Notebook, napájení a baterie
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Re: Notebook, napájení a baterie
pozri si rozne nastavenia okolo baterky, casto je moznost bud povedat aby sa nenabijalo (niektore Delly) alebo nabijat iba na 80% (niektore Acery) ale ak to nejde asi s tym nic neurobis a dufas ze to nie je "kurvitko" aby si si musel za rok kupit novy stroj :- ))))
Trias píše:Taky dotaz k baterce. Koupil jsem si nový NTB a u něj už nejde bat. vyjmout. Jak ho tedy provozovat abych bat. neupek, jedu v drtivé většině na netu. Přenášení hrozí veeelmi málo. Nebo jestli už v sobě nemá něco na ochranu baterky. je to asus x555L.
Takovéhle noťasy ("ultrabooky") mají uvnitř LiPolku v měkkém obalu a nic jiného dělat nemůžeš, než že jí tam necháš a prostě budeš provozovat noťas, ve tvém případě asi pořád na napájecím adaptéru. Baterka má samozřejmě ochranu proti přebíjení, takže odtud nebezpečí nehrozí. S teplem taky nic neuděláš, jestli noťas hřeje, tak zkrátka tu baterku bude ohřívat. Tedy se tím vůbec netrap a vesele užívej
Podobný noťas jsem měl nedávno otevřený, nějaký Acer, ta baterka byla dost nafouklá a už nadzvedávala klávesnici a dekl se už sám pootevíral, hrozil průser. Nebyl ani moc starý, cca 2 roky. No prostě LiPolka. Takže pak se objedná nová baterka a vymění se (je na konektoru, ale úplně pro amatérskou výměnu to není - musí se to trochu přitom rozebrat a odpojovat pár drátů, ale zase nic extra složitého).
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
http://rc.ludl.cz
Občas som niekde napísal, že lipolka prilepená poriadne pevnou obojstrankou o displej najlepšie po celej ploche, je "dar z nebies" tým čo špekulujú ako pokaziť výrobok tesne po skončení záručnej doby..
Ale to nastavenie nabíjať na 80 percent je podľa mňa dobré, škoda že to nemá každý. Vídam to aj na Lenovo noťasoch, len nie asi na všetkých.
Dokonca bnastaviteľné percentá, s tým že ak nepotrebujete baterku, nastavte nabíjať až po poklese na 40% a nabíjať len do 50%..
https://forums.lenovo.com/t5/Welcome-FA ... a-p/244800
Inak beriem to ako záložný zdroj, takže fakt by som ju nevyberal..
Druhá vec je, ako rýchlo sa vybratá baterka vybije, niektoré rýchlejšie než by sme čakali (cez elektroniku, samozrejme nejde o samovybíjanie lixx).
Ale k tej mojej baterke, písal som tu pred časom, tak momentálne napriek (hmm ?) tomu že nešpekulujem a používam ju ako sa mne hodí, bez rozmýšlania čo na to jej životnosť - t.j. občas vymlátená do vypnutia, občas 10 minútové dobíjanie a občas do plna nabíjania a párminútové vybíjanie, z toho veľa často aj nabíjania vonku na zime.. a to celé každý deň, a je to hračkový Acer "za pár", a je už pár mesiacov po 2 rokoch záruky - baterka ešte žije (reálne) - potešilo.
Presnejšie, z 37Wh píše že má 31,1Wh čo je ešte nad oficiálnym koncom životnosti (20% pod nominálnu kapacitu sa píše, to by malo byť asi 29,6Wh?.).
Naopak "veľká radosť" (ironicky..) je nevypnuteľná trápna hláška "Zvážte výmenu batérie", čo sa objavila na HP hneď po 1 roku od kúpy - baterka pritom zrejme funguje, neviem lebo ten noťas je trvale v elektrike ale keď to začlo nechal som ho dosť dlho na baterke a nemizli tam percentá nijak rýchlo... Lepší nápad ako naštvať zákazníka asi nemali.
Ale to nastavenie nabíjať na 80 percent je podľa mňa dobré, škoda že to nemá každý. Vídam to aj na Lenovo noťasoch, len nie asi na všetkých.
Dokonca bnastaviteľné percentá, s tým že ak nepotrebujete baterku, nastavte nabíjať až po poklese na 40% a nabíjať len do 50%..
https://forums.lenovo.com/t5/Welcome-FA ... a-p/244800
Inak beriem to ako záložný zdroj, takže fakt by som ju nevyberal..
Druhá vec je, ako rýchlo sa vybratá baterka vybije, niektoré rýchlejšie než by sme čakali (cez elektroniku, samozrejme nejde o samovybíjanie lixx).
Ale k tej mojej baterke, písal som tu pred časom, tak momentálne napriek (hmm ?) tomu že nešpekulujem a používam ju ako sa mne hodí, bez rozmýšlania čo na to jej životnosť - t.j. občas vymlátená do vypnutia, občas 10 minútové dobíjanie a občas do plna nabíjania a párminútové vybíjanie, z toho veľa často aj nabíjania vonku na zime.. a to celé každý deň, a je to hračkový Acer "za pár", a je už pár mesiacov po 2 rokoch záruky - baterka ešte žije (reálne) - potešilo.
Presnejšie, z 37Wh píše že má 31,1Wh čo je ešte nad oficiálnym koncom životnosti (20% pod nominálnu kapacitu sa píše, to by malo byť asi 29,6Wh?.).
Naopak "veľká radosť" (ironicky..) je nevypnuteľná trápna hláška "Zvážte výmenu batérie", čo sa objavila na HP hneď po 1 roku od kúpy - baterka pritom zrejme funguje, neviem lebo ten noťas je trvale v elektrike ale keď to začlo nechal som ho dosť dlho na baterke a nemizli tam percentá nijak rýchlo... Lepší nápad ako naštvať zákazníka asi nemali.
možnosti nabíjení jsem nikde nenašel, tak ho v nějaké periodě protahnu na bateku, nic jiného asi nejde.
Díky Všem.
Díky Všem.
...a to bude taky neštěstí dalších generací mobilů, integrovaná baterie která nepůjde vyndat (jen servis)a další "Aplovina" integrovaná paměť která nepůjde rozšířit

coro píše:
Ahoj. Tu hlasku jsem mel taky, ale sla v nastaveni vypnout. Ale nevim, jestli mi to hlasilo na sedmickach nebo uz osmickach.
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
Marena píše:Tu hlasku jsem mel taky, ale sla v nastaveni vypnout. Ale nevim, jestli mi to hlasilo na sedmickach nebo uz osmickach.
u HP je to normální kšeft, minimálně 50% lidí tu baterii koupí i když je OK
Ahojte.
Chcem sa vás spýtať či mi už odišla batéria na notebooku alebo.. Mám notebook cca 3 roky Lenovo Ideapad U260. Včera som odpojil notebook z nabíjačky kedy batéria bola nabitá na 100% a v priebehu ani nie minúty notebook sa vypol s upozornením "Pripojte notebook k nabíjačke, batéria je vybitá" zostalo 7% kapacity batérie. Dnes som to isté zopakoval, nabil na 100% batériu a v priebehu 1-2 minút klesla na 7% kapacity batérie a notebook sa vypol. Mohla odísť batéria zo dňa na deň? Keď bol notebook nový, batéria vydržala okolo 2-3 hodín na baterke, časom to kleslo už len na nejakú 1 hodinu a teraz už ani nie na jednu minútu. Ináč tá hláška "Zvážte výmenu batérie" aj mne nabehla pred cca pol rokom, v nastavení som ju vypol... ale asi už prišiel ozaj čas na tú výmenu.
Ďakujem
Chcem sa vás spýtať či mi už odišla batéria na notebooku alebo.. Mám notebook cca 3 roky Lenovo Ideapad U260. Včera som odpojil notebook z nabíjačky kedy batéria bola nabitá na 100% a v priebehu ani nie minúty notebook sa vypol s upozornením "Pripojte notebook k nabíjačke, batéria je vybitá" zostalo 7% kapacity batérie. Dnes som to isté zopakoval, nabil na 100% batériu a v priebehu 1-2 minút klesla na 7% kapacity batérie a notebook sa vypol. Mohla odísť batéria zo dňa na deň? Keď bol notebook nový, batéria vydržala okolo 2-3 hodín na baterke, časom to kleslo už len na nejakú 1 hodinu a teraz už ani nie na jednu minútu. Ináč tá hláška "Zvážte výmenu batérie" aj mne nabehla pred cca pol rokom, v nastavení som ju vypol... ale asi už prišiel ozaj čas na tú výmenu.
Ďakujem
Přesně jak píšeš. Mám Acera 4,5 roku a hláška "zvažte výměnu baterie" se mi začala objevovat před asi 4 měsíci, takže budu muset investovat. Sice ještě hodinu bez problému dá, ale nová bude jistější. Jak se tu už naznačilo, dost závisí na průběhu celkového napájení. Já zapnu a dávám nabíjet až při vybité, počkám až se opět nabije, odpojím ze zásuvky a takhle pořád dokola. Nová mi držela 3 hodiny a takhle dlouho v kuse u toho zase nejsem.
Naposledy upravil(a) DXS dne úte 29.12.2015 20:40, celkem upraveno 1 x.
Připojuji se.
Noťas 5 let, provozován z 99% na síťové napájení.
Baterka už před rokem vydržela jen půl hodiny. Nyní jen tři minuty. Hláška tatáž.
V originálu ji už asi neseženu. (asus) Uvidíme jak si povede replika za osm kil.
Baterka už před rokem vydržela jen půl hodiny. Nyní jen tři minuty. Hláška tatáž.
V originálu ji už asi neseženu. (asus) Uvidíme jak si povede replika za osm kil.
Ticcino píše:Připojuji se.
Zkus mrknout na axes.cz, prodejna v Plzni, tam mají originál na Acera do kterého budu zanedlouho kupovat.