Lipo po havarii

NiCd, NiMH, LiPol, LiIon, LiFe, Pb...
Zpráva
Autor
macil

Re: Lipo po havarii

#31 Příspěvek od macil »

Woita píše:Nedávno jsem jednu utopil. Sklenice, do půlky plná, cca 2 - 3 lžičky soli. Baterku jsem vysvlíknul z kabátku (stejně byl natržený, kaámoš zapíchnul akro větroně do země). Ustříhnul jsem konektory a drátama směrem dolů šup s tím do vody. Pěkně to bublalo, večer zahájeno, do rána bylo po boji.

Meral si ju po boji?
novfra

#32 Příspěvek od novfra »

coro píše:V praxi sa zistilo, že v slanej vode a možno s pomocou prechodu elektriny, vývody lipolky odhnijú skorej než by sa stihla vybiť. Takže to je jedno.

Konečně to někdo napsal :lol:
Pokud to vezmu z praxe, tak některé baterky se skutečně vybít "stihnou" dřív, než elektrolýza sežere spoje. Záleží na stavu, v jakém jsou do slané vody vložené.
A pak někdo za pár dnů vyndá baterky v přesvědčení, že je vybito, ale změřit obvod (jestli nejsou přerušené a tím pádem nevybité) už asi nikoho nenapadne.
Protože vybíjím hodně baterek do likvidace, tak jsem kdysi zkoušel nějaký lepší způsob, než žárovku, ale zatím nenašel.
marouncz

#33 Příspěvek od marouncz »

Znám jednu 100% proceduru, která tuto baterku udělá bezpečnou a to je:
1.) Koupel ve slaném nálevu
nebo 2.) Masáž výkonovým rezistorem
BAPE

#34 Příspěvek od BAPE »

Pánove, nedelejte z lipolek zbraň hromadného ničení. Používám je od dob co dorazily do Čech. Zasadně nebalancuji, nabíjení min.s 2c.I takové slupky jak jsou Hyperiony vydrži tohle zacházení 3sezony.Mám 3cl.od Graupnera, dostal pusu od země z vyšky asi 30m, je zmuchlany jak papir od buřtů, už druhou sezonu slouží a nemám v umyslu ho usmrtit.Proto není vše tak horké jak se uvaří.
Woita
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Woita »

macil píše:Meral si ju po boji?

Ano, měřil, voltmetrem čistá nula, jenže jak se zde psalo, kdoví jestli to nesežralo spoje. Ale myslím že byla skutečně vybitá - vývody které byly vidět, nevypadaly že jsou úplně sežrané.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
Amper

#36 Příspěvek od Amper »

Hazu je do vody bez soli a bublaj a jsou na nule taky. Mozna pomaleji ale jsou :-)
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Odpovědět

Zpět na „Akumulátory“