Tak se musím "pochlubit"

První zálet upravené Alfy jak jsem zde psal, dopadl celkem dobře a pak nějak dlouho ležela doma. Teď jsem ji vytáhnul a katastrofa, po odhození strašně padala na levý křídlo, když jsem dal plnou výchylku doprava, Alfa se "skoro" vyrovnala,ale mozek to nějak nezvládl a praštil jsem s ní do pole. Škody byly celkem v pohodě a po zalepení jsem zkouknul zda-li není rozhozené težiště (v obou osách) - to bylo ok. Tak jsem pád příčítal nějaké chybě v servu. Šel jsem to hodit znovu a výsledek stejný...jakž takž se mi podařilo přistát,ale stále to padalo na stranu. Výchylky jsem už měl pro jistotu větší,ale nedalo se to vůbec dotrimovat. Holt jsem se smířil s tím, že je konstrukce křivá a dal jsem na jedno křídlo zátěž. Po odhodu to vypadalo, že to poletí jakž takž rovně, i jsem dal jedno "ladné" přistání, ale pak se "něco" zvrtlo, Alfa se překlopila na záda a pod plným plynem se zavrtala do země. R.I.P.
[album]4940[/album]
Zde je zajimavý pohled na vytrženou osičku z motoru "proti" směru pádu (mezi SOP a utrženým křidélkem) :
[album]4941[/album]
Pohled na spodek trupu
[album]4942[/album]
Alfu jsem zrecykloval do žlutého kontejneru a teď se těším na její sestřičku, co odpočívala na skříni a čekala na tuto chvíli.
Každopádně mě to něco naučilo (trocha modelařiny) a hlavně mi to dalo dost při páčkování, protože udržet tu slepenou alfu ve vzduchu byl opravdu těžký úkol...
Srážka s blbcem je problém, ale srážka s blbcem v zrcadlovém bludišti je neřešitelný problém..