Spektrum AR 635 AS3X

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Zpráva
Autor
ecoone

Re: Spektrum AR 635 AS3X

#16 Příspěvek od ecoone »

ja vlastnim AR635 s AS3X ale este ani raz som ho nepouzil .) kupil som ho iba za 20e (asi uz viem preco)
velmi sa tesim na jeho zlozite nastavovanie .) a je nutne pouzit rychle digitalne serva
pri obycajnych servach je stabilizacia malo ucinna

k AR636 tu najdes vela info http://www.astramodel.cz/cz/poradna/stabilizacni-system-pro-rc-modely-letadel-spektrum-as3x-3.html

AR636 ma tri letove rezimi:
1. vypnute gyro
2. zapnute gyro - Rate gain
pri silnejsom vetre netrha modelom
3. zapnute gyro s udrzanim pozicie - Head gain (HeadLock)
kam lietadlo nasmerujete packami a pustite ich tak tym smerom lietadlo bude letiet nadalej

AR636 ma uz dokonca vstavanu telemetriu: napetie prijimaca a prijem signalu
da sa nahrat do prijimaca aj novsi firmwer (novy od 5. 5.2015)

AR636 nema rezim panik ako si niektory mylne myslia ze prepnu prepinac a ze sa im lietadlo samo zrovna do vodorovnej letovej polohy, alebo do polohy ako bolo pri zapnuti

kludnu polohu pri zapnuti potrebuje iba na to aby spravne pracovali gyra

(osobne najradsej pouzivam orange stabilizatory s prijimacom a novym programom s headlockom, a pracuju s obycajnymi servami hxt900 - ale tato veta je mimo temu - preto je seda)
T-rex 600 ESP, Mini Prôtos, Blade 230 V2, Spektrum DX8-G2, DX7-G2, DXe
radondca

#17 Příspěvek od radondca »

Dobry den.
Nechcem zakladat novu temu tak to pridam sem.
Stavam synovi Juniora. ako prve stavam usate kridlo bez krideliek. A rad by som mu tam dal stabilizaciu, ale neviem ci vlastne bude fungovat, ked bude ovladana len vyskovka a smerovka?
kridlo s kridelkami chcem robit az neskvor, ked sa nauci lepsie lietat.
Ma s touto mojou moznostou skusenosti?
dik rado
helifish

#18 Příspěvek od helifish »

Zdravím, na příští sezonu si pomalu skládám nové éro a mám malý dotaz. V mém současném letadle létám v kombinaci AR6100 propojenou se stabilizací Guardian ale vzhledem k tomu že mi do nového letadla chybí přijímač tak jsem začal přemýšlet že bych zkusil AR636 s AS3X stabilizací. Stáhnul jsem si softík pro tento systém s kterým si hraji nanečisto a nějaké informace o tomto systému jsem na netu také našel ale není mi jasné jak probíhá trimování letu letadla. Všude se píše že vysílačka musí být v "základním" nastavení bez "sub" i normálních trimů a vše se nastavuje ve stabilizaci. U Guardiana trimování modelu probíhá v letu za vypnuté stabilizace a po přistaní pomocí přepínání režimu zapíšu dosažené hodnoty. U AS3X se to toto řeší jak ? Také natrimování modelu za letu bez stabilizace a po přistání se hodnoty z radia opíší ručně do softu a následně do přijímače ? Nebo je na to jiný postup ? Také mne zajímá zda tento přijímač má možnost nastavení režimu "panika" :) ? Děkuji za odpovědi
TRex500, letadla AMR - Ultimate,VA models - Trinity, Ultimate, FMS - MSX v2, rádio Horus X10
ecoone

#19 Příspěvek od ecoone »

Zdravim, toto je sice tema o AR635, ten sa nastavuje pačkami
admin to moze preniest do temy o AR636

mam už mam tri prijimače AR636
a kazdy ma aj ine vlastnosti, podla toho z akeho lietadla pochadza.
novy za plnu cenu nema zmysel kupovat
na použivane si treba davat pozor aby neboli pokazene nespravnym upgradom
Panika režim funguje super
trimovanie neni problem: vytrimovat a pustit na 2sekundy pačky na vysielači (podla manualu)

1. AR636A mam v NIGHT VisionAire AS3X
ma dva letove režimy:
režim 1. Precision Mode - normální precizní rychlé létání
zapnute gyro s stabilizacciou proti vetru a slaby head-lock udržanie smeru letu - polohy lietadla
režim 2. 3D Mode - 3D akrobacia
zapnute gyro s stabilizacciou proti vetru a silny head-lock udržanie polohy lietadla

2. A636F4U mam z F4U Corsair SAFE
ten už ma Letové režimy tri letove režimy:
režim 1. Pro začátečníky: Elektronika v přijímače povolí pouze malé náklony modelu. Po přesunutí pák vysílače do neutrálu automaticky model plynule uvede do přímého letu.
režim 2. Pro mírně pokročilé: Elektronika v přijímači dovoluje vyšší náklony modelu, s modelem můžete dělat zatáčky s menšími poloměry
režim 3. Pro zkušené Elektronika v přijímači nijak nezasahuje do řízení modelu a vše je tak pouze na pilotovi.
Okrem tlačitka Panika ma asistenciu pri štarte a pristani - pri varbirdoch super vec

3. AR636A ma tiež z NIGHT VisionAire ale je KO
niekto donho omylom nahral firmver pre vrtulnik Blade 230,
lebo to bolo najvyssie čislo firmveru a až po nahrani sa človek dozvie že už sa zamenit za ine neda .(
tak čakam či sa najde riešenie na opravu v astramodel alebo na rcgroups

Pokial budeš mat čisty AR5636 tak tam si nastaviš ci chces použivat tlačitko Panika
alebo si nahraješ firmver daneho lietadla

tlačidlo Panika a Head-lock je použite aj v DUALSKY FC130 a v novom FC151
GUARD-STAB 2D/3D to maš len je to poriadne drahe
T-rex 600 ESP, Mini Prôtos, Blade 230 V2, Spektrum DX8-G2, DX7-G2, DXe
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“