kluci, když jste se motali okolo těch bufiku, třeba mi budete umět poradit.
dnes jsem to napojil na 10 kovou bombu, zatím bez redukčáku--v karavanu mám náhradní redukčák 50 a ještě na tu plynovou turbínu štelovatelný redukčák, tak ted nechci ukvapeně kupovat další a nakonec zjistit, že je to stejně k prdu.
zatím jsem jen zmáčknul trubku u bufika,na kterou je nasazená hadice z bomby tak akurátně, aby tam nešlo bez toho redukčáku nesmyslně zbytečně hodně plynu.
když mám ventilátor puštěný na minimální otáčky--což je ještě tak přijatelně hlučný provoz, z výfuku to docela hulí, takový ten hnusný smrad, na vyšší otáčky ventilátoru se to zdá v pohodě--ale to muže být zpusobeno pouze rychlejším vyháněním zplodin z té spalovací komory tím vnitřním ventilátorem, jehož přísun vzduchu škrtí ten špunt---ale je v podstatě uplně jedno, jestli ten špunt s menší dírou vyndám uplně, nebo to sání zacpu uplně--ono to má mechanicky vule, tak si to v pohodě přisává vedle.
V každém případě podle mého, pokud to hulí, tak to topí neefektivně .
v karavanu platí--pokud svítí hořák modrým plamenem, dobrý--pokud žlutým--načervenalým--uteč
rozhodně mi nejde v karavanu z komína kouř, jako bych tam pálil v kamnech lakovaný dříví a házel tam petky---ten bufík opravdu z výfuku smrdí jako starý auta.
ten bufík by měl mít výkon nějakých 4kw, takové ty plynové kamna typu pohoda taky cca 4kw, tak já fakt nevím, jestli má smysl se trápit s bufíkem s výfukem ven, nebo do tý kulno dílny která stejně netěsní raději nekoupit za pár kaček ty origo kamna, než se trápit s bufikem a když bude mrznout, stejně tu dílnu budu muset nejdřív vytoput--nakrmit tím turbo fukarem.
ono teda na delší udržovací vytápění by se mi tam asi nejvíc líbili klasický kamínka typu Petry, ale mám strach ze žhavých uhlíku, který by občas lítali z komínu--zděnej dlouhej by použít nešel, pouze obyč trubky tak maximálně 2 metry nad kamna--prostup z dílny nehořlavou stěnou by problém nebyl, co by byla pohoda, mohl bych tam spalovat zbytky odřezku když tam cirkulárkuju a ted to házim do popelnice--ale bojim bojim, ten plyn mi přijde ještě vcelku v pohodě regulovatelný--když končim--zavřu bombu a už nic nehoří, to by s Petrama nešlo.
nic méně co to hulení toho bufika? je něco zásadně špatně, nebo bufík prostě hulí?
PS: dnes jsem zkusil dát venku na ten výfuk další kovovou trubku, jako komín--to fakt k vytápění smysl nemá, horká je tak ještě 50cm a pak už jen vlažná.