Jak dlouho nabíjet li-po?
Re: Jak dlouho nabíjet li-po?
Kolik ukazuje multimetr napětí jednotlivych článku před začátkem nabíjení?
Kolik po 60, 120 minutách balancovani?
Kolik po 60, 120 minutách balancovani?
Ty baterie nabíjím samozřejmě každou zvlášť. Myslel jsem tím, že se mi to stalo u dvou spolu nedávno koupených baterií. Multimetrem jsem je neměřil, jen jsem se díval co ukazuje nabíječka. Po 2h je jeden článek 4,20 a ostatní 4,18 - 4,19....Ale tím jak se to stále snaží vybylancovat, tak se to samozřejmě měni +- 0,01V. Když se mi po těch nastavených 2h baterie nevybalancuje, tak ji zapnu na nabíjení znovu a potom jedna z nich je asi po 30 min vybalancovaná a nabíječ nabíjení sám vypne. U té druhé nepomůžou ani další 2h nabíjení. Stále se to snaží vybalancovat. U jiných baterií se nabíjení cca za 1h vypne a články jsou vybalancované. Tak si myslím, že jsem asi u těch Nanotechů narazil na špatné kusy, ale nevím jestli tím dalším zapnutím nabíjení/balancování jim ještě víc neuškodím. Jinak v kopteře jedou ale daleko líp než např. Zippy, s kterými nemám problém při balancování.
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
- JosefSvejk
A co když to nabíjíš bez balancování? Já balancuji při každém cca pátém až desátém nabíjení a nemám s tím sebemenší (morální) problém. Zkus to párkrát bez balancéru a potom si změř, o kolik se ti články rozjedou. Nějaké dvě setiny voltu vůbec nestojí za pozornost.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Rozdíl mezi články +/-0,01V na konci nabíjení není podstatný. Zkontroluj si ale napětí hned po připojení baterie k nabíječce, pokud by tam byl jeden článek výrazně (víc než 0,05V) mimo ostatní, bude to znamenat nějaký problém na tomto článku a pravděpodobně se to bude zhoršovat.
Jak píše kolega, zdravá LiPo baterie nepotřebuje stále balancovat. Balancér zapojuji občas jen pro kontrolu stavu baterie.
Jak píše kolega, zdravá LiPo baterie nepotřebuje stále balancovat. Balancér zapojuji občas jen pro kontrolu stavu baterie.
OK děkuji za rady...zkusím to bez balancovaní. Mě jen zarazilo, že na jiných bateriích se mi to nestalo.
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
ahojte
potrebujem pomoc pri nabijani 3S lipolky v rezime charge balance mi pri chek battery vypise : OVER VOLTAGE
vsetko mam nastavene dobre , meral som lipolku mimo nabijacky mala nejakych 11.6 V moze byt ze je uplne nabita a preto vypise to over voltage ? nemalo by vypisat fuul chrge alebo take nieco ? nakolko mi lipolku ani nezacne nabijat neviem ziskat z nabijacky ziadne udaje o lipolke , viete poradit co s tym pls? lipolku som kupil od ruky je trosicku nafuknuta ale tych 11.6 volta ma ...
vdaka za odpoved
potrebujem pomoc pri nabijani 3S lipolky v rezime charge balance mi pri chek battery vypise : OVER VOLTAGE
vsetko mam nastavene dobre , meral som lipolku mimo nabijacky mala nejakych 11.6 V moze byt ze je uplne nabita a preto vypise to over voltage ? nemalo by vypisat fuul chrge alebo take nieco ? nakolko mi lipolku ani nezacne nabijat neviem ziskat z nabijacky ziadne udaje o lipolke , viete poradit co s tym pls? lipolku som kupil od ruky je trosicku nafuknuta ale tych 11.6 volta ma ...
vdaka za odpoved
Máš tam opravdu LiPo, nemáš tam náhodou nastaveno LiFe?
jj mam tam mam naozaj lipo a vsetko je dobre nastavene
mclei píše:Máš tam opravdu LiPo, nemáš tam náhodou nastaveno LiFe?
na tej nabijacke / iCharger 106 B+/ mi ani nejde Li-Fe nastavit hoci na nej pise ze je aj na Li-Fe ,ale da sa navolit len Lithium a potom sa da volit len pocet clankov Li-Pol ,ale volbu Li-Fe vobec neposkytuje
ale pred tym check battery je na displeyi napisane: LiPo BALANCE CHG
2.2A 11,1V (3S)
sorry ide nastavit Li-Fe teraz som to skusal ale ja mam dobre nastavene LiPo
namrug píše:na tej nabijacke / iCharger 106 B+/ mi ani nejde Li-Fe nastavit hoci na nej pise ze je aj na Li-Fe ,ale da sa navolit len Lithium a potom sa da volit len pocet clankov Li-Pol ,ale volbu Li-Fe vobec neposkytuje
ale pred tym check battery je na displeyi napisane: LiPo BALANCE CHG
2.2A 11,1V (3S)
sorry ide nastavit Li-Fe teraz som to skusal ale ja mam dobre nastavene LiPo
keby nebolo lipo nebolo by udane 11,1 V ale menej
Proměř servisní konektor. Pozor ať ho nezkratuješ.
x9d, x-lite pro a pár poletuch
mab píše:Proměř servisní konektor. Pozor ať ho nezkratuješ.
Jo jestli nemáš popřeházené piny v servisním konektoru.
Přepni do režimu "MONITOR", to ti ukáže celkové napětí i jednotlivé články, nebude to študovat jestli to máš blbě, prostě zobrazí reál.
jyrry.webnode.cz
jyrry píše:Přepni do režimu "MONITOR", to ti ukáže celkové napětí i jednotlivé články, nebude to študovat jestli to máš blbě, prostě zobrazí reál.
to samé by mělo jít dosáhnout delším přidržením tlačítka STOP (asi 2-3s).
iCharger pípne a zobrazí napětí celkové
následným zmačknutím šipky vpravo zobrazí napětí jednotlivých článků
jen pro doplnění - tazatelem popsaný stav jsem už jednou také viděl. Bylo to v situaci, kdy byl jeden článek 3s baterky skoro dead a s nějakým šíleným odporem, ale majitel to nevěděl a nabil celou baterku na CHARGE bez balancování a bez zapojeného servisáku ... nabíječka tlačila na celkové konečné napětí a z velké části to zřejmě šlo do těch původně ještě zdravých článků. Takže ty skončily na nějakých absurdních hodnotách a ten jeden byl stále nedobitý. Mě osobně podobně zlobila původní origo LiPolka k Fatshark brýlím ... úplně rozhašená už od začátku - navzdory pokusům ji resuscitovat a nějak srovnat už to nešlo.
jyrry píše:Přepni do režimu "MONITOR", to ti ukáže celkové napětí i jednotlivé články, nebude to študovat jestli to máš blbě, prostě zobrazí reál.
tak som to skusil ale nevyznam sa v tom na monitore mam nastavene :
LiPo Monitor a pod tym je napisane:
3,00V /tu sa da cislo po desatinach menit ale len od 3.00 po 4.20 / a zatym je napisane: 11.1V (3S)
ked stisnem a podrzim START/ENTER tak mi display vypise: LiPo pricom to "Po" /z toho LiPo/ na preskacku sa strieda s "03" dalej za tym pise: 0° C 11,46V /to preskakuje na striedacku s 11.47 V a pod tym pise : MONITOR a este ubehnuty cas /teda aspon si myslim ze je to cas/
ked stisnem sipku doprava tak mi vyskoci na monitore toto :
1: ------ 3.81 -----
4: ------ ------ ------
ked stisnem sipku zase nic sa nezmeni /ani ked stisnem sipku dolava / stale ostava na monitore tento udaj -ziadna ina volba tu nie je
co to znamena pls
Naposledy upravil(a) namrug dne stř 07.10.2015 10:39, celkem upraveno 1 x.