avie B422

Letadla s motorem, kde se předpokládá trvalý běh motoru po celou dobu letu. Spalovací i elektro.
Zpráva
Autor
corsair
Kontaktovat uživatele:

Re: avie B422

#16 Příspěvek od corsair »

361 za dvě kola!!!!! prodává se to igelitáku s přelepkou z papíru po páru...můžeš zkusit ebay zadat Williams Brother wheels cena bude stejná spíš větší díky poštovnému zpravidla z USA a nebo můžeš sám vysochat, nic hrozného-jde to ale zase za 361 plus poštovné čert ví jestli se ti to vyplatí
http://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=williams%20brother%20wheels&ssPageName=GSTL
jumper

#17 Příspěvek od jumper »

Corsair,díky za to "nakopnutí".Tak sem se podíval
na ty stránky bb model a kola objednal.
Dnes přišel balíček a jsem spokojenej .
Cena dobrá.
jumper

#18 Příspěvek od jumper »

Ahoj .potřeboval bych poradit jak přichytit vzpěru
mezi horním a spodním křídlem.Vzpěru bych udělal .
Nosník s balzy s dovnitř vlepenou uhlíkovou kulatinou.
Vzpěry přilepit do jednoho křídla na pevno a do druhého
to nějak šikovně a hlavně jednoduše upevnit .Třeba
nacvaknout do kulových čepú.
Nemáte nějakej jinej nápad.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od DAF »

Ono to jedno křídlo bude odendavací? Pokud to bude nerozebíratelné, což by velikost jinak dovolovala, přilepil bych to do obou křídel napevno. Mám Kaydeta od Guillowa (psal jsem o tom už jinde) a tam jsem je nechal pevně spojené. Pravda, horní křídlo je na vzpěrách také, ne jako Avie, která má místo kozlíku, nebo jiného "lešení" to křídlo v místě uchycení tzv. prošlápnuté. Ale pokud by bylo sundavací jedno a druhé pevné, žádné plus bych v tom neviděl. Udělal bych si (nejlépe z topolovky) šablonu na ustavení a zalepil bych to v obou křídlech.
Hitec Aurora 9X
jumper

#20 Příspěvek od jumper »

Sundavací chci obě křídla.To horní sundavat nemusím
ale lepit na pevno ho nechci.To spodní ale musí být
sundavací kvuli přístupu do trupu.I tak řešim jak
vkládat barerii bez sundání křídla.Asi udělám boční
vrátka.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od DAF »

To je "jiný kafe". Já to řešil sundavací "kabinou" - http://daf64.rajce.idnes.cz/Stearmann_Guillow/, najdeš tam fotku zezadu. Je tam málo místa, ale baterku jsem dostal prakticky do čumáku těsně za motorovou přepážku, regl nad ní. Serva a přijímač pak po palubu kabiny. Dnes bych tam serva umístil ještě jinam (víc dopředu), protože je mám dost za těžištěm a při posunutí dopředu bych možná "ušetřil" jedno závažíčko.
Nebo zalep na správném místě do dolního i horního křídla plastovou trubičku z bowdenu (do ní se vejde dvojka tyčka uhlík) a prostě tam vzpěry jen nasuň pro let, prostě "vyndavacíazastamdací". Jen to chce mít dostatečně nadimeznovaný centroplán horního křídla.
Hitec Aurora 9X
jumper

#22 Příspěvek od jumper »

Koukám,že máš křidýlka na spodním křídle.Já je udělal na horním.
Jak ti ten Stearman na ty křidýlka reaguje?Kolik to má rozpětí.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od DAF »

Mám je tam přesně podle plánu. Je to tenhle http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=45770 model od Wasserftáka. Výbava: motor E-max CF2812 + 18A regl., baterka 1000mAh Lipol 2S, serva 4x 4g, myslím Robbe od Pecky. Letovka je cca 450g. Baterka s reglem je "narvaná" do čumáku hned za motorovou přepážku, je velmi mírně před těžištěm. Za ní je přijímač a serva. Ta jsem dal bohužel do zadní poloviny kabiny. Kdybych je dostal víc dopředu, mohl jsem ušetřit jedno Pb závažíčko. Vzhledem k poměrně krátkému čumáku jsem musel celkem dost dovažovat na předek. Křidélka mají každé své servo a náhony jsou drátěnými táhly, kormidla pak drátěnými bowdeny. Je to dost citlivé na přesnost nulové polohy kormidel. Stačí desetinka na kormidle a už to někam letí. Měl jsem tam původně jiná 4g serva, která nulu nebyla schopná prakticky udržet (byla levná asi za kilčo, ty Robbáky byly 2x tak drahé, ale celkem drží). Za křidélky to jde rozumně, spíš maketové, ale žádné akrobatické reakce. Ani jsem akrobačku nezkoušel. Byl jsem s tím v luftě zatím jen párkrát. Mám toho víc, tak to nestíhám všechno olítat a navíc na tohle je potřeba poměrně klidné ovzduší, žádné vichry. Možná by to bylo dobré do (dost) větší haly.
Hitec Aurora 9X
jumper

#24 Příspěvek od jumper »

IMG_0147.JPG
IMG_0138.JPG
Tak konečně budu potahovat.
Odpovědět

Zpět na „Motorová letadla“