DJI NAZA pokračování 2

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
metlis

Re: DJI NAZA pokračování

#151 Příspěvek od metlis »

Asi je problém vyřešen - chyba je v regulátoru. Motory jsem přehodil, ale za letu nic. Ovšem když testuju motory v Naza Assistantovi, tak se nechce točit žádný motor zapojený na regulátor co je na pravém zadním křídle. Roztočí se pouze tak, že motoru pomůžu rukou a přitom mačkám tlačítko na roztočení.
Pokusím se tento ragulátor nahradit jiným, jestli nějaký najdu.
Jinak díky za rady - já to nevyřešil (teda doufám, že to je regulátorem), to vy všichni :)
Wormsnake

#152 Příspěvek od Wormsnake »

Nemyslim ze je spatny, asi je jen spatne kalibrovany jak pise OK2BUH.
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless
OK2BUH

#153 Příspěvek od OK2BUH »

Wormsnake píše:To me fakt pripada na spatne vyvazeni, asi na te jedne vruli co snizuje otacky pri toceni doleva proste uz stroj neunese...

To zkouším tak, že držím nad hlavou a tahám za všechny čtyři nohy. Všechny musí vydržet stejně. :)
golemus

#154 Příspěvek od golemus »

Zdravím znovu. O pár stránek zpět jsem se ptal na ten problém s točením. Mám klon TBS a NAZA-M V2. A najednou když jsem chtěl létat v sobotu tak při točení (kolem svislé osy) doprava mi qvadra prudce klesla a musel jsem dát plyn naplno aby neťukla o zem a při točení doleva prudce stoupala. Zkoušel jsem nastavení gyra a i poťákem jsem měnil gyro, ale bez většího efektu. I při hodnotách basic 150 150 120 120 a atti 125 125 to nějak nefungovalo. Když řídím kvadru v manuálním módu a točím doleva i doprava tak všechno je v pohodě. Jo a kalibraci jsem provedl a v naza assistentu mám správně nastavenou pozici GPS vůči těžišti. Koukal jsem na různá anglická fóra a s točením je asi hodně problémů. Ale motorům a reglům bych problém nepřikláněl, protože v manual modu letí kvadra pěkně, jen hodně zostra. Ještě jednou děkuju za odpovědi.

Edit: Koukal jsem dál a narazil na RCG na tu citlivost na světlo. Ale ta snad byla u první verze a Lite verze ne? Ale ostatní modeláři tam popisovali podobné problémy. Platí to i u Naza-M V2?
Taranis Plus, Swift II, FPV Fx-61, Reptile500 FPV Quad NAZA-M V2, Bix3 FPV, EPA Šad P-51
zskal
Kontaktovat uživatele:

#155 Příspěvek od zskal »

Určitě si na Nazu aspoň tu černou pásku nalep. Ničemu to neublíží. Asi to máš nastaveno správně, ale raděj se zeptám jestli máš dobře orientovaný kompas/GPS...t.j. tím káblíkem po směru letu? Udělal jsi kalibraci kompasu (Naza taneček), popř. raději pokročilou kalibraci IMU?
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
golemus

#156 Příspěvek od golemus »

zskal píše:Určitě si na Nazu aspoň tu černou pásku nalep. Ničemu to neublíží. Asi to máš nastaveno správně, ale raděj se zeptám jestli máš dobře orientovaný kompas/GPS...t.j. tím káblíkem po směru letu? Udělal jsi kalibraci kompasu (Naza taneček), popř. raději pokročilou kalibraci IMU?

Nálepku teda zkusím, i když ta druhá verze už je sama o sobě černá. Jo GPS směřuje správně, naza dance jsem taky zkoušel a udělal jsem i pokročilou IMU kalibraci, i když NAZA assistant psal, že není třeba. Před tímto problémem jsem zkoušel i RTH s autopřistáním a v pohodě. Ještě mě napadá, že dříve jsem měl GPS na originálním držáku uprostřed kvadry mezi Rx a Naza MC. Ten napevno. Jenže vzhledem k přepravě to bylo naprd. Takže jsem pořídil sklopný držák GPS http://www.rcking.eu/cs/fpv-prislusenstvi/80115-gps-folding-holder-set.html. Při prvním letu to hlásilo, že je třeba zkalibrovat kompas (naza dance). To nešlo, takže na netu jsem našel, že je potřeba kolem GPS antény zakroužit magnetem a pak provést kalibraci. Po tomto jsem zkusl další let a bylo to v pohodě. A následující let se mi při točení kolem osy začla propadat nebo stoupat. Tak jestli NAZE třeba nevadí ten sklopný držák.
Přílohy
quad.JPG
Taranis Plus, Swift II, FPV Fx-61, Reptile500 FPV Quad NAZA-M V2, Bix3 FPV, EPA Šad P-51
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#157 Příspěvek od Dejfak »

Dal bych zisk vertical na poťák a zkusil to ladit za letu.
U svého Disca mám myslím 160 nebo dokonce 180...
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
golemus

#158 Příspěvek od golemus »

Dejfak píše:Dal bych zisk vertical na poťák a zkusil to ladit za letu.
U svého Disca mám myslím 160 nebo dokonce 180...

OK, taky to zkusím. Mylně jsem si nastavil poťák na nastavování zisku pro YAW. Dám to na vertical a třeba i to pomůže.
golemus

#159 Příspěvek od golemus »

Tak mám odzkoušeno. Jednotku jsem oblepil M3 černou páskou, nastavil na poťák zisk Verticalu a ono to funguje. A to jsem ani nezkoušel nastavení toho zisku. Stačila jen ta páska. Díval jsem se a on sice obal řídící jednotky je černý, ale kapičku průhledný. Tímto se musím omluvit Wormsnakeovi, který o tomto problému mluvil a já to absolutně nechápal. Takže děkuju všem.
Boby110

#160 Příspěvek od Boby110 »

Nemáte někdo prosím zkušenost jestli funguje NAZA M V2 s přijímačem TWIN 2,4GHz

Děkuji za odpověď.
Boby 110, OK2BOW
graup15

#161 Příspěvek od graup15 »

Funguje naprosto normálně..neb Naza funguje s jakým-koli přijímačem. Máš na výběr to buď zapojit na jednotlivé kanálové výstupy přijímače, nebo na S-Bus (to Twin nemá), nebo na PPM (opět po jedné trojici drátů), ale to asi taky Twin nemá.
Takže fungovat budeš naprosto korektně na standardní zapojení Nazy. Tzn první varianta.
Boby110

#162 Příspěvek od Boby110 »

graup15 píše:Funguje naprosto normálně..neb Naza funguje s jakým-koli přijímačem. Máš na výběr to buď zapojit na jednotlivé kanálové výstupy přijímače, nebo na S-Bus (to Twin nemá), nebo na PPM (opět po jedné trojici drátů), ale to asi taky Twin nemá.
Takže fungovat budeš naprosto korektně na standardní zapojení Nazy. Tzn první varianta.

Děkuji moc za info, ale asi dělám něco špatně. Nějak mi to nejde rozchodit. Musím ještě laborovat kde je zakopaný pes. :-)

Ještě jednou díky.
Boby 110, OK2BOW
dt

#163 Příspěvek od dt »

Jestli to máš zapojeno podle tohoto schématu, tak to musí šlapat.
Boby110

#164 Příspěvek od Boby110 »

dt píše:Jestli to máš zapojeno podle tohoto schématu, tak to musí šlapat.

No v podstatě ano, jen nevím, který kanál(mám 8 kanálový přijímač TWIN) propojit s ,,U".
Vysílač mám Hitec Eclipse 7.
Tak zatím přepínání režimů nezapojeno.
A když spustím asistenta tak vyskočí okno s upozorněním:

Selhání Motors start způsobené TX holí (y) v polovině bodu chyby příliš velký
Je-li hůl TX (s) střed chyba je příliš velký, bude Motors start nezdaří při provedení kombinace Stick příkazy (CSC) a vést k letadlu nebude startu .. A LED bude blikat červeně čtyřikrát za sekundu průběžně, aby se varovat.
TX tyčinka (y), střed příliš velká chyba může být způsobena z následujících důvodů:
(1) Je TX hůl (kromě páky plynu), ne ve středu, kdy výkon na autopilota systému.
(2) tyčinky TX byl upraven, což vede k velké odchylky středního bodu. Například, je-SUB TRIM upravena pro Futaba vysílač.
(3) TX hůl (y), cestovní má větší asymetrii.
Z důvodu (1), prosím, dát vše TX hole v polovině místě, a pak vypněte a zapněte autopilota systém, aby znovu záznam prostřední hodnotu. Pokud problém přetrvává, které může být způsobeno z důvodu (2) nebo důvod (3), musíte nastavit výstupní rozsah svého TX, a pak pomocí Assistant Software předělat kalibraci TX. Prosím, provést následující postupy.
Boby 110, OK2BOW
Amper

#165 Příspěvek od Amper »

Ten preklad je opravdu luxusni :-D

Hele jak je to s Twinem a poradim vystupu ? Nektere prijimace (Jeti to umi nastavit) generuji data na vsech kanalech soucasne a nektera elektronika to neumi zpracovat, pocita s tim ze se data z kanalu neprekryvaj.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“