FW 190 Alfa Model

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Zpráva
Autor
postylion
Kontaktovat uživatele:

Re: FW 190 Alfa Model

#16 Příspěvek od postylion »

Mám od Alfamodel F4F WILDCAT,vodní obtisky jsem fixoval Hypersolem,
http://obchod.agama-model.cz/cz-detail- ... ersol.html
stačí zlehka jednou potřít,a pak už na ně nechytat.Zprvu to vypadá hrozně,ale po zaschnutí už s nima nikdo nehne.
Aurora 9+letadla
Buckeye-Blitz

#17 Příspěvek od Buckeye-Blitz »

Na použití Hypersolu si dej velkého majzla. Mně se stalo při snaze usadit nepoddajný obtisk na plastikový kit, že přebytečný Hypersol sežral barevný nástřik modelu kolem obtisku. Na dokonalé přilnutí obtisku u modelu Albatros od Alfamodel jsem použil pod obtisk usazovací Adhesol a na povrch obtisku Tensol, který není tak agresivní jako Hypersol (obtisk se "přilepil" k povrchu dokonale). Na Adhesol bacha, aby se nedostal ke kovovým dílům (např. táhla). Je to kyselina a povrch po jeho působení spolehlivě zkoroduje.
Myšlenka,kterou nelze vyjádřit stručně, nezasluhuje, aby byla vůbec vyslovena.
JFV

#18 Příspěvek od JFV »

Konečně jsem dokončil FW 190 D-9 v provedení micro od Alfa model. Vybavení od výrobce, úpravami jsem se dostal lehce přes doporučených 65 gramů. Je to roztomilý prcek, který snese i trošku toho větru.
Podařilo se mi natočit pár záběrů, tak pokud chcete, můžete se kouknout. Třeba se někdo z Vás taky "chytí" :D

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=MheS-ZuqSng[/youtube]
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Kuba78 »

moc pekna Dora. proc si nedal dopredu ten kuzel co Alfery do stavebnice dava? sluselo by ji to. ja mam uz nekolik let od Alferyho obe dory (velkou i malou) a po nejake dobe jsem vymenil v te micro ten dodavany motor za AP05 z hobbykingu. hmotnost v podstate stejna, ale prislo mi to pak o dost zivejsi a je to schopny premetu bez rozjezdu. Na druhou stranu, pilotaz takoveho mikro modelu s tou rychlosti pak vypada trochu jak snaha ovladnou nastvanou srsen :-)
jo a to ze to ma jen 65 gramu jeste neznamena, ze by to neslo zrakvit - uz mam druhy trup, po "cenichovce" do pole. Je to porad dost krehke. ale krasne. tak at ti to lita.
JFV

#20 Příspěvek od JFV »

Ten kužel tam teprve přijde. Trošku si ještě "hraju" s výběrem vrtule. Až najdu tu pravou, tak upravím ten gumičkový unašeč a nainstaluji kužel ze stavebnice. A je i dobře, že jsem ho tam nedal hned na začátku, asi by už nebyl neboť se mi jedno z prvních přistání celkem "nepovedlo" :D
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Kuba78 »

5x3 GWS oranzova. tohle mereni jsem kdysi na Dore provedl s obema motory (dodavany a AP05). bylo to mereni na zemi (Dora je tak malinka ze neuveze MUI sensor) takze za letu to bude asi o neco mene.
Přílohy
Snímek obrazovky 2020-10-16 154147.jpg
JFV

#22 Příspěvek od JFV »

Díky za informace. Pohrávám si s myšlenkou na silnější pohon. Našel jsem si třeba tohle:

https://www.aliexpress.com/item/4000985 ... web201603_

Třeba na to časem dojde :wink:
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Kuba78 »

te vaze motoru bych veril pouze bez unasece a bez dratu, s takhle tlustyma dratama a notabene konektorama to bude vazit dvakrat tolik. ap05 mel tenke dratky, ktere jsem naprimo napajel do malyho 6a turnigy regulatoru. JST konektor mam na baterku, do prijimace (duplex R6g indoor) mam micro jst konektory or reglu i od serv. serva mam nejmensi co sem pred temi 7 lety sehnal na hobbykinu, tusim asi 1,7 nebo 1,9 gramu kazde. tim jsem to osekal na 63g s originalni baterkou 150mah. Kdybych napajel serva naprimo, regl naprimo a dal R7nano tak to mozna jeste o dva tri gramy srazim. ted litam na tezsi baterku 180mah a jsem na 65g.
JFV

#24 Příspěvek od JFV »

S tou hmotností bych to viděl stejně. Ty hodnoty jsou utopie. To by bylo na úpravu. Mám to u svého Fokouška podobně jako ty, motor přímo naletovaný na regulátor, lehce zkrácené kabely.
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Kuba78 »

Vidim zes zalitaval celkem ve vetru. to neni uplne ono, ale da se to. ja to letadlo mam rad, idealni je letni rano nebo podvecer kdyz je bezvetri, to jsou pak krasne prulety kolem sebe tesne nad travou.
a pilota si udelal hezkyho, ja se po celych 7 letech jeste nedokopal k tomu, abych ho slepil a obarvil :-) tak at ti to lita.
REX

#26 Příspěvek od REX »

Pěknej drobeček ;)
Když už tady je nakousnutý pohon, máte někdo něco odzkoušeného z Aliexpresu co funguje? Došli mi totiž 7-mi gramové motory Dualsky, respektive jsou oba v letadlech a mám další projekt k osazení takovým motorem.
Ten z odkazu o pár příspěvků výše.... má někdo zkušenost?? Nechci jít cestou pokus-omyl!
Požadavek je tedy na motor do 7-mi gramů, KV k hodnotě 3000 a na 2S maximálně GWSku 5x3, ale klidně i 4,5x3
Když nikdo nedoporučíte lepší, nebo osvědčený, tak zkusím objednat ten z odkazu :)
Předem díky za tipy ;)
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho co dělám...
JFV

#27 Příspěvek od JFV »

Záběry nejsou přímo ze záletu, ale moc toho spolu ještě nalétáno nemáme. I když foukalo, dalo se to zvládnout. Originál pohon stačí, ale přece jen mě láká si vyzkoušet řízení "sršně" jak jsi psal. :D Chtěl bych to vyzkoušet, dokud na to uvidím a doufám, že bych to i uřídil.
Co se týká pilota a povrchovky nad rámec továrního provedení (čelo motoru, výfuky, paneláž, viditelné části kol, ..) tak za to vděčím kamarádovi Liborovi, který je modelář se širokým záběrem (letadla, lodě, rakety, vláčky, kity :wink: ), požádal jsem ho o to a on mi vyhověl. Ještě chudák Fokouše neviděl v reálu lítat.
No a co se týká pohonu, tak jsem ještě našel jeden combo set, který vypadá použitelně, nabízejí ho prodejny i u nás, ale bohužel jsem se nedopátral žádných parametrů. Tak nevím, možná jen neumím hledat. Tady je jeden z odkazů, pokud někdo ty parametry zná, tak bych byl rád pokud by se o tyto informace podělil:

https://www.pvmodel.cz/produkt/compact- ... da-u118023
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od jyrry »

České obchody to zamlčují, tenhle první cizácký je uvádí...

jinak od oka to je regl Turnigy Plush 6 a jakýsi vhodný motůrek
jyrry.webnode.cz
doubravka
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od doubravka »

Taky jsem si prcka poridil. Jsem v tom za 60g letovky a lita to myslim hodne pekne.
Přílohy
received_1777880222368676.jpeg
lítat neumim,ale o to víc mě to baví. :-)
JFV

#30 Příspěvek od JFV »

Jyrry díky :wink:
Doubravko jak jsi to dokázal těch 60 gramů? Já jsem model osadil dodávanými komponenty a přijímač jsem pravda jen zbavil krabičky.
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“