FW 190 Alfa Model

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Zpráva
Autor
jarda_chabry
Kontaktovat uživatele:

FW 190 Alfa Model

#1 Příspěvek od jarda_chabry »

Nazdárek, nemáte někdo zkušenosti s letadlem FW190 od Alfamodel? Zalétávání, minimální rychlost apod. Díky za info.
mpx
Bydliště: Praha 6 Řepy Letiště: Vypich, LMK Kladno Velká Dobrá, kanál č.88 na 40MHz

#2 Příspěvek od mpx »

Měl jsem La-7 ta je koncepčně totožná. Co tam máš za vybavení a jak jsi na tom s váhou? Doporučuji těžiště i výchylky pečlivě podle návodu ( mají je vyzkoušené). Pro první lety si to nech hodit od nějakého zkušeného vrhače (jestli je po ruce). Minimálka je na stíhačku docela nízká a model dobře klouže, ale radši si to vyzkoušej ve výšce ( to letadlo má radši let na rychlosti, ale neni to bestie).
Jinak doporučuji letadlo před prvním letem lehce fouknout matným akrylátovým lakem. Přes obtisky 2 vrstvy - ale opravdu jen lehce, aby jsi tam neměl 50g laku. Pak můžeš přistávat i do vlhké trávy a obtisky budou jako nové.
jarda_chabry
Kontaktovat uživatele:

RE

#3 Příspěvek od jarda_chabry »

Mám tam AXI2208/26, 3 článek 1320mAh.
pert
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od pert »

zdravím,
Jestli máš vše podle doporučení výrobce, tak to bude bez problému. Já mám LA-7 a je to s AXI2208/34 ďábel. Lítám na 1/2 plynu a zaletí to všechno možný. No a čas letu je 20 - 30minut. Na plný plyn to nemá cenu. Je to potom jak divočák :lol:
GOOD LUCK :wink:
jarda_chabry
Kontaktovat uživatele:

RE

#5 Příspěvek od jarda_chabry »

pert píše:zdravím,
Jestli máš vše podle doporučení výrobce, tak to bude bez problému. Já mám LA-7 a je to s AXI2208/34 ďábel. Lítám na 1/2 plynu a zaletí to všechno možný. No a čas letu je 20 - 30minut. Na plný plyn to nemá cenu. Je to potom jak divočák :lol:
GOOD LUCK :wink:

A jaký máš baterie? Házíš si ho sám? Já měl problém s lanovodem křidélek, spatně se vraceli. Teď jsem tam dal panty a vše je snad OK.
mpx
Bydliště: Praha 6 Řepy Letiště: Vypich, LMK Kladno Velká Dobrá, kanál č.88 na 40MHz

#6 Příspěvek od mpx »

Panty?
Stačí tam dát silnější servo ( třeba Hs56HB a chodí to v pořádku)
Jardátor

Re: FW 190 Alfa Model

#7 Příspěvek od Jardátor »

Po hodně dlouhé době se pokusím trošku oživit toto téma.Jak už jsem uvedl v jiném vláknu,nedávno jsem si pořídil Airacobru od Alfamodel a protože jsem velmi spokojen s maketovýn vzhledem i letovými vlastnostmi ,rozhodl jsem se "američanovi" pořídit německého protivníka.Volba padla na FW 190.Výrobce dělá Fw 190A a FW 190B,tak mám dilema kterého vybrat,líbí se mi oba dva.Rozměrově jsou stejní,totožné určitě budou i let.vlastnosti,tak bude těžké rozhodování.Lítáte,kluci, někdo s některým z těchto FW a hlavně "jak to lítá"? :?:
epox
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od epox »

mám FW 190A - lítá super, žádné záludnosti. Myslím si, že všechny modely od Alferyho lítají velmi dobře. Proto doporučuji vybrat si podle toho, který se ti více líbí. https://www.rcalbum.cz/model/6061-fw-190-a.html
Jardátor

#9 Příspěvek od Jardátor »

Nádherné éro,nutně ho potřebuji. :D To zbarvení -šachovnice je součástí originál obtisků,nebo jsi je sám vyráběl?Já jsem včera "ladil" pohon pro Airacobru od stejnéhp výrobce,vyzkoušel jsm více motorů i vrtulí,nakone tam skončil Leopard s 1820 kv .A je to fakt raketa,rychlost změřenou nemám,ale je to teď ta pravá stíhačka,určitě dokáže letět jako můj Dogfighter.Myslím,že i ten "pilotek" v kokpitu si trošku plknul do trenek! :D
epox
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od epox »

Ta šachovnice byla na modelu stříkaná. Byla znamená, že model již není bohužel chybou pilota. Nahradil jej však nový. Na tomto jsem již použil obtisk znak letky.
Přílohy
pes 003.jpg
epox
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od epox »

tady ti můžu ještě poskytnout foto palubky
Přílohy
palubka.JPG
Jardátor

#12 Příspěvek od Jardátor »

Dík,éro si určitě pořídím,a přístrojovka se bude hodit.Takže 1FW "byl sestřelen v boji" a koupil jsi druhého ad Alfy? :D
epox
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od epox »

jj i ten druhý je od Alferyho. Jak jsem psal chyba pilota ne modelu. Prostě jsem na jaře model hodil do vzduchu a následně zjistil, že přes zimu se mě nějak zhoršil zrak :lol: Pokud chceš pošli mě do SZ tvůj e-mail pošlu ti tu palubku v lepším rozlišení. Já jsem palubku dělal tak, že jsem si ji nechal vytisknout jako fotografii, budíky jsem pak zalepil samolepící folií a zbytek stříknul matným lakem. Taky jsem pak zkoušel na budíky kapnout kapku epoxidu, která se rozlila a vytvořila vystouplé sklo budíku. Jinak jsem na modelu upravoval jen kryt motoru (žaluzie), instaloval kulomety (vysoustřužené v dremlu ze špejle) a zadní kolečko (vysoustružené z červeného polystyrénu).
epox
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od epox »

přidávám ještě pár fotek
Přílohy
fw 190 (5).JPG
fw 190 (4).JPG
fw 190 (3).JPG
fw 190 (1).JPG
Jardátor

#15 Příspěvek od Jardátor »

Nádherné éro jako všechny od Alfamodel.Už minimálně 2 roky doma tvrdím,že už další éro nepotřebuji,ale tohoto krasavce prostě mít musím! :D Ježíšek je tu cobydup,tak mu předám tip.Už jsem viděl tohoto FW i s podvozkem,tak mě to trošku láká si to vyzkoušet,ale na druhé straně říznout do této nádhery mi bude asi líto! :(A ještě mám dotaz-přestříkáváš to nějakým lakem,nebo to necháváš tak?Ty vodní obtisky dost trpí a časem se odlupují.
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“