Mini H FPV quad 250

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Odpovědět
Zpráva
Autor
LaBurda

Re: Mini H FPV quad 250

#2416 Příspěvek od LaBurda »

Nedalo mi to a tak sem to nejak rozsek..:

Rám ZMR250
Regly ztw spider 12A
Motory dys 1804 cw/ccw
A výše zmiňované fpv

Openpilot, gemfan 5030... Ted uzjen az to všechno přijde. Je to mor :twisted:

Diky za rady az to bude lítat tak se pochlubim. Pa :wink:
450 klidný lety s gimbošem. 250 co zatim moc nelíta a dělá drahoty
Zeek

#2417 Příspěvek od Zeek »

Ahoj,
mám dotaz..jak tu tak čtu příspěvky tak jsem zmatenej čím dál víc a tak se radši zeptám přímo.

Chtěl bych si postavit 250 kvadrokotéru pro klidnější FPV poletování. Mám dji Phantoma 2 a jsem z něj zvyklej na automatické udržování výšky a gps, což bych chtěl pro klidnější začátky opět…no aspoň to udržování výšky. Musím koupit vše vč. vysílačky, tak bych se rád držel s cenou komponentů u země.

Z toho co jsem vyčetl bych asi začal rámem Diatone 37 + k tomu odolnější plato (jaké?) No a k tomu pak veškeré komponenty navzájem kompatibilní aby to vše uneslo.

Vyhovují motory Emax MT2204-2300kv, nebo doporučíte něco s lepším poměrem cena/kvalita? Regulátor nějaký 12A (koukal jsem že tam mají v setu přímo s těmi Emax motory za 2000,-)

U kamery si nejsem moc jistý…na banggood jich mají na výběr hodně a moc nevím na co přesně mám koukat..

Dále pak SKY RC Signalizace ztráty signálu.

S dalšíma komponentama už ale potřebuju opravdu poradit aby byly navzájem kompatibilní (barometr, řídící jednotka, vysílač a přijímač atd..)

Komponenty jsem koukal že by se daly všechny koupit na banggood.com, což by se mi líbilo, případně pokud doporučíte něco jiného?

Moc díky za rady…
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#2418 Příspěvek od jindraj »

Zeek píše:Ahoj,
mám dotaz..jak tu tak čtu příspěvky tak jsem zmatenej čím dál víc a tak se radši zeptám přímo.

Chtěl bych si postavit 250 kvadrokotéru pro klidnější FPV poletování. Mám dji Phantoma 2 a jsem z něj zvyklej na automatické udržování výšky a gps, což bych chtěl pro klidnější začátky opět…no aspoň to udržování výšky. Musím koupit vše vč. vysílačky, tak bych se rád držel s cenou komponentů u země.

Z toho co jsem vyčetl bych asi začal rámem Diatone 37 + k tomu odolnější plato (jaké?) No a k tomu pak veškeré komponenty navzájem kompatibilní aby to vše uneslo.

Vyhovují motory Emax MT2204-2300kv, nebo doporučíte něco s lepším poměrem cena/kvalita? Regulátor nějaký 12A (koukal jsem že tam mají v setu přímo s těmi Emax motory za 2000,-)

U kamery si nejsem moc jistý…na banggood jich mají na výběr hodně a moc nevím na co přesně mám koukat..

Dále pak SKY RC Signalizace ztráty signálu.

S dalšíma komponentama už ale potřebuju opravdu poradit aby byly navzájem kompatibilní (barometr, řídící jednotka, vysílač a přijímač atd..)

Komponenty jsem koukal že by se daly všechny koupit na banggood.com, což by se mi líbilo, případně pokud doporučíte něco jiného?

Moc díky za rady…

jedna dvě stránky nazpět v tomto vlánknu je sestava podrobně řešena, vezmi to dle toho ať se neřeší to samé znovu. Jen řídící jednotku vezmeš nějakou s barometrem (NAZE32 ver5 full nebo i pak nová NAZE32 ver6 nějaký základní barometr už má i v akro verzi.) . Ale popravdě je to održování výšky na těhle strojkách spíš pro zlost. Nebude jednak fungovat tak dobře jako na Phantomu a velkých strojích a kromě toho to přestaneš potřebovat po 3 baterkách ve vzduchu a mrcasit se s tím na první let je zbytečné ... narozdíl od Phantoma tyhle mršky klidně nějaké to dosednutí ... klidně i tvrdší snesou bez následků, tak se ho nemusíš bát.
Kenny

#2419 Příspěvek od Kenny »

jindraj píše:.....a kromě toho to přestaneš potřebovat po 3 baterkách ve vzduchu a mrcasit se s tím na první let je zbytečné ... narozdíl od Phantoma tyhle mršky klidně nějaké to dosednutí ... klidně i tvrdší snesou bez následků, tak se ho nemusíš bát.

Přesně tak. Taky je dobrý co nejdřív začít lítat v manuálu - já jsem strávil spoustu času laděním SW aby v Ratitude/Horizon módu lítal dobře. Quadrocoptéra začala lítat dobře až po pár baterkách kdy jsem si zvyknul na manuál mód :-)
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#2420 Příspěvek od Ancistrus01 »

Mám zvláštní problém a potřebuji poradit!
Postavil jsem si novou 210 tku. FC je CC3D Atom, regle KISS 18A, motory DYS 1806 2300kv.
Do desky jsem nahrál BetaFlight (i CleanFlight - nic nepomohlo).
Při záletu mi přední pravý motor po určitých otáčkách (cca 40% plynu) začal ztrácet SYNC.
Vyzkoušel jsem tedy motor i s vrtulí přes CleanFlight configurator a motor se v pořádku točí až do velkých otáček.

Nenapadá Vás čím by to mohlo být?
zzutec

#2421 Příspěvek od zzutec »

Ancistrus01 píše:Mám zvláštní problém a potřebuji poradit!
Postavil jsem si novou 210 tku. FC je CC3D Atom, regle KISS 18A, motory DYS 1806 2300kv.
Do desky jsem nahrál BetaFlight (i CleanFlight - nic nepomohlo).
Při záletu mi přední pravý motor po určitých otáčkách (cca 40% plynu) začal ztrácet SYNC.
Vyzkoušel jsem tedy motor i s vrtulí přes CleanFlight configurator a motor se v pořádku točí až do velkých otáček.

Nenapadá Vás čím by to mohlo být?

Zkoušel si blackbox? Dělá to i když to např držíš v ruce?
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#2422 Příspěvek od Ancistrus01 »

[quote=zzutec]Zkoušel si blackbox? Dělá to i když to např držíš v ruce?[/quote]

Nezkoušel, ale asi je vyřešeno. (Ale bude to chtít delší testování). Pravděpodobně byl někde zkrat na CC3D. V CleanFlightu to fungovalo protože se deska nedotýkala vrchního uhlíkového plata. (Mezi platy je jen 10mm mezera). Vrchní plato jsem oblepil elektrikářskou páskou a zdá se že je to v pohodě. Provedl jsem jeden let bez jediného problému. (Jen doma v místnosti, tak uvidím jak to bude venku při kravení :D )
Marek_Km

#2423 Příspěvek od Marek_Km »

Mám jeden dotaz. Chtěl bych se vrátit k FPV, ale ne s Phantomem, ale s nějakým prckem. Vyblbnout se na lítání a kravení, nemít strach z možných krešů a třeba neriskovat zbytečné problémy kvůli nějakým nařízením, které se týkají větších a těžších koptér, než jsou tyto mršky.
Ten dotaz se týká zobrazovače. Mám 7" monitor s div. příjmem a ten bych k tomu chtěl využít. Ze zkušenosti vím, že za jasného dne to nebylo úplně ono a dalo se na to koukat ve stínu. Brýle nechci, eco goggles pokud možno taky ne. Zatím jsem měl a mám monitor na pevno přidělaný na obyčejný držák monitoru na rádiu k Phantomovi a když ho dám na mou DX6, tak si moc nepomůžu, časem se to pronese. Nad trojnožkou taky moc neuvažuju, tak se chci zeptat, jestli je tu vůbec někdo, kdo lítá tyto prcky čistě na monitor na nějakém držáku. Po dlouhém hledání jsem našel jeden, co by mi snad mohl vyhovovat http://www.flying-hobby.com/fpv-profess ... 11292.html a v kombinaci s větším stínítkem kolem monitoru by to snad bylo OK. Co na to říkáte? Je to blbost a jedině brýle/eco goggles?
Troll

#2424 Příspěvek od Troll »

Jak píšou v ÚLZ - brýle nutné :) . Bez nich z toho nebudeš mít zážitek který mít chceš.
ST
Kontaktovat uživatele:

#2425 Příspěvek od ST »

Tohle je moje krevní skupina. Tohle lítání mě bere. Taky bych to takhle chtěl umět. 8O

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UvhLrgvfy0w[/youtube]
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
tmx

#2426 Příspěvek od tmx »

ST píše:Tohle je moje krevní skupina. Tohle lítání mě bere. Taky bych to takhle chtěl umět. 8O

hezky ;]
jak lita ty pulvykruty? to jako se v acro modu hodi na zada a stahne plyn, nebo ma regly v reverzu?
Kenny

#2427 Příspěvek od Kenny »

Koukal jsem na jeho další videa (se zvukem motorů) a tam to vypadalo, že jenom stahuje plyn. Má asi nastavený minimální otáčky. Já jsem to taky trénoval a je tam dost těžký trefit kompromis mezi "volným" pádem (hodně málo plynu) a ještě dostatečnou stabilitou (víc plynu).
Prostě to má Pan Skitzo VRUCE.
Joch

#2428 Příspěvek od Joch »

Ahojte, úplně to sem nepatří, řídí to algoritmy a ne pilot, ale je to hodně zajímavé ...
https://www.youtube.com/watch?v=w2itwFJCgFQ
Maxir,Ricco FBL,Sniper I FB,Sniper II FBL Spirit, ZMR250+PDB+Naze+BL Heli20A+DYS BE1806
jara2508

#2429 Příspěvek od jara2508 »

Ahoj stavím si qvadru 250 a rozhoduji se jaký flight controler použít jestli má smysl vyzkoušet třeba toto: http://www.aliexpress.com/item/2015-Hot ... .27.1oWkbG
Nebo nějaký osvědčený třeba naze32 nebo Cc3d
Quad 520 Apm 2.6, sunnysky, bl-heli 20A
zzutec

#2430 Příspěvek od zzutec »

Za mě pokud nepotřebuješ víc seriových portů, tak zbytečná investice. Do budoucna bude mít přinos až F4 procesor.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - projekty“