reprap 3D tiskárny v modelařině - II
Re: reprap 3D tiskárny v modelařině - II
Na kreslení Alibre design (ve verzi 11.1) s exportem do STL. Na CAM pak Slicer v intergraci s Repetierem.
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV
TGY 9X, OSD, FPV
Dekuji, mrknu na oba. Sketchup lehonce znam, ale opravdu okrajove.
Tak Tinkercad by celkem sel. Existuje do neceho treba import profilu jako obrysu pripadne moznost si vlozit podklad treba bitmapu kterou obkreslim? Dalsi dotaz je spis k pochopeni celku... chapu dobre ze nakreslim objekt a pak mi ho slicer rozkraji na dily vytisknutelne tiskarnou? Diky Vigo
Slic3er ti ten model doslovně nerozkrájí, ale jen vypočítá G-kód po vrsvách v zadaném rozestupu.
Ok diky. V tomhle mam jeste rezervy a musim to nacist. G code predpokladam pak servruju primo tiskarne...
Přesně tak, ten slicer ti vytvoří NC-program, včetně potřebných G-kódů (nastavení teplot, rychlostí posuvů, dávkování filamentu...), kterým pak krmíš tiskárnu.
Vigo píše:Tak Tinkercad by celkem sel. Existuje do neceho treba import profilu jako obrysu pripadne moznost si vlozit podklad treba bitmapu kterou obkreslim? Dalsi dotaz je spis k pochopeni celku... chapu dobre ze nakreslim objekt a pak mi ho slicer rozkraji na dily vytisknutelne tiskarnou? Diky Vigo
Import křivek v SVG a následnou extruzi do 3D umí oba jmenované. Podložení bitmapou umí SketchUP.
Slicer ti jednotlivé díly rozkrájí na vrstvy a z nich vytvoří G-code, který buď přímo vytiskneš z PC nebo uložíš na SD a tiskneš bez PC.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Lidi, na co tisknete mladečský PET-G? Zkoušel jsem dle rady Kroxigora na čistý zrcadlo přejetý tekutým mejdlem, pak acetonem a vyblejskaný mikrovláknem a nedrží. Věc cca 4 cm2, brim okolo 6 mm.
Jirka
Jirka
Celeron píše:Lidi, na co tisknete mladečský PET-G? Zkoušel jsem dle rady Kroxigora na čistý zrcadlo přejetý tekutým mejdlem, pak acetonem a vyblejskaný mikrovláknem a nedrží. Věc cca 4 cm2, brim okolo 6 mm.
Jirka
používám lak na vlasy - silný DM
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Díky!
Už jsem přišel na vlastní metodu.
Po prvním tisku větší plochy na čistý sklo zůstaly po "odklepnutí" takový "cestičky", něco podobnáho jako na Koresce. Nešlo to umejt vodou, oškrábat, nic. Tak jsem to rozšmidlal acetonem, zrcadlo zůstalo takový lehce mléčný. Po dalším tisku jsem musel dát zrcadlo s tiskem do mražáku, za boha to nešlo dolů. Ten PET-G je extrémní materiál.
Tiskul jsem z něj mosty a tak jsem celou dobu dodatečně z displeje chladil na plný pecky, nic se nezkroutilo, nepopraskalo. Proti ABS bomba. Jen že to nejde pořádně lepit a dodatečně "šlechtit".
Jirka
Už jsem přišel na vlastní metodu.
Jirka
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
JirkaA píše:Malířská páska přefouknutá lakem na vlasy.
Nojo, ale která? Už jsem zkoušel modrou z OBI i krepák z drogérie a nedařba.
Jirka
Celeron píše:Lidi, na co tisknete mladečský PET-G? Zkoušel jsem dle rady Kroxigora na čistý zrcadlo přejetý tekutým mejdlem, pak acetonem a vyblejskaný mikrovláknem a nedrží. Věc cca 4 cm2, brim okolo 6 mm.
Jirka
spolehlivě na kores lehce přetřený ABS Juicem. Chci to zkusit i na čisté sklo, ale kombinace kores+ABSjuice zatím fungovala na desítkách tisků 100% i bez brimů. je to standardní příprava podle průši a neměl jsem důvod s tím cokoliv měnit
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
jindraj píše:spolehlivě na kores lehce přetřený ABS Juicem.
PET-G na ABS Juice? To se to spolu spojí?
Ta "moje metoda rozšmidlanýho PET-G" udržela bez brimu sloup průměru 6 mm vysokej 45 mm a nevyvrátil se
Jirka
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
obyčejnou žlutou noname. Plus ten lak a jde to dolů někdy i s páskou.Celeron píše:Nojo, ale která? Už jsem zkoušel modrou z OBI i krepák z drogérie a nedařba.![]()
Jirka
OK2WY