reprap 3D tiskárny v modelařině - II
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Re: reprap 3D tiskarna v modelarske praxi
Hmm, tak to to jim teda nefunguje emailový avízo na naskladnění. Asi před měsícem jsem si ho u několika filamentů zaškrtnul a nic.
Jirka
Jirka
...no me prave avizo o naskladneni prislo ve stredu, hned sem objednal a v patek to bylo "doma" a to sem k tomu prihodil jeste Bixlera V2, takze prisla jedna krabice jak almara ale vse v pohode bez sklrabanecku.
F.
F.
...tak dneska sem objednal dalsich 7Kg (vic na jeden balik nejde) a zasoby se jim tedy slusne smrskly
Uz temer nic neni ... to byl tedy fakt fofr
Ale zas 405,-voci za kilo se neda ignorovat ...
Ale zas 405,-voci za kilo se neda ignorovat ...
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Od kdy maj kilovky? Je to švindl, filamentu je na cívce 0,5kg a počítaj poštovní váhu 1kg za cívku.
Za půl kila základních barev chtěj v EU 8,24. Euro je průměr 27,80. To je za kilo 458 CZK bez poštovnýho. Jaks přišel k tý ceně co píšeš? Počítals to z Honkongu z dolaru a bez DPH a cla, nebo jinak?
Kašlu na slavnej Hobbyking. 2 měsíce nic neměli a za pár dní zase nic nemaj. 28 km od baráku mám člověka, co má Filamentum 0,75 kg za stejno bez poštovnýho a mám to hned.
Jirka
Za půl kila základních barev chtěj v EU 8,24. Euro je průměr 27,80. To je za kilo 458 CZK bez poštovnýho. Jaks přišel k tý ceně co píšeš? Počítals to z Honkongu z dolaru a bez DPH a cla, nebo jinak?
Kašlu na slavnej Hobbyking. 2 měsíce nic neměli a za pár dní zase nic nemaj. 28 km od baráku mám člověka, co má Filamentum 0,75 kg za stejno bez poštovnýho a mám to hned.
Jirka
...kdepak maj i kilovky, ale s civkou a krabici to maj napocitany na 1680g. Ve skutecnosti ma ta kilova 1433g.
Za 9,73USD ti ale poslou max. 7 kilovejch civek. To je 11,76Kg.
Cena i s dopravou je 111.65USD z EU (holandska) takze bez cla a za 3 dny na stole.
Platil sem pres PayPal 2837,69 /7= 405,38Kc za kilo matrose i s dopravou, kterej je fakt mnohem lepsi nez celej Filamentum ...750g.
Za 9,73USD ti ale poslou max. 7 kilovejch civek. To je 11,76Kg.
Cena i s dopravou je 111.65USD z EU (holandska) takze bez cla a za 3 dny na stole.
Platil sem pres PayPal 2837,69 /7= 405,38Kc za kilo matrose i s dopravou, kterej je fakt mnohem lepsi nez celej Filamentum ...750g.
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Re: reprap 3D tiskárny v modelařině - II
A jak se ti podařilo ty kilovky objednat, v sekci filament ABS nikde nejsou.
Takže 1kg cívka je asi 13 E? No to je výhodnější než půlkilovky.
Ty zastáváš názor, že ESAN je o dost lepší než Filamentum? V čem?
Jirka
Takže 1kg cívka je asi 13 E? No to je výhodnější než půlkilovky.
Ty zastáváš názor, že ESAN je o dost lepší než Filamentum? V čem?
Jirka
Čistě náhodou... nezkoušel jste si někdo postavit extruder na strunu z plastových pelet?
Přeci jen ABS v peletách stojí 100,-/kg
Chystám se to vyzkoušet ale nějak mi nezbývá čas...
Přeci jen ABS v peletách stojí 100,-/kg
Chystám se to vyzkoušet ale nějak mi nezbývá čas...
treba tady je mas: https://www.hobbyking.com/hobbyking/store/RC_PRODUCT_SEARCH.asp?searchType=10&strSearch=1.75mm&location=NL&idCategory=&sortBy=Relevant&NumPerPage=100¤tPage=
staci dat fitr 1.75mm a pak EU Warehouse ... jeste furt tam neco maji.
Filamentum je ze vseho, co sem zkousel nejhorsi kvalitou i moznosti tisku. Vem poradnou lupu nebo mikroskop a uvidis, co je v nem bordelu. V kazde barve sou nejaky cerny drobky. Rozsah teplot taky nic moc - je proste vybiravej kdy bude tisknout a kdy ne. A v pevnosti vytisku je to absolutni propadak. Mam ho jeste dve civky a vubec z nej uz tisknout nechci, nicim me nepresvedcil. Ten E-SUN je zatim s matrosem od P.Zahradnika jasna jednicka. Jeste sem s tim nemel zadnej zakys a vytisky z E-SUN-PLA na 240´C sou jak z kamene a pritom se to nepece, neskvari, nebubla... Tezko popsat, mam takovou testovaci radu dutych kvadriku a ten z E-SUNu jeste nikdo nezlomil ani sikama. Pokud ten samej vytisknu na 180´C jak je uvedeno na stitku, tak je to bezna kvalita i tvrdost, ale na 240 je z toho fakt SUTR bez zmeny odstinu jen ma asi trochu lesklejsi povrch ...
staci dat fitr 1.75mm a pak EU Warehouse ... jeste furt tam neco maji.
Filamentum je ze vseho, co sem zkousel nejhorsi kvalitou i moznosti tisku. Vem poradnou lupu nebo mikroskop a uvidis, co je v nem bordelu. V kazde barve sou nejaky cerny drobky. Rozsah teplot taky nic moc - je proste vybiravej kdy bude tisknout a kdy ne. A v pevnosti vytisku je to absolutni propadak. Mam ho jeste dve civky a vubec z nej uz tisknout nechci, nicim me nepresvedcil. Ten E-SUN je zatim s matrosem od P.Zahradnika jasna jednicka. Jeste sem s tim nemel zadnej zakys a vytisky z E-SUN-PLA na 240´C sou jak z kamene a pritom se to nepece, neskvari, nebubla... Tezko popsat, mam takovou testovaci radu dutych kvadriku a ten z E-SUNu jeste nikdo nezlomil ani sikama. Pokud ten samej vytisknu na 180´C jak je uvedeno na stitku, tak je to bezna kvalita i tvrdost, ale na 240 je z toho fakt SUTR bez zmeny odstinu jen ma asi trochu lesklejsi povrch ...
...a ta cena co sem psal odpoledne je pro platinum ucet, takze bezne to bude o par kacek drazsi, ale furt je to polovina oproti cenam v CR za 1KG.
Jen nekupuj ty svitici, to je temer k nicemu. Vytisky sou takovy "hrbaty" moc to nedrzi a hlavne to sviti tak mizerne, ze to temer neni videt. Zahradnikovo svitici maros funguje mnohem lip. Tiskl sem synum nejaky kravinky z Maincraftu a ty z E-SUNU vubec za tmy nenajdes
Jen nekupuj ty svitici, to je temer k nicemu. Vytisky sou takovy "hrbaty" moc to nedrzi a hlavne to sviti tak mizerne, ze to temer neni videt. Zahradnikovo svitici maros funguje mnohem lip. Tiskl sem synum nejaky kravinky z Maincraftu a ty z E-SUNU vubec za tmy nenajdes
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Aha, ty koukáš do jinýho Hobbykingu než já, já mám v oblíbených http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__1531__1530__3D_Printers_Accessories-ABS.html Tam opravdu 1Kg nejsou.
Hned si to změním.
Díky
Jirka
Hned si to změním.
Díky
Jirka
Hm... tak já jsem zkoušel hnědé pla e-sun na ty moje letadla a bylo to dost špatné, jak pevnostně tak tiskově, takže jsem to zavrhl (teploty jsem zkoušel různé). Přiznávám je to dost specifickej tisk jen s jedním perimetrem atd, ale toto byl snad nejhorší matroš co jsem kdy zkoušel. Tak třeba jsem měl nějakej zmetek...
Samozrejme nelze pausalizovat vlastnosti z nekolika "deka" na celou znacku, ale uz sem Rebelem E-Sunu protahl vic jak 20Kg, takze ledacos se vypozorovat opravdu da. A specielne PLA pri 240´C je jednoznacne nejlepsi co sem kdy tiskl, co se vlastnosti tyce. A z barev je na tom nejlip tmava zelena.
Navic tisknu prevazne "konstrukcni" dily, kde vzdy nejdriv vytisknu testovaci kusy a dam jim sodu.
...zbytek postrehu s jinyma znackama sem uz psal driv, tak to tu nema smysl dublovat.
Ale rozhodne z toho co ctu tady i jinde, ma na tisk nejspis velky vliv i samotna tiskarna. Jinak by se nazory na materialy tak moc nelisily.
Tohle je jen moje osobni zkusennost na Rebel II tiskarnach ...
Navic tisknu prevazne "konstrukcni" dily, kde vzdy nejdriv vytisknu testovaci kusy a dam jim sodu.
...zbytek postrehu s jinyma znackama sem uz psal driv, tak to tu nema smysl dublovat.
Ale rozhodne z toho co ctu tady i jinde, ma na tisk nejspis velky vliv i samotna tiskarna. Jinak by se nazory na materialy tak moc nelisily.
Tohle je jen moje osobni zkusennost na Rebel II tiskarnach ...
Mě hlavně přijde tisk s ESUN velmi spolehlivý, ucpanou trysku či jiné selhání jsem snad ještě nezažil (ani u ABS, ani u PLA). U Filamentum se mi to dělo poměrně často, u plasty Mladeč řekněme "občas"...
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
tomashr píše:Mě hlavně přijde tisk s ESUN velmi spolehlivý, ucpanou trysku či jiné selhání jsem snad ještě nezažil (ani u ABS, ani u PLA). U Filamentum se mi to dělo poměrně často, u plasty Mladeč řekněme "občas"...
No vidíš, ABS od Filamentum a Zahradníka ucpaná nikdy, zato Mladeč, das ist hrůza. Z Filamentum jsem tiskl žebra válce hvězdičáku Wasp jednou nudlí 0,5 mm tryskou a bez problémů. A kupodivu se mi velký plochy 150 x 120 x 50 nezkroutily, nepraskly. To samý ze Zahradníka prasklo a pnutím se urvaly rohy. Rebel 2 na Kores.
3D tisk je prostě alchymie a náhoda, rozhodně ne systém.
Jirka