Lipo po havarii
Lipo po havarii
Dnes jsem poslal svou 450 čelně do značky
a přitom ohnul Lipolku. Používali by jste jí ještě dál na lety, popřípadě třeba jen doma na nastavování a seřízení heliny, nebo raději vyhudit???
-
marcel3032
Re: Lipo po havarii
určite prvých zopár krát nabíjať opatrne..... a (NEVRAVÍM že sa to tak má robiť) ale niečo podobné sa mi stalo na vetroňovi, do baterky sa zarazil motor a lietam s ňou ďalej, už tomu bude odvtedy rok..... ale je pravda že už neťahá tak ako kedysi.... skús zmerať kapacitu a rozbalancovanie článkou....
1.člának - 3,80v
2.článek - 3,80v
3.článek - 3,78v
odpor
1.článek - 21
2.článek - 26
3.článek - 36
Na hodnoty vnitřního odporu jsem koukal poprvé, tak nevím jaké měla před poškozenim.
2.článek - 3,80v
3.článek - 3,78v
odpor
1.článek - 21
2.článek - 26
3.článek - 36
Na hodnoty vnitřního odporu jsem koukal poprvé, tak nevím jaké měla před poškozenim.
Kvůli poškození nebo tomu odporu?
- aviatik666
- Kontaktovat uživatele:
RonyV píše:Kvůli poškození nebo tomu odporu?
Šance na podobný zážitek je v případě poškozené lipolky docela slušná...
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=k9mcNvOGKtI[/youtube]
Ja bych ji v bezpecnem prostredi [nejlepe venku] prohnal tak trikrat cyklovackou a pokud bude fungovat, tak bych si ji nechal na pozemni pouziti.
Sam mam jednu havarovanou a treba k monitoru pro fpv slouzi perfektne.
Umisteni jsem udelal s ohledem na pripadne zvysene riziko. [neni primo v blizkosti monitoru, ale prichycena na trojnozce.
Sam mam jednu havarovanou a treba k monitoru pro fpv slouzi perfektne.
Umisteni jsem udelal s ohledem na pripadne zvysene riziko. [neni primo v blizkosti monitoru, ale prichycena na trojnozce.
Taranis B; F450 s APM 2.5; Bixler 2
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
Asi koľko ľudí, toľko názorov. Keď to baterka viditeľne schytá, liečim ju bez pardonu slanou vodou. Za pár korún nebudem riskovať, že mi vyhorí barák...
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
eddiex píše:... treba k monitoru pro fpv slouzi perfektne...
Hm, tohle bych si nenechal ani ve sklepě... Ale každého věc, jak to má nastavené. Možná jsem předposraný, možná mám respekt. Jo, stojí to peníze, to může být motivace.
jyrry.webnode.cz
Zdravím,
tady asi není na místě uvažovat o něčem jiném, než o koupeli ve slané vodě.
tady asi není na místě uvažovat o něčem jiném, než o koupeli ve slané vodě.
- aviatik666
- Kontaktovat uživatele:
jyrry píše:Hm, tohle bych si nenechal ani ve sklepě... Ale každého věc, jak to má nastavené. Možná jsem předposraný, možná mám respekt. Jo, stojí to peníze, to může být motivace.
Každý svého štěstí strůjcem...
Jak psal kolega výše, těch pár peněz za to riziko nestojí. V takových případech je "předposranost" zcela na místě a žádoucí...
Vím co Lipolka dokáže a respekt k tomu mám. Přez noc samozřejmě baterka byla pro jistotu venku na zahradě. Ptal jsem se, protože mi to poškození nepřišlo až tak extrémní, ale když říkáte neriskovat, tak jí teda asi zneškodnim. Do heliny už bych jí na let nedával, spíš mě zajímalo zda jí nechat pro nastavování/seřizování vrťasu.
Jak správně se to s tou slanou vodou provádí? Nikdy jsem to nedělal...
Jak správně se to s tou slanou vodou provádí? Nikdy jsem to nedělal...
Nova baterka stoji 300 cca to si myslim neni zas tak hrozna cena. Kolik to bude kdyz bafne ve vrtasu nebo v supliku?
Jinak kybl solneho roztoku je blbina, baterku vybij napr na konec prdninejaky 10W odpor 47ohmu a nech ji vymlatit do 0V, da se pouzit i 12V led pasek, ale to je tak na 3 mesice testovano na 5cm kousku:)
Jinak kybl solneho roztoku je blbina, baterku vybij napr na konec prdninejaky 10W odpor 47ohmu a nech ji vymlatit do 0V, da se pouzit i 12V led pasek, ale to je tak na 3 mesice testovano na 5cm kousku:)
To vyhnije, a kdyz ne tak na to hodime SPcko(s.re pere)
- JosefSvejk
Slaná voda není jediný způsob. Je jedno, jak baterku vybiješ, můžeš použít třeba rezistor, žárovku. Výsledkem by ale měla být baterka s nulovým potenciálem. Zkrátka vezmeš malý kyblík, do něj naliješ roztok vody se solí a do něj vhodíš akumulátor.
Blurcak píše:Nova baterka stoji 300 cca
No tahle mě vyšla na 450,- ... stejně jsem měl tehle měsíc v plánu pořízení dvou kusů GensAce 3S 2200 25C. Na Peckamodel je mají za 664,- ... někdo tip na lepší cenu?