Servo s rotací 180°

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Odpovědět
Zpráva
Autor
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

Servo s rotací 180°

#1 Příspěvek od rampa_mckvak »

Zdravím všechny.
Dlouho jsem se zde na rcmanii na nic neptal, neb již nějaký rok se modelařině, potažmo létání nevěnuji. Letos se pomalu k tomu vracím přes mého syna, který si pořídil FW 190 ( http://www.modelarina.cz/rc-letadlo-focke-wulf-190-arf-plug-play-vcetne-motoru-serv-zatahovaciho-podvozku-p-2156.html ) a hned po spárování a kontrole výchylek a funkci podvozku ze zakouřilo z podvozkového serva. Zda-li šlo o nějakou závadu přímo serva, nebo byla na mé straně, nevím, kde přepínač podvozku měl být v poloze 1, nebo 0, také nevím... Prostě moje první zkušenost s podvozkem nedopadla moc dobře. Ač na uvedených stránkách je jako náhradní díl 17g servo, nikde nejsou uvedeny jeho parametry. Popravdě, 672kč se mi zdálo moc, a tak jsem pořídil 17g servo od Pelikána http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=66574 Po montáži do letadla jsem čučel jak puk, když jsem zjistil, že rotace serva není dostatečná a podvozek se vysune ani ne do poloviny. Nastavení na vysílačce o 125% také nepomohlo (DX6i)
Tak se ptám, lze to vyřešit delší pákou? Nebo musím koupit nějaké servo s rotací min. 180°, existuje-li, tak které? Trochu jsem sice pátral, ale při mé výdrži a umu něco hledat jsem nic nenašel, a tak se zde poníženě ptám Vás zkušenějších. Předem děkuji za odpovědi.
Co neubrzdíš neukecáš.
corsair
Kontaktovat uživatele:

Re: Servo s rotací 180°

#2 Příspěvek od corsair »

jestli ho model unese , jestli zkousneš cenu a jeho velikost
http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=1760
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od jyrry »

Mozna kacirska myslenka - co podvozek uplne zrusit?
U tak maleho era to nese jen problemy.
Mam Spitfire 24, 1100mm rozpeti. Letam ho bez podvozku.
Je to lehci.
Mala kolecka stejne zakopavaji v trave, u RiffRaffa 1200mm kazde pristani na travu skoncilo kotrmelcem. Slo to jen na asfaltu.
Dvojkoly podvozek tropi neplechu pri startu tak maleho era. Na trave malokdy realizovatelne, na asfaltu rejdi a sejdruje, cim mensi ero, tim hur.
jyrry.webnode.cz
corsair
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od corsair »

jyrry píše:Mozna kacirska myslenka - co podvozek uplne zrusit?
U tak maleho era to nese jen problemy.
žádné kacířství, ale pravda pravdoucí
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#5 Příspěvek od rampa_mckvak »

corsair:
Model to servo sice unese (viz tvůj odkaz), ale je příliš velké. Byl by potřeba zásah do křídla a to se mi nechce. Už takhle jsem musel dodělávat "domeček" pro upnutí-umístění baterky abych se dostal zhruba na těžiště dle návodu. Blbej číňan dá baterku hned za motor, navíc na stojáka a letoun se takhle převažuje už jen od pohledu. Navíc, právě ta cena se mi moc dobře nezkousává.
Řešení vidím v tom jak píše jyrry.

jyrry:
Máš pravdu. Mlaďas měl ve výběru letadel hned několik. Bohužel největší vliv na to měla má vysílajda, která je jen šesti kanálová. Od začátku jsem mu vysvětloval, že s tímto pidi podvozkem budou problémy, že u nás není kde s tím pořádně startovat a přistávat. Bohužel moje nejsvětější rodičovská autorita se minula účinkem. A tak, tatík už řeší aniž by to éro bylo ve vzduchu.
Ale až se při prvním, druhém startu či přistání něco nepovede, tak snad bude vyřešeno a mládí uzná, že bez něj to bude asi lepší.

Stále mi v hlavě leží myšlenka, jestli by nestačilo na to servo, co jsem pořídil, dát delší páku, neb si myslím, že ta vzdálenost po větším obvodě bude delší a tím by se mohlo docílit plného otevření podvozku.

A nebo až se naštvu, posílím si autoritu a ten podvozek mu zakážu a bude vyřešeno :-)
Co neubrzdíš neukecáš.
honzaop

#6 Příspěvek od honzaop »

Pokud nutně to servo budeš chtít, tak doporučím tohle, s kovovým převodem.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=36346
jestli tě netlačí čas na doručení, tak z Číny to vyjde ještě levněji než z EU skladu, což asi víš.

Edit: Jinak souhlas s Jyrry, já osobně taky podvozky nepoužívám... hážu z ruky, přistávám na trávě.
Turnigy T9x, 6ch Belt CP, quad MW328P, hexacopter AIO V2, RC létající sáňky, Slowflyer, Big twin ero
dudaj

#7 Příspěvek od dudaj »

rampa_mckvak píše:.

Stále mi v hlavě leží myšlenka, jestli by nestačilo na to servo, co jsem pořídil, dát delší páku, neb si myslím, že ta vzdálenost po větším obvodě bude delší a tím by se mohlo docílit plného otevření podvozku.

promiň, ale nedá mi to.
Proč to tedy nezměříš, jak velká by musela být a jak se to vejde ?
stilet3

#8 Příspěvek od stilet3 »

Nemůže být podvozek pevný? Proč vozit další servo a problémy.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od jyrry »

Muze ale WWII stihacka v letu vypada s pevnym podvozkem jak pubertak s bryndakem :mrgreen:
jyrry.webnode.cz
horejsi
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od horejsi »

Serva Hyperion Atlas je mozno naprogramovat tak, ze vychylka je temer 180 st.
Servo KST MS320 (s magnetickou sondou namisto potaku) muze mit vychylky az +/- 100 st, sirka signalu ale musi byt od 0,5 do 2,5 ms.
rampa_mckvak

#11 Příspěvek od rampa_mckvak »

Díky všem za různé odpovědi. Dlouhá páka sice funguje lépe než ta kratší, ale jsou tu jisté problémy. Nejlepší je kratší páka a rotace o 180° už jen kvůli zamknutí. Takže se zatím létá bez fungujícího podvozku, který se kuchat nebude, neb s těžištěm je to tak akorát.
Jinak letoun létá nad naše očekávání a doknce pro své malé plošné zatížení je schopen i plachtit :-) Ač výrobce udává letovku 990g, náš kousek váží s baterkou 2200mAh 1050g. Největší slabinu vidím v třílisté vrtuly co se týče v přistávání bez podvozku. Tu zatím měnit za dvoulistou nebudeme.
Co neubrzdíš neukecáš.
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“