Ptám se proto, že to každý řeší jinak, jedna z možností je i vyndat baterii, ale o tom jsou na fórech filosofické debaty co je lepší( to mě ani tak moc nezajímá protože baterie stárne i když se nepoužívá)
Notebook, napájení a baterie
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Notebook, napájení a baterie
Pokud notebook používáte převážně doma a napájíte ze zdroje, jak to řešíte, odpojujete zdroj od sítě nebo necháte stále v síti(230V)?
Ptám se proto, že to každý řeší jinak, jedna z možností je i vyndat baterii, ale o tom jsou na fórech filosofické debaty co je lepší( to mě ani tak moc nezajímá protože baterie stárne i když se nepoužívá)
Re: Notebook, napájení a baterie
Zdroj mám v síti pořád, vypínám jen počítač. Pokud je baterka nabitá, tak je adaptér, při vypnutém počítači studený, tudíž nežere proud. Baterky stárnou, ať jsou dobíjeny, nebo ne. Když je budeš vyndávat možná se dožijí o nějaký měsíc víc..
Neříkám, že je to takhle nejlepší, ale já to tak dělám a nevidím žádný rozumný důvod to měnit.
Neříkám, že je to takhle nejlepší, ale já to tak dělám a nevidím žádný rozumný důvod to měnit.
- radekjack1
Tak to mě jednou nabíječka od netbooku vyhořela,(byla pořád v síti) a byl jsem rád,že jsem byl zrovna doma
.Jednalo se o netbook Samsung N-145 .A ještě k tomu, moje švagrová má netbook o řadu novější ,také samsung a Jí sice nevyhořela,ale přestala nabíjet.. (také ji měla pořád v síti) Tak tohle jsou mé zkušenosti.. 
Colibri V4,V4.5,SPARROWHAWK XB,ST-1,F1
vzhledem k tomu, ze mam inteligentni notebook, tak na doku mam stale v nabijecce... nabijeci plan pak takovyto - nabit do plna a pokud baterie neklesne pod 80%, dal nenabijet, odpojit baterku a napajet jen ze site...
Jeti DC-16 | „Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora“
Notebook mám na predlžovačke s vypínačom.
1. Zapnem notebook, zapnem predlžovačku
2. vypnem notebook, vypnem predlžovačku
- idem takto 3 roky v kuse každý deň, a baterka mi ešte slúži.
Momentálne píšem z obývačky na baterku, má ešte možno 90% kapacity ako keď bol fungeľ nový, asi mám v tomto šťastie...
- idem takto 3 roky v kuse každý deň, a baterka mi ešte slúži.
Momentálne píšem z obývačky na baterku, má ešte možno 90% kapacity ako keď bol fungeľ nový, asi mám v tomto šťastie...
robotmz píše:Notebook mám na predlžovačke s vypínačom.
přesně takhle to řeším taky
frontier píše:přesně takhle to řeším taky
Skoro tak to mám taky, jen s tím rozdílem, že jako mezistupeň mám ještě přepěťovou zástrčku. Ona i ta prodlužka by měla mít nějakou ochranu,ale takhle je to jistější
Kamarád mi před časem říkal, že je lepší baterku vybíjet a nabíjet než to mít stále připojené na adaptér. Nevím jak moc to dodržuje, ale po asi 3 letech jsme na tom v podstatě stejně, tedy baterky jsou zralé na výměnu. Ono taky asi záleží na kvalitě baterek, což ta moje asi moc kvalitní nebude... ale co, na adaptér to tak moc nevadí, že baterka vydrží jen 20 minut bez napájení.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
zdekar píše:Skoro tak to mám taky, jen s tím rozdílem, že jako mezistupeň mám ještě přepěťovou zástrčku. .
ano to je samozřejmost, mám dost drahý filtr, ještě když jsem měl HiFi
no tak 100% nabita baterka stale napojena na nabijacku cekom iste umrie DALEKO skorej ako baterka na 50% ... takze nie je pravda ze je to jedno
obecne spravna odpoved nie je, zalezi ako notebook pouzivas, ak ho mas ako stolny stroj a na baterku nejazdis, tak ju nechaj niekde na 50% vyber uloz ... optimalne v igelite v chladnicke pri mrkve, mam taketo baterky od skoro 10 rocneho della a s skoro ako nove. V pripade ze vies ze to budes potrebovat, baterku vyberies, nechas oteplit (v sacku), vybalis nabijes a pouzivas.
Pokial pouzivas nepredvidatelne na baterky ale nie prilis casto, nechas baterku v pohotovostnom stave v supliku nabitu na 80% ... tych vybitych 20% staci aby nestarla.
Ak so strojom stale behas a pouzivas na baterky, je situacia jasna, stale zapojene stale nabijane, za chvilu umrie, takze v supliku mas pripravenu novu funglovku :- ))
pokial ma notebook nejake triky na sposob nabijania, tak ich pouzijes ako ti vyhovuje, napriklad ja mam baterku nabitu na 50%, vypnute nabijanie a je tam nieco ako UPSka ... a ked viem ze budem musiet vybehnut von a bezat na baterku, proste prepnem pred odchodom na nabijanie a vybavene. Po pouziti dotiahnem na 50% a zase vypnem.
A este drobna poznamka, su notebooky ktore nemaju zalohovaciu baterku (male netbooky) ... tam ju vytiahnut ani nemozes, lebo ti to pozabuda settingy, cas atp. Ale taky asi nemas, to nie su stroje na stolne pouzitie.
obecne spravna odpoved nie je, zalezi ako notebook pouzivas, ak ho mas ako stolny stroj a na baterku nejazdis, tak ju nechaj niekde na 50% vyber uloz ... optimalne v igelite v chladnicke pri mrkve, mam taketo baterky od skoro 10 rocneho della a s skoro ako nove. V pripade ze vies ze to budes potrebovat, baterku vyberies, nechas oteplit (v sacku), vybalis nabijes a pouzivas.
Pokial pouzivas nepredvidatelne na baterky ale nie prilis casto, nechas baterku v pohotovostnom stave v supliku nabitu na 80% ... tych vybitych 20% staci aby nestarla.
Ak so strojom stale behas a pouzivas na baterky, je situacia jasna, stale zapojene stale nabijane, za chvilu umrie, takze v supliku mas pripravenu novu funglovku :- ))
pokial ma notebook nejake triky na sposob nabijania, tak ich pouzijes ako ti vyhovuje, napriklad ja mam baterku nabitu na 50%, vypnute nabijanie a je tam nieco ako UPSka ... a ked viem ze budem musiet vybehnut von a bezat na baterku, proste prepnem pred odchodom na nabijanie a vybavene. Po pouziti dotiahnem na 50% a zase vypnem.
A este drobna poznamka, su notebooky ktore nemaju zalohovaciu baterku (male netbooky) ... tam ju vytiahnut ani nemozes, lebo ti to pozabuda settingy, cas atp. Ale taky asi nemas, to nie su stroje na stolne pouzitie.
Teoreticky je to pravda, ale prax je úplne inde.
Bratovi rovnako fachčil na sieť tak ako ja a na svojom 15,6 palc. HP mu po roku z nejakých 2,5 hodín fachčil na baterku 15 minút.
Ja na svojom 18,4 palc fujitsu, ktorý je v sieti vždy ak je zapnutý idem už cez 3 roky a ak bol nový mal vydržať necelé 2 hodiny /predsa len na svoju veľkosť má iba 6-článok/, teraz keď ho v sobotu ráno o piatej premiestnim do obývačky lebo nemôžem spať/ a zapnem iba na baterku tak 1-1,5 hodiny v pohode a to mám pridaný jas.
Bratovi rovnako fachčil na sieť tak ako ja a na svojom 15,6 palc. HP mu po roku z nejakých 2,5 hodín fachčil na baterku 15 minút.
Ja na svojom 18,4 palc fujitsu, ktorý je v sieti vždy ak je zapnutý idem už cez 3 roky a ak bol nový mal vydržať necelé 2 hodiny /predsa len na svoju veľkosť má iba 6-článok/, teraz keď ho v sobotu ráno o piatej premiestnim do obývačky lebo nemôžem spať/ a zapnem iba na baterku tak 1-1,5 hodiny v pohode a to mám pridaný jas.
kludne tomu ver ... ZA SVOJE PENIAZE ... vo firme robime len na notebookoch a takych umretych bateriek tu mam dva furiky ... takze kludne niekomu zaruc ze mu baterka neumrie pokial mu ju potom zaplatis ak predsa len umrie
igorb píše:kludne tomu ver ... ZA SVOJE PENIAZE ... vo firme robime len na notebookoch a takych umretych bateriek tu mam dva furiky ... takze kludne niekomu zaruc ze mu baterka neumrie pokial mu ju potom zaplatis ak predsa len umrie
Ja ten notebook mám ZA SVOJE peniaze, nakoľko konkrétne mi ho zaplatila firma ale až po tom, čo som si kúpil za rovných 30 000 Sk notebook a "minul ho" na firemnú prácu, tak som žiadal aby mi ďalší zakúpila firma.
Takisto ty nemôžeš zaručiť že ak bude s baterkou narábať tak ako píšeš, že mu neumrie a nebudeš mu ju musieť platiť...
Teória je pekná vec, ale prax ovplyvňuje milión ďalších faktorov, ktoré nie sú zahrnuté v danej teórii...
nepochopil .... neRADIS za svoje peniaze to je ten problem
a je toho viacej co si v mojej sprave nepochopil, a ja nehovorim z "nejakej terorie" aj ked ta je velmi dobre znama (ze nabity lixx umrie skorej) ... ale z 20 rocnej praxe s hromadou strojov, viem kolko penazi sme minuli za nove baterky aj ktore umreli a ktore ziju v zavisloti ako ich kto pouzival ... takze kazdy nech si vyberie co bude robit ... dalej nejdem polemizovat o veci ktora je znama a zvladnuta (v notebookoch vyrobcov co vec pochopili a pre ludi ktory danu vec tiez pochopili)
a je toho viacej co si v mojej sprave nepochopil, a ja nehovorim z "nejakej terorie" aj ked ta je velmi dobre znama (ze nabity lixx umrie skorej) ... ale z 20 rocnej praxe s hromadou strojov, viem kolko penazi sme minuli za nove baterky aj ktore umreli a ktore ziju v zavisloti ako ich kto pouzival ... takze kazdy nech si vyberie co bude robit ... dalej nejdem polemizovat o veci ktora je znama a zvladnuta (v notebookoch vyrobcov co vec pochopili a pre ludi ktory danu vec tiez pochopili)
Nebudem sa hádať, ty máš skúsenosti s X notebookami, kde odchádzali baterky. Ja mám asi 4. notebook, žiaden som nemal kratšie ako 3 roky a baterku som náhradnú nekupoval ani do jedného. Všetky booky slúžili ako plnohodnotná NÁHRADA stolného PC, dokonca kým som mal malé 15-palcové zmrdy, tak som ich napichoval aj na externý monitor.
Možno že je problém v tých lacných šuntoch...
PS: a na záver dodám len toľko, že ani ty neradíš za SVOJE peniaze.
Možno že je problém v tých lacných šuntoch...
PS: a na záver dodám len toľko, že ani ty neradíš za SVOJE peniaze.
Dost zalezi na kvalite. Mival jsem ASUSy pracovne a po roce a pul az dvou byla baterka nepouzitelna - z puvodnich 2-3hodin to kleslo na mene nez hodinu.
Pak jsem si kvuli programovani koupil Macbook Pro a kapacita klesla po 2.5letech velmi malo... cena odpovida kvalite.
Pak jsem si kvuli programovani koupil Macbook Pro a kapacita klesla po 2.5letech velmi malo... cena odpovida kvalite.
E-Maxx, Frsky Taranis, 90 Toro, 150 FPV a 200 SOPTIK a ruzne mikropoletuchy