Graupner MZ-24 (PRO) HOTT

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
MiSe
Kontaktovat uživatele:

Re: Gr-SJ MZ-24 HOTT

#586 Příspěvek od MiSe »

bezo.tn píše:Už ste niekto dával soft 1.037 do vysielačky?...
Na chvíli jsem ji tam dal, ale vrátil jsem se zpět na 1.024, neboť ani 1.037 se opět ještě nevrátila k možnosti časomíry zapínané a vypínané polohou motorového kniplu. Doufám, že se k této možnosti v budoucnu Graupner u MZ-24 přece jen jednou vrátí..

bezo.tn píše: ...Edit : program som už našiel , dokonca aj na android :)
No a že by ses s námi o svůj poznatek třeba podělil konkrétně?
Cellpro10, C60, iCharger106b; Graupner MZ-24 Hott; Jeti DS-16
www.letadelka.com
bezo.tn
Kontaktovat uživatele:

#587 Příspěvek od bezo.tn »

MiSe píše:Na chvíli jsem ji tam dal, ale vrátil jsem se zpět na 1.024, neboť ani 1.037 se opět ještě nevrátila k možnosti časomíry zapínané a vypínané polohou motorového kniplu. Doufám, že se k této možnosti v budoucnu Graupner u MZ-24 přece jen jednou vrátí..

No a že by ses s námi o svůj poznatek třeba podělil konkrétně?

prečo by nemala fungovať časomiera na plynový knipel ? ja mam stopky priradene ku kniplu , aj predošlej aj 1.037 verzii . Ale je to timer 2

https://play.google.com/store/apps/deta ... de.android vola sa dataexplorer :) , ale to poznáš :)
Naposledy upravil(a) bezo.tn dne pon 11.05.2015 7:27, celkem upraveno 1 x.
graupner MZ-24
MiSe
Kontaktovat uživatele:

#588 Příspěvek od MiSe »

bezo.tn píše:...prečo by nemala fungovať časomiera na plynový knipel ? ja mam stopky priradene ku kniplu , aj predošlej aj 1.037 verzii . Ale je to timer 2...
Fakt to maká? No tak to by bylo super, až se dostanu do dílny, hned vyzkouším! :D
EDIT: No jo, u timeru 2 funguje i v nové verzi firmwaru 1.037 :lol:
www.letadelka.com
semi
Kontaktovat uživatele:

#589 Příspěvek od semi »

Tak místo, aby vylepšovali sw pro létání, tak si hrají s MP3. 8O
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14
bezo.tn
Kontaktovat uživatele:

#590 Příspěvek od bezo.tn »

MiSe píše: Fakt to maká? No tak to by bylo super, až se dostanu do dílny, hned vyzkouším! :D
EDIT: No jo, u timeru 2 funguje i v nové verzi firmwaru 1.037 :lol:

a pisal si , že to nejde :D
graupner MZ-24
bezo.tn
Kontaktovat uživatele:

#591 Příspěvek od bezo.tn »

dalšia otázočka . mám tento prijímač GR-24 PRO+3xG+3A+3M+Vario . chcem sa spýtať či de nastaviť citlivosť a iné veci na variu , cez menu vo vysielačke som nič nenašiel . čo mam externé , tam to ide v pohode .dik
graupner MZ-24
mhabr

#592 Příspěvek od mhabr »

bezo.tn píše:dalšia otázočka . mám tento prijímač GR-24 PRO+3xG+3A+3M+Vario . chcem sa spýtať či de nastaviť citlivosť a iné veci na variu , cez menu vo vysielačke som nič nenašiel . čo mam externé , tam to ide v pohode .dik

Podobnou zalezitost jsme resili tu: http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=39&t=71310
MiSe
Kontaktovat uživatele:

#593 Příspěvek od MiSe »

Dovoluji se vás zeptat na něco, co je možná primitivní, ale nějak mi zatím nedochází. Nějak mi totiž uniká propojení jednotlivých letových FÁZÍ, které bych si nechal rád stručně od někoho z vás vysvětlit. Není pro mě problém letovou fázi nějak konkrétně pojmenovat, kopírovat mezi nimi, přiřadit jim přepínač a nastavit mezi nimi zpoždění, to bych zvládl (myslím operace obecně v menu Letové fáze). Ale nevím asi to nejdůležitější - jak to využít. Napíšu např. svoji potřebu - rád bych měl třeba jednu fázi LET, druhou PŘISTÁNÍ a třetí BRZDA (jen příklad). Na fázi LET by byla všechna kormidla v rovině, ve fázi PŘISTÁNÍ bych měl klapky dolů na 50% a k tomu mix výškovky -30% a ve fázi BRZDA bych měl klapky dolů na 100% a mix výškovky 0% (opět jen pro příklad).
No a teď to hlavní - mix třeba výškovky do klapek (na jeden přepínač v jedné letové fázi) bych ještě nějak vymyslel, ale to by bylo jen v jedné fázi letu. Ale jak nastavit režimy pro jednotlivé fáze letu, aby v jedné letové fázi bylo nastavení kormidel LET, ve druhé PŘISTÁNÍ a ve třetí BRZDA? Když se jednotlivá nastavení mixů nastaví zvoleným přepínačem, tak jak nastavit jednotlivé nastavení kormidel pro jednotlivé fáze? Možná je to všechno jednodušší, než se mi na první pohled zdá, ale nechápu asi podstatu - zkusil by mi to někdo z vás nějak jednoduše vysvětlit? Dopředu se omlouvám za asi hodně naivní dotaz, ale zřejmě mi chybí pochopení té úplně základní filosofie nastavování kormidel pro jednotlivé letové fáze...

Edit: rád bych svůj dotaz pro lepší pochopení ještě dovysvětlil - některá nastavení, předpokládám, zůstanou stejná pro všechny navolené letové režimy (trimy, směr a velikost maximálních výchylek atd.), i když je nastavím v kterémkoliv z nich. Jak ale docílím toho, aby v jedné fázi byly např. klapky na 0% a v další na 50% nebo v jedné fázi byl aktivní nějaký mix a v další aktivní nebyl, to mi jasné není (jak přepínat mezi fázemi, to mi jasné je, jak jsem psal už dříve)...

EDIT 1: protože mi nikdo neporadil, tak jsem si na to přišel sám (doufám, že si to budu tím pádem aspoň lepší pamatovat :) )

Tak tedy stručně postup:
1) u letadla se nastaví všechny potřebné velikosti a směr výchylek (EXPO, direrenciace výchylek na křidýlkách atd.) na jednotlivých kormidlech, provede se zálet letadla s potřebným jemným vytrimováním (zatím stále jen obecně - do této chvíle se ještě žádné letové režimy neřeší..)
2) klapkám je třeba přiřadit (defaultně kanál č. 6 a 7) nějaký mechanický ovladač (páčka, otočný knoflík...). Mě se vyplatilo nastavit na klapkách středovou polohu serv mechanicky do přibližně poloviční výchylky klapek na letadle směrem dolů.
3) poté dát ovládací prvek klapek do jedné z krajních poloh - BEZ TOHO TO PROSTĚ NEJDE - pozn.: než jsem na tohle přišel, tak jsem ztratil moře času :roll: Při přepínání letových režimů se na tento ovládací prvek už nikdy později nesahá. Sám jsem si klapky pro využití letových režimů nastavil na otočný knoflík, abych si nechtíc při letu nezavadil o páčku a nevyřadil tak klapky omylem z provozu
4) aniž bychom si vše předchozí uvědomovali, tak jsme provedli nastavení jednoho letového režimu (vytrimovaný rovný let) a v menu letových režimů (ozn. Q-LINK) si toto nastavení nějak srozumitelně pojmenujeme (já si jej pojmenoval NORMAL) - že v tuto chvíli nejsou klapky v rovině, neřešíme... V menu si najdeme nastavení funkce klapek a v %% nastavíme jejích polohu do roviny
5) ve vysílači si tento letový režim zkopírujeme na další polohu (celkem je možné nastavit až 6 letových režimů) a tu také pojmenujeme (já ji pojmenoval VZTLAK) a zvolíme ovládací páčku, kterou budeme přepínat na tento režim. Přepínáním touto páčkou vizuálně vidíme změnu nápisu v menu (u mě NORMAL a VZTLAK). Přepneme se zvolenou páčku do letového režimu VZTLAK a opět v menu nastavení klapek zadáme v potřebných %% jejich žádanou polohu. Do toho můžeme v předvoleném mixu klapky-výškovka zadat potřebné vychýlení výškovky a dát tento mix jako aktivní (abychom eliminovali klopný efekt při vychýlení klapek).
6) v menu přepínání letových režimů (Q-LINK) si můžeme nastavit zpoždění mezi letovými režimy (aby nebylo skokově - já si nastavil 1,5 sec.)
7) v menu Q-LINK si zkopírujeme letový režim VZTLAK na další pozici a opět zvolíme přepínací prvek (aktivní další poloha u přepínací páčky) na tento letový režim.
8) Přepneme se páčkou do režimu BRZDY a stejným způsobem jako u nastavení klapek ve druhém letovém režimu si navolíme polohy klapek pro třetí režim, stejně jako velikost závislého mixu výškovky. Já si tento letový režim pojmenoval jako BRZDA a v něm mám klapky i výškovku na doraz dolů, po přistání s volnoběhem motoru to letadlo na dojezdu poměrně výrazně zbrzdí.

Na režim VZTLAK startuju a přistávám, na NORMAL běžně létám a přepnutím do BRZDY zbrzdím letadlo po dosednutí na plochu (výhodné na asfaltu, na trávě ani není třeba).

Je mi jasné, že je to jen velmi obecně, vyzkoušet si musí každý sám. Mě osobně se využívání letových režimů velmi zamlouvá, je to takový nadstandard, který vysílač umožňuje a tak mi přijde smysluplné ho využít. Nakonec se zdá všechno jednodušší, než jsem si myslel, ale pro pomoc některým z vás jsem to tu popsal, třeba se to někomu hodí a "nakopne" ho to správným směrem, aby nad tím nemusel bádat jako já. Třeba to jde udělat i jiným, možná i jednodušším způsobem, ale já popsal prostě to, co jsem si vyzkoušel sám..
Naposledy upravil(a) MiSe dne čtv 21.05.2015 15:01, celkem upraveno 1 x.
www.letadelka.com
bezo.tn
Kontaktovat uživatele:

#594 Příspěvek od bezo.tn »

Mám prosbu , nema niekto v pc soft V1.032 . V 37 je problem s hovorením telemetrie , každú druhú hlášku nedopovie dokonca
graupner MZ-24
MiSe
Kontaktovat uživatele:

#595 Příspěvek od MiSe »

Uploadnul jsem ti to SEM
www.letadelka.com
bezo.tn
Kontaktovat uživatele:

#596 Příspěvek od bezo.tn »

MiSe píše:Uploadnul jsem ti to SEM

ĎAKUJEM
graupner MZ-24
bezo.tn
Kontaktovat uživatele:

#597 Příspěvek od bezo.tn »

máme ďalšiu verziu 1.041 , mala by odstraniť problém s hlásením telemetrie a ďalšie chyby . kto už updatol ?
graupner MZ-24
MiSe
Kontaktovat uživatele:

#598 Příspěvek od MiSe »

1.041 tam mám, ale nevidím zatím žádnou podstatnou změnu. Občasný problém s mluvenými hláškami telemetrie opravdu odstraněn (i když mě postihl upředchozí verze firmwaru snad jen dvakrát). Subjektivně se mi zdá, že vysílač po zapnutí rychleji nabíhá, ale to je jednak naprosto nepodstatné a za druhé to může být jen čistě subjektivní pocit.
www.letadelka.com
PetrVIVIVI

#599 Příspěvek od PetrVIVIVI »

Nezda se ti to. Verze 1.041 ma opravdu mnohem rychlejsi start.
Phantom 4 / DJI Inspire 1 PRO / Phantom 3P
PetrVIVIVI

#600 Příspěvek od PetrVIVIVI »

Ahoj. Mám nové rádio mz-18. Chtěl bych se zeptat majitelů mz-18 a 24 na výdrž baterie. Mě totiž vydrží jen 45minut až hodinu. Zkoušel jsem nabíjet přes dodanou nabíječku 24 hodin taky přes normální nabíječku ale výdrž je strašná. Dokonce jsem si vyrobil akupack ze 4 nových nabíjecích baterií s větší kapcitou ale tam je výdrž dokonce horší asi jenom 30 minut. Je to normální nebo to je na reklamaci. Díky
Phantom 4 / DJI Inspire 1 PRO / Phantom 3P
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“