Spektrum AR 635 AS3X

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Zpráva
Autor
ferulik
Kontaktovat uživatele:

Spektrum AR 635 AS3X

#1 Příspěvek od ferulik »

Prijímač Spektrum AR 635 AS3X-rozumiem tomu správne 6-kanálový prijímač s 3-osým stabilizátorom ?
O integrovaných gyrách som sa tam nedočítal.
http://www.spektrumrc.com/Products/Defa ... D=SPMAR635
Ak to bude skutočne fungovať tak treba uznať že Spektrumu pokrok nie je cudzí.
Elfew
Kontaktovat uživatele:

Re: Spektrum AR 635 AS3X

#2 Příspěvek od Elfew »

ano presne tak! akorat nepisou zda tam je jen gyro nebo i akcelerometr... bez neho to nema smysl
denny1

#3 Příspěvek od denny1 »

zdar lidi,
poridil jsem si jej a na rovinu, nejsem schopen to nejak nastavit. Neni tady nekdo, prosim, kdo by sem napsal nejakej navod, pro retardovany lamy jako jsem ja, kterej by nam pomohl a nasmeroval nas tim spravnym smerem? Nebo nekdo, kdo ma nevod v cestine a muze jej poskytnout.
Diky
Mustang P-51D, Cessna 182, Pilatus PC-21, Edge 540 Red Bull, FunJet Ultra, EPP FPV, BF-109G, Zlin 50L, Gama 2100, Optima XXL
Spektrum DX8
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Elfew »

Myslim ze to moc lidi nema, kazdeho kdo se o to zajimal.z tech ktere znam.nakonec vzali jine reseni... At uz fy30a nebo guardiana, a to vcetne me... Zkus zahranicni fora
MontyCZ

#5 Příspěvek od MontyCZ »

Ahoj nemáte někdo zkušenosti s tímto přijímačem?
Zkoušel jsem to nastavit a pořád to bliká jak vánoční stromeček, tak nevím jestli
je to stále v nastavovacím módu, nebo jestli čeká na nějaké potvrzení.
Pak jsem zjistil že je dobré mít digitální serva a na éru kde jsem to zkoušel mám
2 analogové a 2 digitální a ty analogové fungují a ty digitální ne. Ani když je přendám
na jiný kanál. Stabilizace funguje jen při nastavení módu a potvrzení (páka plynu na nulu)
a po vypnutí a znovuzapnutí ne. Nejsem odborník na elektro tak mě to nic neříká.
Díky za radu Pavel
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

AS3X- AR636A - nestabilizuje

#6 Příspěvek od Jindra_S »

Trápím se s nastavením AR636A (Spektrum přijímač obsahující stabilizační technologii). Dle návodu od Spektrumu na Youtube jsem jej připojil k tabletu, nastavil výchylky, letové módy a úrovně gain, head gain a priority.
Všechno to funguje, až na stabilizaci samotnou. I když nastavím head gain na vysoké procento, po pohnutí letadlem se nic neděje. Prostě ovládání všech ploch z vysílačky funguje, ale že by se kormidla natáčela sama při pohybu letadla, aby jej korigovala, to ne.
Nemáte podobné zkušenosti? Není tam nějaké zablokování?
-
JosefSvejk

Re: AS3X- AR636A - nestabilizuje

#7 Příspěvek od JosefSvejk »

Napadá mě, jestli nepotřebuje ta jednotka při zapnutí být v klidu a ve vodorovné poloze.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Jindra_S »

No, v klidu samozřejmě je.
S tou vodorovnou polohou to budu muset otestovat - včera jsem se díval a je skutečně zešikma, protože deska, na které je normálně přijímač je zkosena.

EDIT - Tak bohužel, i když je přijímač vodorovně, nic se nemění.
-
honzaop

#9 Příspěvek od honzaop »

Tuto "řídící jednotku" neznám.
Ale třeba řídící desky cruis či HK328 se softem Multiwii používám s programem airplane pro stabilizaci letadla a je tam nastavení passthru, kdy signály jdou přes řídící desky tak, jak se hýbe s kniplama, ale nic víc, prostě jakoby přemostění a pak až když zapnu na stabilizaci, tak pak teprve deska dorovnává letadlo do roviny.
Jestli tam nebude podobný princip?
Turnigy T9x, 6ch Belt CP, quad MW328P, hexacopter AIO V2, RC létající sáňky, Slowflyer, Big twin ero
Grugh

#10 Příspěvek od Grugh »

Mám AS3X přijímač v BNF letadle (E-Flite Carbon Cub) a tam se stabilizace zapne až po prvním přidání plynu.
Možná jsou i jiné možnosti nastavení.
czpredseda

#11 Příspěvek od czpredseda »

Přesně tak, stabilizace se aktivuje až po prvním přidání plynu. Je nutné použít rychlá digitální serva, jinak to nefunguje správně. A nastovavat kabelem s jack konektorem ze zařízení iOS nebo USB z widlí. Pro android to je zatím jen beta verze, která nefunguje dobře.
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Jindra_S »

Grugh píše:Mám AS3X přijímač v BNF letadle (E-Flite Carbon Cub) a tam se stabilizace zapne až po prvním přidání plynu.
Možná jsou i jiné možnosti nastavení.

Anooo! To bylo ono - už se to hýbe jak má. Díky.

Mimochodem - jak moc vadí, že je přijímač zešikma? (Zadni část přijímače je níže než přední)
-
JosefSvejk

#13 Příspěvek od JosefSvejk »

To by vadit nemělo, načte si to polohu po zapnutí. Takže rovně by mělo být letadlo při zapínání.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Grugh

#14 Příspěvek od Grugh »

U mého letadla na poloze při zapínání nezáleží, jen při tom musí být v klidu. Z toho usuzuji, že na náklonu přijímače záleží.
V nějakých screenshotech jsem viděl, že je možnost nastavit v programu pouze horizontální nebo vertikální polohu přijímače. A to mě utvrzuje v tom, že tam žádná inteligentní detekce náklonu není.
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2140166
honzaop

#15 Příspěvek od honzaop »

JosefSvejk píše:To by vadit nemělo, načte si to polohu po zapnutí. Takže rovně by mělo být letadlo při zapínání.

Já bych řekl, že rovina, do které se má letadlo dorovnávat, se kalibruje-nastavuje buď přes počítač, nebo určitou kombinací kniplů a deska nemusí být rovně v letadle( mám na mysli náklon, ne směr a neměla by být nakloněná víc jak určitý úhel daný pro tu řídící deskou).
Při této kalibrace musí být rovně celé letadlo v té rovině, do které se má dorovnávat. Tuto rovinu si uloži řídící deska do paměti (i při nakloněné řídící desce) a při zapojení baterky před lítáním se kalibrují už pouze gyroskopy a je jedno jak je letadlo nakloněno při této kalibraci(ne víc než myslím 30 stupňů). Jen se při tomto procesu nesmí hýbat se strojem, jinak se to zkalibruje špatně.
Turnigy T9x, 6ch Belt CP, quad MW328P, hexacopter AIO V2, RC létající sáňky, Slowflyer, Big twin ero
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“