Himoto zenit MT 1:10
-
vlcekmartin
Himoto zenit MT 1:10
dobry den, vcera jsem si koupil tento model jedná se o střídavý motor Hobbywing ezrun 3210 KV 12T, voděodolný střídavý brushless regulátor HOBBYWING EZRUN 45A a li-pol baterie 2000 mAh... po zapojení baterky se auto nerozjede, jakoby neco v motoru nespinalo tak jak ma,kolecka se zacnou klepat do predu a dozadu ale netoší se, dělá to i při plně nabité baterce.. pokud by někoho něco napadlo ať dá prosím vědět, děkuji
- mikymik
- Kontaktovat uživatele:
Re: Himoto zenit MT 1:10
Ahoj. Nejprve bych zkontroloval všechny konektory a napájení drátů, zejména oblast mezi motorem a regulátorem. Tebou popsaná závada někdy bývá způsobena připojením pouze 2 kabelů ke střídavému motoru. Jako druhý krok bych na zkoušku zapojil jiný regulátor (jistě někdo v okolí může případně zapůjčit, pokud druhý regl nemáš), ale řekl bych, že to bude v té kabeláži. Good luck!
- Xenomorfus
A jelo to uz nekdy (tedy zda to neni uplne nove)? Je vse spravne zapojeno? Je zkalibrovan plyn?
Xenomorfus
Traxxas,Absima CR4T,Hotwing,Crack Jak-55,150cm Mlok,P-51D,Stuka
Si vis pacem, para bellum
-
vlcekmartin
je to uplne nove,nejspis vadny kontakt. 2 ze tří konektoru se mi zdaly docela dost teple az horke. zitra posilam tento model zpet prodejci, jsem zvedav jak se to vyresi
- Xenomorfus
Tak vzhledem k tomu, ze to nejelo, by konektory teple byt nemely. Asi tam bude nejaky problem v motoru, mozna mezizavitovy zkrat, kdo vi? Mas-li vse spravne zapojeno a zkalibrovano, rozhodne je to duvod k reklamaci.
Xenomorfus
- karlosmikos
Dle meho staci vymenit konektory. Koupil jsem do auta cinske combo a chovalo se to uplne stejne, chvili to jelo chvili jen cukal motor, konektory a draty horke. Prepajel jsem na jiny typ a vse ok.
Spektrum DX6i,Quad Tiny BEEBLADE,MCPX BL2(na prodej),Blade 230 V1,TREX600ESP-Hughes 500(na prodej)
HI MOTO MONSTER ZENIT 1:10, otázky začátečníka
Zdravím,
přítelkyně mě na Vánoce překvapila tímhle modelem, viz. předmět. JE to holka šikovná, něco takovýho jsem fakt nečekal. Byl jsem to párkrát projet a jezdí to jako drak. Navíc s tím náhonem na všechny 4 kola se s tím dá jezdit po ledasčems (už se těším na sníh, jestli do té doby stihnu zrekonstruovat MiniMAxe s lyžema na podvozku tak mě z louky celou sobotu nikdo nedostane
).
Nicméně mám pár dotazů:
1. Jak je to s voděodolností? Na krabici je napsáno "waterproof electronics", ale když jsem to rozdělal (resp. sundal kapotu), tak mi nepřišlo, že by přijímač, nebo regulátor byly vodotěsný. I když je na nich symbol kapek, tak třeba dráty z regulátoru mi nepřijdou nikterak utesněný, nehledě k tomu, že třeba v motoru je vysloveně chladící díra. (mám verzi s DC motorem a NiMH baterkama).
2. Jak s čištěním? KDyž jsem s tím jezdil v lese, tak to bylo pěkne zasviněný, takže jsem sundal kapotu a normálně to ve vaně osprchoval (s vytaženou baterkou). Vadí tomu ta voda, nebo je to OK?
3. Přijde mi, že některý čepy v nápravách a táhlech jakoby chytaly jemnou korozi ..? Je to možný, nebo je to všechno nerezový? Pro jistotu jsem to namazal olejem na kola a šicí stroje.
4. Máte s tím někdo dlouhodobější zkušenosti? Co se často se*e, na co dávat pozor atd.?
Dík všem,
Z.
přítelkyně mě na Vánoce překvapila tímhle modelem, viz. předmět. JE to holka šikovná, něco takovýho jsem fakt nečekal. Byl jsem to párkrát projet a jezdí to jako drak. Navíc s tím náhonem na všechny 4 kola se s tím dá jezdit po ledasčems (už se těším na sníh, jestli do té doby stihnu zrekonstruovat MiniMAxe s lyžema na podvozku tak mě z louky celou sobotu nikdo nedostane
Nicméně mám pár dotazů:
1. Jak je to s voděodolností? Na krabici je napsáno "waterproof electronics", ale když jsem to rozdělal (resp. sundal kapotu), tak mi nepřišlo, že by přijímač, nebo regulátor byly vodotěsný. I když je na nich symbol kapek, tak třeba dráty z regulátoru mi nepřijdou nikterak utesněný, nehledě k tomu, že třeba v motoru je vysloveně chladící díra. (mám verzi s DC motorem a NiMH baterkama).
2. Jak s čištěním? KDyž jsem s tím jezdil v lese, tak to bylo pěkne zasviněný, takže jsem sundal kapotu a normálně to ve vaně osprchoval (s vytaženou baterkou). Vadí tomu ta voda, nebo je to OK?
3. Přijde mi, že některý čepy v nápravách a táhlech jakoby chytaly jemnou korozi ..? Je to možný, nebo je to všechno nerezový? Pro jistotu jsem to namazal olejem na kola a šicí stroje.
4. Máte s tím někdo dlouhodobější zkušenosti? Co se často se*e, na co dávat pozor atd.?
Dík všem,
Z.
Re: HI MOTO MONSTER ZENIT 1:10, otázky začátečníka
Vytahni draty z prijimace a sundej ten vechrni plastik. Uvidis ze prijimac je cely zality v transparentni hmote.
Na ten samej zpusob je regl.
Motoru voda nevadi spis si hlidej teplotu az prejdes na lipo. Jina korozi to chyta. Co bys za 3tis chtel. Vem WD40 a po uschnuti to hadrikem od wedecka otri a bude to jak novy.
Na ten samej zpusob je regl.
Motoru voda nevadi spis si hlidej teplotu az prejdes na lipo. Jina korozi to chyta. Co bys za 3tis chtel. Vem WD40 a po uschnuti to hadrikem od wedecka otri a bude to jak novy.
Doporučuji zkontrolovat konektory mezi regulátorem a motorem, zda jsou správně zasunuty.
Na spodní straně podvozku je otvor ke kardanu, dostával se mi tudy písek k převodům. Doporučuji zalepit alespoň izolepou.
Edit.
Občas vypadne polosa, když je natřená nějakou výraznou barvou tak se lépe hledá.
Na spodní straně podvozku je otvor ke kardanu, dostával se mi tudy písek k převodům. Doporučuji zalepit alespoň izolepou.
Edit.
Občas vypadne polosa, když je natřená nějakou výraznou barvou tak se lépe hledá.
http://www.rajce.net/u595243
Dík všem!
Mimochodem kdybych chtel prejit na LiPo, tak bych musel měnit i regulator, ne? Nebo ho stačí nějak přepnout? A mělo by smysl tam dát střídavej motor?
Mimochodem kdybych chtel prejit na LiPo, tak bych musel měnit i regulator, ne? Nebo ho stačí nějak přepnout? A mělo by smysl tam dát střídavej motor?
Pro LiPo stačí na regulátoru přepojit jumper. Je to popsáno v návodu. Na 2S bez problému, s 3S to moc dlouho nevydrží plastový pastorek na motoru.
zalozil jsem nove tema, omlouvam se.
Tak jsem s tim dneska blbnul na Svédských valech (Brňáci znají) a s 3S LiPolkou to lítá jako vzteklý. Mám jich plno (resp.3) ... takže ... dá se ta životnost plastovýho pastorku nějak zvýšit? Nebo výměna motoru za pomalejší?
Až se plastovej pastorek odrbe nahradil bych ho kovovým.
http://www.himoto.cz/NAHRADNI-DILY/HIMO ... -ZENIT-MT/
Na zpomalení spíš než nový motor dát 2S lipo.
http://www.himoto.cz/NAHRADNI-DILY/HIMO ... -ZENIT-MT/
Na zpomalení spíš než nový motor dát 2S lipo.
Na pastorky bacha z jakeho jsou materialu. Zazil jsem pastorky, ktere dostaly na perdel od delrinoveho spur gearu.
Nejvic se mi osvedcily ocelove pastorky, byvaji neznicitelne. Na druhe strane musi zustat mekci material, cili spur z delrinu nebo jineho plastu.
Nejvic se mi osvedcily ocelove pastorky, byvaji neznicitelne. Na druhe strane musi zustat mekci material, cili spur z delrinu nebo jineho plastu.