Placebo efekt to jistě není, ten rozdíl ve stabilizaci a podpoře dalších věcí je zásadní, na webu DJI nalezneš přesné srovnání.Gándhí píše:Jde mi hlavně o to, zda V2 lépe stabilizuje, pár lidí tady psalo, že je to nebetyčný rozdíl, tak mě zajímá, zda to není jen placebo efekt...
DJI NAZA pokračování 2
- gardenroute
Re: DJI NAZA pokračování 2
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Ahoj,
Postavil sem si ted velkou hexu RTC800, motory RTC5010, 14" vrtule RTC, regly Afro 30A NFET bez BEC posledni SimonK FW, naza m lite flashnuta na V2 zisky zakladni...
Pri sestupu se rozkejve cim to zpravit? Ktery zisk zvednout nebo snizit? Kdyz sem mel nazu v DJI F550ce nahazel sem tam zisky z manualu a litalo presne bez chyb az sem cumel.
viewtopic.php?f=132&t=60847&p=1258837#p1258837
Polozil jsem stejny dotaz i tady protoze si myslim ze to kejvani muze ovlivnit i FW regulatoru podle toho jestli ma brzdu nebo ne.
Postavil sem si ted velkou hexu RTC800, motory RTC5010, 14" vrtule RTC, regly Afro 30A NFET bez BEC posledni SimonK FW, naza m lite flashnuta na V2 zisky zakladni...
Pri sestupu se rozkejve cim to zpravit? Ktery zisk zvednout nebo snizit? Kdyz sem mel nazu v DJI F550ce nahazel sem tam zisky z manualu a litalo presne bez chyb az sem cumel.
viewtopic.php?f=132&t=60847&p=1258837#p1258837
Polozil jsem stejny dotaz i tady protoze si myslim ze to kejvani muze ovlivnit i FW regulatoru podle toho jestli ma brzdu nebo ne.
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless
HB-D8T Brushless
To že sa pri klesaní rozchveje, je úplne normálne, klesá totiž do vzduchu rozvýreného vrtuľami. Dosť pomáha pri klesaní letieť na niektorú stranu...
Zlepší se to kymaceni při klesání když se váha koptery zvýší ještě nejsem na provozní vaze, zkoušel jsem teď jen holý drak s baterkou.
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
HB-D8T Brushless
HB-D8T Brushless
NAZA zblbne a padne
ahojte. Uz si neviem s timto pomoct. Uz viac krat sa stalo ze naza znicoho nic sa rozkolise akobi donej niekto udrel z boku alebo niektori motor len tak pridal. Jednu baterku som stim v pohode odlietal a pristal no pri druhej pri pristavani uz jej zadrb.lo. video - 7:27 pada https://www.youtube.com/watch?v=orY7vRS ... e=youtu.be
Re: NAZA zblbne a padne
Při jakých situacích se to stává?
A když už se to stalo vícekrát, jak to dopadlo, co pomohlo, že s to přestalo kolísat? Přídání plynu? Pokud ano, může to znamenat slabé nastavení PID a zkusil bych zvýšit složku P.
Nic jiného mě nenapadá takhle na dálku.
A když už se to stalo vícekrát, jak to dopadlo, co pomohlo, že s to přestalo kolísat? Přídání plynu? Pokud ano, může to znamenat slabé nastavení PID a zkusil bych zvýšit složku P.
Nic jiného mě nenapadá takhle na dálku.
Turnigy T9x, 6ch Belt CP, quad MW328P, hexacopter AIO V2, RC létající sáňky, Slowflyer, Big twin ero
situacia? to sa stane hoci kedi za letu ale mam taki pocit ze sa to prevazne stalo vzdi ked som kopteru viac naklonil. tak ako mozes vidiet na videu. odomna isiel povel naklonu dopred potom virovnanie a vtom potom ona sama to silne rozhadzanie.a dopadlo to tak ze niekedi to ona sama zase virovna alebo to spadne tak ako vo videu. uz som to aj cele nanovo poskladal a prepajkoval.
Jaké napětí bylo na baterce v té chvíli? Jak jsou nastavené regly, nemáš aktivní snížení výkonu při poklesu napětí pohonu? Mě to přijde, jako by na jednom motoru zabrala ochrana proti podvybití (blbě nastavená).
s prvou baterkou som to potiahol na 15v a vse bolo ok. . stou baterkou ked to padlo tak ta bola vtedi 15.3. esc mam original s motormi dji a tie sa neprogramuju ak dobre viem . ale dnes som tam nasiel jeden ten gulati konektor co ide do esc ze sa toci tak mozno tam bude chiba ze zli kontakt a potom sa toto stane tak som to akurat prepajkoval a uvidim .
prosim mate niekto skusenost stim ze ked startujem copteru s nazou tak niekedi niektori motor sa tak akobi sekol ale potom sa roztoci a ide. je to niekde neaki problem alebo je to normalne ?
F330 - NAZAM v2 - problém se startem
Dobrý den,
používám DJI F330 s NAZA V2 a s RC soupravou OPTIC 6 2.4GHz Light.
Problém je po nastartování, kdy ovladačem pro přidání otáček ovladač začne reagovat až od středu páčky výše. 0 - 50 procent se otáčky nezvyšují, jakmile se přejde přes 50 procent začnou se otáčky zvyšovat a koptéra odstartuje.
Nějaká reakce tam být musí jelikož když s páčkou v rozmezí 1 - 50 procent nedojde k vypnutí vrtulí.
Kalibrace a nastavení dle doporučení jsem prováděl, ale nemělo to vliv.
Když jsem používal NAZA Lite tento problém se neobjevoval, potenciometr reagoval od 1.
Prosím dokázal by mi někdo poradit, kde dělám chybu.
Nazu jsem aktualizoval na nejnovější verzi.
Díky za případné reakce.
používám DJI F330 s NAZA V2 a s RC soupravou OPTIC 6 2.4GHz Light.
Problém je po nastartování, kdy ovladačem pro přidání otáček ovladač začne reagovat až od středu páčky výše. 0 - 50 procent se otáčky nezvyšují, jakmile se přejde přes 50 procent začnou se otáčky zvyšovat a koptéra odstartuje.
Nějaká reakce tam být musí jelikož když s páčkou v rozmezí 1 - 50 procent nedojde k vypnutí vrtulí.
Kalibrace a nastavení dle doporučení jsem prováděl, ale nemělo to vliv.
Když jsem používal NAZA Lite tento problém se neobjevoval, potenciometr reagoval od 1.
Prosím dokázal by mi někdo poradit, kde dělám chybu.
Nazu jsem aktualizoval na nejnovější verzi.
Díky za případné reakce.
- JosefSvejk
Re: F330 - NAZAM v2 - problém se startem
A není to náhodou vlastnost té nazy, že stoupá až od poloviny plynu?
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Re: F330 - NAZAM v2 - problém se startem
Jasný tohle je naprosto normální vlastnost Nazy, myslím že to implementovali do firmwaru kvůli stabilnějšímu startu. Mám 4.02 a chová se to naprosto stejně.
Rytmus Mini, Toro900, Pulse 15e, Apprentice, Talon mini, Trainer40OBL, Twinstar, quadra, Taranis X9E
- gardenroute
Je to semiautomatický start, v NAZA FW někdy od léta 2013 (!), někdy by si to před vlastním prvním vzletnutim zasloužilo přečíst manuál...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Zdar, mám dotaz - musí být posuvník při nastavování IOC uprostřed pole (jako při nastavování režimu letu) nebo stačí, že je nakraji a pole je podbarvené modře?