graup15 píše:...ale když na první dobrou to nezajistí základní věc..a to je stabilní a spolehlivý let.Tak je to vcelku jen pro milovníky šťourání se v kodu . Né pro člověka co si chce jen a pouze dobře zalétat.
To,že je Naza dražší..neobstojí. Naza Lite plus GPS s banggodu je stejně drahá jako APM...a lítá to na jistotu.
S tím přirovnáním k jabku/tučňák..máš naprostou pravdu. Sám mám radši telefon s win8.1...protože to prostě funguje mnohem spolehlivěji
Na tabletu mám android...a občas z toho rostu a mám chuť s tím fláknout o zeď.
Prostě mám rád věci co možná mají o nějakou fičuru méně, ale fungují a nesnaží se mi nasírat.
PS...stejně mi ten (ale origo) pixhawk láká...prostě jen pro to si s tím hrát:-)
Graupe, nebudeš litovat s origo Pixhawkem!
V základu to létá dobře (je ale potřeba si pohlídat zapojení, není to tak "blbuvzdorné" jako např. Naza). Doporučuji ovšem provést AutoTune protože Pixhawk má v sobě jakési univerzální PIDy v základu, které sice fungují, ale celý systém má potenciál na to fungovat ještě lépe.
NAZA funguje tak parádně protože má PIDy vyladěné na DJI style rámy... (+- něco).
Teďka navíc od nové verze (3.3 myslím?) jede autotune i pro YAW a hrozně si ho na fórech chválí! Já jsem ho teda ještě nezkoušel... Po AutoTune se koptéra chová ohromně ostře, to jde vyladit dle následujícího postupu.
Amper píše:Jo, telefon taky pouzivam MS (aktualne L950 s Win10) protoze je to presne ten kompromis mezi androidem a jabkem ktery me sedi (akorat se uz konecne musi dokopat a dodelat konfiguraci pro APM/PX pro WP8.1+)
Noo Ampére, to by byla paráda! Mám L1520 s Insider Win10 (vlastně poslední beta) a funguje to báječně! A ještě báječnější by bylo kdyby s tím šlo lítat!