Himoto zenit MT 1:10
Re: Himoto zenit spojka
Jo kolečka mají dobré nastavení,vůle tam je.Jenže Himoto zenit nemá žadné nastavení spojky.Je tam jen tlačná pružina zajištěná čepem.Já bych potřeboval poradit jak ozubené hlavní hnací kolo předělat na kovové?Je to Himoto,že žádná moc velká značka.Ale je to pro syna to mu stačí.
-
Doktor
- Kontaktovat uživatele:
Zvětšit přítlak na spojce můžeš třeba podložením té pružiny. Celou spojku bys mohl vyřadit z provozu tím, že ji celou v ose svrtáš a sešroubuješ alespoň na tři šroubky po 120°. Ohledně odcházejících převodů počti něco tady:
viewtopic.php?f=29&t=65488
Třeba je to i Tvůj problém.
viewtopic.php?f=29&t=65488
Třeba je to i Tvůj problém.
Podkládat pružinu jsem taky zkoušel,nepomohlo to i když byla na doraz pak jsem nemohl vytáhnout čep,takže.Pomohla jediná věc vystřihnout si podobnou gumu o něco silnější a dát místo ní.Dobrá rada to svrtat uvidím.Ještě se zeptam jak to funguje s objednáváním nahradních dílu v těchto obchodech.Musí tam být zřízený nějaký zvláštní účet nebo ne?http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXAGWA&P=7
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=38293
A za jak dlouho to dorazí?Díky.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=38293
A za jak dlouho to dorazí?Díky.
-
Doktor
- Kontaktovat uživatele:
Stačí klasická registrace kde vyplníš kontaktní údaje a nejlépe mít zřízen "účet" u PayPal.
Pokud objednáš zboží z HK které je vedeno v EU skladu, tak ho máš většinou do týdne doma. Věci z USA půjdou poštou asi o trošku déle. Ale asi záleží na druhu a ceně dopravy.
Pokud objednáš zboží z HK které je vedeno v EU skladu, tak ho máš většinou do týdne doma. Věci z USA půjdou poštou asi o trošku déle. Ale asi záleží na druhu a ceně dopravy.
Himoto Zenit hlavní hnací spojkové kolo
Dobrý večer pánové modeláři,mám takový dotaz,kdo má Zenita od Himota, má asi stejný problém, jako já ,že hlavní hnací kolo je plastové a nevydrží, zuby jsou za chvilku sjeté.Jak by se dalo předělat za kovové, jestli má někdo zkušenost?Jinak nechcu to auto nějak chválit,ale to je jediný problém co to auto má,dostalo už několik nárazů do zdi a obrubníků,přemety salta a pořád drží,plast je ohebný a propruží.Syn ho nešetří, znáte děti.Pro začínající automodeláře mohu jedině doporučit.Lukáš.
Re: Himoto Zenit hlavní hnací spojkové kolo
Mrkni to tohohle threadu http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=29&t=65488&hilit=himoto+zenit&start=15. Prevody nejsou poradne zakrytovane, jsou tam otvory, ktere je treba utesnit, ja to udelal silikonem. Jinak tam nalitaji i dost velke kaminky. A samozrejme je treba spravne nastavit vuli.
A s tim prevodovym kolem problem nemam. Naopak. Problemy jsem mel s pastorky. Ty mosazne jsou k nicemu, zivotnost par hodin (neznicil ti nahodou sjety pastorek to prevodove kolo?). Proto jsem koupil kvalitni ocelovy http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXAGWA a ten je nesmrtelny. Kovove prevodove kolo je podle me naprosto zbytecne.
Takze zakrytovat, ocelovy pastorek, seridit a jsi v pohode. Me akorat delalo problemy lozisko u toho prevodoveho kola, zadrel jsem celkem tri, zrejme od svinstva co se tam dostane podel hlavniho kardanu. Puvodne jsem mel izolepou zalepeny otvurek zespodu, ale pak jsem to zase otevrel, at se muze bordel dostat zase ven. Lozisko zatim drzi. A vcera se zlomil hlavni kardan, strihl se u pastorku predniho diferencialu.
No, muj syn ho taky nesetri
.
A s tim prevodovym kolem problem nemam. Naopak. Problemy jsem mel s pastorky. Ty mosazne jsou k nicemu, zivotnost par hodin (neznicil ti nahodou sjety pastorek to prevodove kolo?). Proto jsem koupil kvalitni ocelovy http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXAGWA a ten je nesmrtelny. Kovove prevodove kolo je podle me naprosto zbytecne.
Takze zakrytovat, ocelovy pastorek, seridit a jsi v pohode. Me akorat delalo problemy lozisko u toho prevodoveho kola, zadrel jsem celkem tri, zrejme od svinstva co se tam dostane podel hlavniho kardanu. Puvodne jsem mel izolepou zalepeny otvurek zespodu, ale pak jsem to zase otevrel, at se muze bordel dostat zase ven. Lozisko zatim drzi. A vcera se zlomil hlavni kardan, strihl se u pastorku predniho diferencialu.
No, muj syn ho taky nesetri
Tak díky. zkusím teda nový ocelový pastorek,otvory mám taky zaslepené je to lepší.Hlavní hnací hřídel jsem taky měnil.protože zaseknutý kus kamínku ji prodřel.Ale pozor jinak je to super auto a modelařina je k tomu, aby se pořád něco zlepšovalo a to ani cena auta nerozhoduje,to znamená, že když máš Traxxasa, že nebudeš do toho investovat!Himoto -zábava za rozumnou cenu.
Himoto Zenit malé otáčky motoru
Zdravím pánové,mám takovou otázku?Mám Himoto Zenit Mostra.Je tam stejnosměrný motor nějaký Graupner 540 7,2V. Originál jsem už vyhodil opotřeboval se.Motor se mi nějak ted hodně zpomalil,i když mám régl naplno, otáčky prudce klesly.Baterka je nová Nosram 4000 NiMH.Nabíječka je taky ok.Regulátor je tam původní, asi rok starý WP 1040.Není možné, že se něco v něm přihodilo,nebo není třeba špatný přijímač.Jde to nějak proměřit?Dával jsem tam ještě chladič s ventilátorem, který jsem připojil do přijímače.Jaké mohou být příčiny zpomalení?Děkuji předem Lukáš.
Re: Himoto Zenit malé otáčky motoru
lukasm píše:Motor se mi nějak ted hodně zpomalil,i když mám régl naplno, otáčky prudce klesly.
To jako ze ti tenhle motor od Graupnera puvodne jel rychleji a zpomalil se az pozdeji, anebo od zacatku jel takhle pomalu?
Mam zkusenost pouze s jednim stejnosmernym motorem, shodou okolnosti to byl original stejnosmer v Zenitu. Taky se mi nejak hodne zpomalil a pak uz nejel vubec. Proste se upekl. Bylo to moje prvni auto, nemel jsem zkusenosti. Pak jsem tam hned dal stridak.
Jakym stylem jsi s tim autem jezdil? Jak dlouho v kuse? Hlidal jsi teplotu motoru? Resis nejak jeho chlazeni? Stejnosmery maji malou ucinnost, hodne topi, je treba je chladit a jezdit rozumne.
Jasné ,motor mám druhý,jezdil rychle a ted zpomalil, jedině,že bych ho teda upekl, mám sice ventilátor,ale v tělocvičně chlazení stejně nestačilo.Pak jsem jezdil v zahradě pořád auto jezdilo, tak kolem 40km/h asi 20 minut v kuse.Zkusím teda nový motor, jezdí s tím kluk, tak ho nechcu dávat na střídavý motor,kvůli baterkám, lipolkám.Jinak super auto,problémy se spojkou jsem vyřešil a pastorek mám na motoru kovový.
Jak teplý je motor při/po ježdění? Jestli je moc teplý, bude to k novýmu motoru chtít menší pastorek, jinak ho odděláš taky.
Jasné pastorek je menší 15 zubů.Zkoušel jsem regulátor, dává 7,4V.Ale nevím jestli dává dost ampér, to je asi taky důležité.Ale když jsem dal motorek přímo na baterku, tak jede jako blázen.Měl jsem motorek ze staré aku vrtačky,tak ho mám jako náhradu.Jinak musím pochválit tuto značku.Syn už mnohokrát napálil v plné rychlosti do vrat,obrubníky atd. a auto je pořád v cajchu.Jedenkrát jen urval rameno a tlumič.
Hlavni kolo diferencialu na Himoto Zenit
Ahoj,
nezkouseli jste v posledni dobe nekdo menit hlavni kolo diferencialu na Himoto Zenit? Objednal jsem si tuto soucastku (HM31008) a po namontovani zjistil, ze mi diferencial drhne. Po blizsim prozkoumani jsem si vsiml, ze to kolo je trosku jine nez to puvodni, trosku jiny tvar zubu a hlavne je o cca 0.7 mm tlustsi. Takze kdyz to smontuju, nejenze se diferencial volne neotaci, protoze je sevreny v tom ulozeni v podvozku, ale navic i spatne vychazi vule mezi ozubenim hrusky a toho kola (pri otaceni jsou citit jednotlive zuby a je to hlucne).
Psal jsem i volal do Pelikana, potvrdili mi ze je dil jiny nez driv, ze maji tuto novou varku pravdepodobne od prosince 2014 a ze jsem prvni, kdo si stezuje. Objednal jsem si i dalsi kus, abych si overil, jestli neni spatny ten prvni co jsem si koupil, ale je to to same.
Nechce se mi verit, ze to ostatnim bez problemu funguje. Uz jsem tuhle soucastku jednou menil a bylo to v pohode, jenze to byla ta predchozi verze.
Asi budu muset nejak vypilovat ulozeni diferencialu do podvozku a to same udelat i v drzacich tlumicu, coz bude neskutecna drbacka. Anebo tam dat nejake uzsi lozisko, pokud existuje.
Neresili jste to nekdo?
Dik
Bob
nezkouseli jste v posledni dobe nekdo menit hlavni kolo diferencialu na Himoto Zenit? Objednal jsem si tuto soucastku (HM31008) a po namontovani zjistil, ze mi diferencial drhne. Po blizsim prozkoumani jsem si vsiml, ze to kolo je trosku jine nez to puvodni, trosku jiny tvar zubu a hlavne je o cca 0.7 mm tlustsi. Takze kdyz to smontuju, nejenze se diferencial volne neotaci, protoze je sevreny v tom ulozeni v podvozku, ale navic i spatne vychazi vule mezi ozubenim hrusky a toho kola (pri otaceni jsou citit jednotlive zuby a je to hlucne).
Psal jsem i volal do Pelikana, potvrdili mi ze je dil jiny nez driv, ze maji tuto novou varku pravdepodobne od prosince 2014 a ze jsem prvni, kdo si stezuje. Objednal jsem si i dalsi kus, abych si overil, jestli neni spatny ten prvni co jsem si koupil, ale je to to same.
Nechce se mi verit, ze to ostatnim bez problemu funguje. Uz jsem tuhle soucastku jednou menil a bylo to v pohode, jenze to byla ta predchozi verze.
Asi budu muset nejak vypilovat ulozeni diferencialu do podvozku a to same udelat i v drzacich tlumicu, coz bude neskutecna drbacka. Anebo tam dat nejake uzsi lozisko, pokud existuje.
Neresili jste to nekdo?
Dik
Bob
Himoto zenit přední ojnice
Zdravím všechny.Mám na Vás zkušené modeláře,nebo i na nemodeláře dotaz.Potřeboval bych na Zenita přední ojnice obyč ne, ale s kloubem,protože výrobce to nemá vyřešený,prostě vypadávají.Ne po každé,ale stejně pak nejdou najít i když je mám nastříkané pestrou barvou.Nevíte o nějaké náhradě?Vím u nás se prodávají tuningové díly,ale nejsem blázen za pár dát sedm stovek.Ojnice je dlouhá kolem 97mmm. Unašeče na desetinu.Neví třeba někdo díly z číny,nebo podobné co pasují na himoto,třeba HSP.Předem děkuji.
-
Kuba93
- Kontaktovat uživatele:
Re: Himoto zenit přední ojnice
Předpokládám že myslíš poloosy a ne ojnice 
http://kuba1993.rajce.idnes.cz/