DJI NAZA pokračování 2

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
arachna

Re: DJI NAZA pokračování 2

#406 Příspěvek od arachna »

...maji BEC nebo je to OPTO ? Pokud s BEC, odpojils napajeci vodic ?
patf

#407 Příspěvek od patf »

plus vodič do Nazy i přijímače je odpojen.
Ono je to jako jedno, jen jsem to zkoušel, jen mi přijde divné, že to prostě nefunguje na Naze.
Napadá mně, jestli to není tento problém:
viewtopic.php?f=134&t=75591#p1272701
Wormsnake tam píše o reglech E300, co neroztočí motor...

Edit - baterka je 3S. Ještě zkusím 4S, jestli to bude mít vliv...
arachna

#408 Příspěvek od arachna »

...tim to urcite nebude 8)

Buhuzel NAZA je vybirava a nektery ESC maji jine casovani nez podporuje a pak tomu nijak nepomuzes.
...slo jen o to, vyloucit "skolacky" chyby ...

Me s Nazou nechodily jedny regly od MultiStaru =o/ a jinak fachaly v poho ...
jio

#409 Příspěvek od jio »

Zdravím.
Pokud někdo používáte Windows 10, tak si dovolím upozornit na problém s DJI_WIN_Driver_Installer a následně i DJI NAZAM Assistant_2.40.

Naza V2 jsem měl konfigurovanou ještě pod W7 a potřeboval jsem doplnit ovládání pro gimbal a při pokusech s Taranisem mi pořád NAZA Assistent nechtěl zobrazovat připojení. Problém jsem hledal v Taranisu a připojení přes S-Bus. Není tomu tak, koptera na vysílačku reaguje bez problémů a motory jde odarmovat. Problém je jen s konektivitou k PC.

Při instalaci ovladače DJI_WIN_Driver_Installer to šlo přes výstražné okno s hláškou "An administrator has blocked you from installing this app. For more information contact the administrator." Potvrdil jsem to a následně nainstaloval i poslední verzi Assistenta. Po připojení na USB ale Assistent nereaguje a modré a červené světlo v něm nebliká. Mám administrátorské práva, nastavil jsem plné práva na DJI adresář a pořád to nefungovalo i když jsem to spouštěl jako správce.

Řešení jsem pak našel na http://www.rcgroups.com/forums/showpost ... stcount=34 a funguje to. Je docela ostudou pro DJI, že to neřeší.

Snad to někomu pomůže.
zskal
Kontaktovat uživatele:

#410 Příspěvek od zskal »

Díky za upozornění...právě kvůli tomuto stále váhám s instalací W10. Jestli tomu dobře rozumím, tak jsi win 10 instaloval jako aktualizaci a už nainstalovaný DJI asistent přestal fungovat, nebo jsi to instaloval celé načisto? Jinak mám pocit že DJI neřeší víc problémových věcí...např. rušení H3-3D do obrazu FPV :roll:
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
jio

#411 Příspěvek od jio »

Ne. W10 byly nejdříve jako update a pak čisté. Driver i assistent byly instalované nově.
rehurek
Kontaktovat uživatele:

#412 Příspěvek od rehurek »

Úplně stejné problémy byly i s Win 8.1 64 bit
FrSky Taranis E
MIG29, AlphaJet, SE5A, FW-190, DJI F450 s NAZAv2 a HERO3+, X525 s MM2.0
Amper

#413 Příspěvek od Amper »

Co se da delat, holt je DJI na tom tak spatne ze si nemuzou dovolit zaplatit $200 rocne za codesign certifikat a radsi budou nutit uzivatele vypinat ochrany na operacnim systemu :-D :-D :-D
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Oldass

#414 Příspěvek od Oldass »

Asi jsem poslední v republice :) co udělal upgrade NAZA Lite na V2, ale musím říct, že změna veliká. Hlavně starty a přistání jsou mnohem jistější i ve větším větru. Je to velký rozdíl.
Elektromaniak

#415 Příspěvek od Elektromaniak »

Na notebooku jsem si naistaloval zpět Win 7 ,protože jsem nedokázaj program Naza upgrade spustit.
Komponenty na Skype jsou přímo ve Win 10 a nejdou vypnout a proto Naza upgrade nejde spustit nebo nereaguje. Do budoucna chystá Microsoft takto ošetřit asi vše abychom bez jejich svolení nemohli spustit programy které neschválí.
FrSky Taranis,Filip600 Termik,Filip 400 Sport a větroň 1500 V-tail ,Xtreme, NAZA M liteV2 Xcopter550
lukasokoun

co dělat při flyaway u naza v2?

#416 Příspěvek od lukasokoun »

Ahoj dnes se mi stal asi flyaway s mojí f550 z ničeho nic to na plný plyn začalo odlétal úplně někam do stran rychle jsem se snažil stoupat aby to nevzalo stromy naštěstí to bylo OK a kopter se zhruba ve 30m uklidnil a zase držel jako přibitý, nevíte náhodou proč se toto děje?
problém s kompasem? už jsem dlouho nekalibroval...
nicméně ten den vůbec nějak blbě fungovala stabilizace GPS v malé výšce až tak od 20m to kráísně drželo, jiné dny toto ale šlo bez problémů i ve 2m, také v ten den byla mlhovina a vlhkost 98-99%, nějaké nápady? díky.
Amper

Re: co dělat při flyaway u naza v2?

#417 Příspěvek od Amper »

nebylo by rozumnejsi pri potrhlem chovani pristat a ne jeste nastoupat ? Co kdyby se to neuklidnilo ?
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
lukasokoun

#418 Příspěvek od lukasokoun »

to asi ano ale to by muselo být kde :)
navíc přistávat se strojem který se snaží letět do strany je jistej kreš.
Amper

#419 Příspěvek od Amper »

Podle D.X by jsi mel mit kolem sebe pri letani bezpecnou vzdalenost (predpokladam ze GPS tam mas takze musis D.X dodrzovat i pri rekreacnim letani) takze nevidim nejak problem v tom "kam".
A ano, pri blbnoucim copteru je to treba crash. Ale je lepsi crash z male vejsky nez velke.

Jiste, ted jsi spokojeny protoze se coptera uklidnila ale zamysli se nad tim, nemel jsi zadnou jistotu ze se to spravi. Pokud jsi to zvednul nad stromy tak jsi jen zvetsil rozsah kam to mohlo spadnout a vejsku z jake to mohlo spadnout.

By me zajimalo kdy uz lidem konecne dojde ze coptera je pouze krabicka plna elektronickeho smeti bezne kvality (rozhodne zadne mil spec) ktera je provozovana v podminkach v kterych by bezny telefon davno odesel do vecnych lovist (vibrace, pocasi, obcas nejaky ten naraz atd....) ktera muze kdykoliv zblbnout a spadnout nebo zacit kravnout.

takze opakuju odpoved na tvou otazku "co delat" - "pristat" a letat tak aby jsi mel kam pristat a to kdykoliv (proto je zakazano letat v blizkosti domu a lidi)
lukasokoun

#420 Příspěvek od lukasokoun »

No doplnil bych že to byla bezpečná vzdálenost od stromů, nejsem blázen. Stroj jsem zvednul nahoru protože letěl přesně do lesam který byl poblíž nicméně ne blízko, to bych potom už vůbec neuřídil, tak jako nevím jak by jste to řešili, raději narazit do lesa?
Jinak vše bylo na mém pozemku.
je to přeci jen hexa a kdyby vypadnul motor což jsem si původně myslel, tak by se to mělo vyřešit za letu a nejlépe právě nahoře kde je prostor pro manévrování že.

jinak otázka co dělat jsem myslel jako ovládání, třeba přehodit nějaké páčky či rovnou máčknout FS? nevím. Někde jsem slyšel že stačí přepnout na manuál a zpět a flyaway zmizí, bohužel mě mrzí to že jsem se nestihnul podívat na počet satelitů když se to dělo...
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“