P51-Mustang od ŠADu

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Odpovědět
Zpráva
Autor
tester1
Kontaktovat uživatele:

#76 Příspěvek od tester1 »

Ještě chci doplnit, že kamarád ho má a vůbec to žádný autobus není :D
Chce to ovšem silný motor a patřičnou vrtuli
tester1
Kontaktovat uživatele:

#77 Příspěvek od tester1 »

Taky mají video kluci na:http://video.google.com/videosearch?q=rcfogli&num=10&so=1&start=0
tester1
Kontaktovat uživatele:

#78 Příspěvek od tester1 »

Ještě poslední příspěvek trochu od věci. Jsou tady samá zahraniční letadla (tedy většinou), tak se chci pochlubit svým českým (od Fandy Kváši):http://home.tiscali.cz/bayer/
Létá jako raketa (ten Tempest není můj, je kamaráda-nejsem blázen, abych někoho zabil :D )
Hora
Kontaktovat uživatele:

#79 Příspěvek od Hora »

Tak konečně jsem se dostal po první havárii (způsobenou těžištem příliš vzadu) k záletu.

A musím říct Mustang od ŠADu je prima letadlo, let byl bez nutnosti dotrimovat, přistání také na 1 (pro některé co zničili vrtuli při každém přistání :lol: ).
S použitým motorem nadbytek výkonu (a to tam ještě nebyla ta pravá vrtule IKARUS).
Je pravdou, že jsem udělal pár standrdních úprav (regulátor ven, posun baterek, vyztužení ...).
Těm kteří mají možnost bych doporučil přáhnout ovládání motoru s výškovkou, po přidání má tendenci prudce stoupat, nebo mám víc vyosit motor?

TAKŽE JSEM ZAHÁJIL SEZÓNU. :wink:
Toro 300 (TELINK), Mustang P51-D (ŠAD model), Blade MCX, MiniQuadcopter (3D tisk) s KK2.1
vladimir32

#80 Příspěvek od vladimir32 »

Hora píše:Tak konečně jsem se dostal po první havárii (způsobenou těžištem příliš vzadu) k záletu.

A musím říct Mustang od ŠADu je prima letadlo, let byl bez nutnosti dotrimovat, přistání také na 1 (pro některé co zničili vrtuli při každém přistání :lol: ).
S použitým motorem nadbytek výkonu (a to tam ještě nebyla ta pravá vrtule IKARUS).
Je pravdou, že jsem udělal pár standrdních úprav (regulátor ven, posun baterek, vyztužení ...).
Těm kteří mají možnost bych doporučil přáhnout ovládání motoru s výškovkou, po přidání má tendenci prudce stoupat, nebo mám víc vyosit motor?

TAKŽE JSEM ZAHÁJIL SEZÓNU. :wink:

Hodně štěstí při záletech Taky jsem měl problémy z motorem na potřetí se mi povedlo ho vyosit "asi " správně lítá to užasně tak hodně zdaru :lol:
Hora
Kontaktovat uživatele:

#81 Příspěvek od Hora »

A jakou máš u něj výbavu?
Podle mého je to vyosení správně a to stoupání je logické zdůvodnění zvýšeného tahu motoru. Ale rád se od zkušenějších dám poučit.
Toro 300 (TELINK), Mustang P51-D (ŠAD model), Blade MCX, MiniQuadcopter (3D tisk) s KK2.1
valino
Kontaktovat uživatele:

#82 Příspěvek od valino »

Nazdárek
Ohledně toho prudkého stoupání při přidání...... doporučuju zkontrolovat "podélné V" Stává se u nich, že, když je křídlo moc na těsno, tak se prohne celý trup a tím se zvětší úhel náběhu. A všichni víme jak je to křídlo masivní. "taková malá továrna na vztlak" :lol: Tak ať to lítá
Valino
Hora
Kontaktovat uživatele:

#83 Příspěvek od Hora »

Křídlo tam mám opravdu natěsno, takže si myslíš, že se prohne celý profil trupu (případně jen úhel mezi křídlem a výškovkou toto se projeví především ve vyšších rychlostech?
Popravdě to mohlo být možná i příčinou toho prvního neúspěchu a já to přikládal jen poloze těžiště.

Zkouší se "podélné V" za vypnutého motoru mírným potlačením co letadlo dělá?
valino
Kontaktovat uživatele:

#84 Příspěvek od valino »

Hora píše:Křídlo tam mám opravdu natěsno, takže si myslíš, že se prohne celý profil trupu (případně jen úhel mezi křídlem a výškovkou toto se projeví především ve vyšších rychlostech?
Popravdě to mohlo být možná i příčinou toho prvního neúspěchu a já to přikládal jen poloze těžiště.

Zkouší se "podélné V" za vypnutého motoru mírným potlačením co letadlo dělá?

Přesně tak, to je ten problém. Jak to vyzkoušet......tím potlačením se dá problém eliminovat. U jednoho jsem to tak měl řešeno, ale nevypadá to moc pěkně.
sela
Kontaktovat uživatele:

#85 Příspěvek od sela »

ahoj tak jsem si taky poridil mustanga, stavim ho a nejak se uplne nevim rady s uchycenim kridel - co si myslite ze je lepsi??? kridlo na pevno a nebo sundavaci....diky za nazory. docetl jsem se, ze nekdo posilal fotky ze stavby.... mohl bych ho pozadat aby mi je poslal na a tečka housa zavinač volny tečka cz???
diky moc Aleš
Čop
Kontaktovat uživatele:

#86 Příspěvek od Čop »

Já ho měl sundavací. Zespoda v křídle jsem vybral díru na destičku z tvrdé balzy, zabrousil do obrysu křídla a skrz ní dal plastový šroub. Ale nakonec jsem křídlo ani jednou nesundal... :D
Spíš lítač než stavěč...
Hora
Kontaktovat uživatele:

#87 Příspěvek od Hora »

Křídlo určitě sundávací jinak je to letadlo celkem neskladné. :)
Pokud budeš chtít fotky pošlu, ale křídlo jsem udělal přesně podle návodu ŠADu.
sela
Kontaktovat uživatele:

#88 Příspěvek od sela »

budu rad. kudy jsi vedl kabely od serv??? nejak to nemuzu z navodu vyčíst. a navic nejsem moc zvykly stavet - jde o moji prvni stavbu. diky moc
jinak to snad zvladam - ted resim to kridlo, a sroub - matici asi musim zalepit do toho polystyrenu - ja tam totiz nenasel du balzu jako protikus, a jeste jsem uplne presne nenasel misto kam mam nalepit tu vyztuhu u kridla... diky A.
blesk
Kontaktovat uživatele:

#89 Příspěvek od blesk »

dneska jsem dělal nízky průlet a podíval se jak to kolega zapíchnul do země a kuk pka na mustanga a ten se válel ve hvězdách po zemi,jediné co bylo je to že se odlepila směrovka,dvě kapky vteřińáku a lítal jsem dál,takže vlastně i nerozbytné :-D ten pád vypadal prej hrozně,chytlo to křídlem a celé se to proprohýbalo... :lol:
Hora
Kontaktovat uživatele:

#90 Příspěvek od Hora »

sela: tak jsem Ti to poslal na ty zavináče a tečky u volného :) a je to v balíku nazvaném ZIP :lol:
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“