 °C činí méně než 15 % napětí v průch. směru (Uf).
S rostoucí teplotou úbytek napětí na přechodu roste.Při napájení z konst. napětí přímo nebo přes odpor
proud tekoucí LED s rostoucí teplotou klesá. I když je lepší napájení (vyžadované dle většiny stránek www)
proudem, tak napájení konstantním napětím je možné. Při nastavení rezervy 20 % poškození LED nenastane.
Ostatně pro 60 až 70 % proudu z maximální hodnoty je nejúčinnější přeměna elektrické energie na světelnou.
Větší nebezpečím je chladičem nedostatečně odváděné teplo, které na přechodu vzniká. Podrobněji např.:
Vliv teploty přechodu na provozní parametry a životnost výkonných modulů LED
- Zvýšená teplota může vést až k destrukci. Menší překročení katalogové hodnoty zkracují životnost LED.
- Eduard
- Kontaktovat uživatele:
Ach ouvej.
Raději pockám na drivery a nebudu nic vymejšlet, protože co se může podělat se mi podělá.
Ty fotky co postl guchar jsou pěkný, ale v našicch lesích jsou zvířátka zvyklá že záblesk světla je to poslední co vidí. Takže by byla jedna fotka a konec
Přísvit chce proto, že PIRko reaguje až na 12 metrů a dosvit přísvitu je tak polovina. Takže je Často viďet jenom očičko.
Při focení skvence si na každou fotku jen blikne.
Děkuji všem za konzultaci.
Raději pockám na drivery a nebudu nic vymejšlet, protože co se může podělat se mi podělá.
Ty fotky co postl guchar jsou pěkný, ale v našicch lesích jsou zvířátka zvyklá že záblesk světla je to poslední co vidí. Takže by byla jedna fotka a konec
Přísvit chce proto, že PIRko reaguje až na 12 metrů a dosvit přísvitu je tak polovina. Takže je Často viďet jenom očičko.
Při focení skvence si na každou fotku jen blikne.
Děkuji všem za konzultaci.
Blesk nebo reflektor jdou jdou udělat s výkonným IR zdrojem, nebo předřazeným filtrem (jako noční vidění).
Takže focený (nevím jak které zvíře) o světle ani neví. Před opto-měniči(snímači) foťáků je IR filtr
potlačující nežádoucí citlivost v této oblasti (fotka by vypadala jinak než ji vidí lidské oko).
Ti šikovní tento filtr odstraňují pro IR focení. (Jsou i další možnosti) Noční foto-pasti asi takový filtr nemají.
Tajemství infračervené fotografie - Úterý, 09 Srpen 2011 23:53
Další www odkazy Google"úprava fotoaparátu na ir"
- Pokud se nepletu Tomáš Svoboda kdysi na www podrobněji popsal myšlenku "amatérského" rtg
Tomáš Svoboda (20), který se rozhodl zkonstruovat vlastní rentgen
tam jsem se s úpravou "odstranění filtru" poprvé potkal. Bohužel ten článek se už nedaří najít.
rtg foto - danyk
Takže focený (nevím jak které zvíře) o světle ani neví. Před opto-měniči(snímači) foťáků je IR filtr
potlačující nežádoucí citlivost v této oblasti (fotka by vypadala jinak než ji vidí lidské oko).
Ti šikovní tento filtr odstraňují pro IR focení. (Jsou i další možnosti) Noční foto-pasti asi takový filtr nemají.
Tajemství infračervené fotografie - Úterý, 09 Srpen 2011 23:53
Další www odkazy Google"úprava fotoaparátu na ir"
- Pokud se nepletu Tomáš Svoboda kdysi na www podrobněji popsal myšlenku "amatérského" rtg
Tomáš Svoboda (20), který se rozhodl zkonstruovat vlastní rentgen
tam jsem se s úpravou "odstranění filtru" poprvé potkal. Bohužel ten článek se už nedaří najít.
rtg foto - danyk
Autor vlákna už poděkoval. = pro něj v tuto chvíli využitelné info už má. Z odpovědí je vidět, že má
obavy z řešení kdy se výsledné přisvícení "bastlí". Diskuse na téma přisvěcování infra světlem,
s řešením co nejvíc "na klíč" už tu myslím běžela. Bylo doporučeno něco hotového,
co se používá u e-vrátných. Případně u kamer střežících objekty. Od číňana to bylo i relativně cenově schůdné.
obavy z řešení kdy se výsledné přisvícení "bastlí". Diskuse na téma přisvěcování infra světlem,
s řešením co nejvíc "na klíč" už tu myslím běžela. Bylo doporučeno něco hotového,
co se používá u e-vrátných. Případně u kamer střežících objekty. Od číňana to bylo i relativně cenově schůdné.
Jen pro upřesnění, u těch fotopastí ten IR filtr je taky, aby se s ní daly dělat záběry i při denním světle, ale od určité úrovně světla se přepíná na noční režim a ten filtr se odklopí.