Úprava serverového zdroje pro nabíječku
Re: Úprava serverového zdroje pro nabíječku
uz jsem na to prisel a funguje. Obaly jsou uzemneny. Predpokladam, ze ted ty obaly mohu klidne spojit.
Nicmene potrebuji poradne poresit to odizolovani. mohu pouzit na to tavnou pistoli na zakryti plosek a potom nilonove sroubky ?
Nicmene potrebuji poradne poresit to odizolovani. mohu pouzit na to tavnou pistoli na zakryti plosek a potom nilonove sroubky ?
- JosefSvejk
hates píše: Predpokladam, ze ted ty obaly mohu klidne spojit.
Ano, můžeš
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
hates píše:uz jsem na to prisel a funguje. Obaly jsou uzemneny. Predpokladam, ze ted ty obaly mohu klidne spojit.
Tavku ne, jak to o hřeješ uhne a je po izolaci, nemá pevnost. Použij pevnější materiál který snese nějakou teplotu. Když nic jiného nenajdeš, vystřihni podložku z obyčejnýho tvrdýho papíru, bude to lepší než tavka nebo nějaký termoplast.
OK2WY
udelal jsem to tak, ze jsem tavku natlacil uplne pres horni cast az do zavitu. Udelal jsem vlastne takovej sroubek. Deska drzi jak prikovana. Uvidime co to udela jak se to zahreje. ale nemyslim si ze tam bude takova teplota, aby to rozpustilo tu hmotu. Pokud to ale bude delat problem, tak to poznam ze se vyzkratuje zdroj a vypne se. Ten zdroj ma proti tomu ochranu coz je super. Sezenu jeste ty cervene podlozky, ktere se davaji v PC pod zakladni desku a male nilonove sroubky. Potom to bude uplne v pohodicce.
Naposledy upravil(a) hates dne stř 25.03.2015 8:47, celkem upraveno 1 x.
Uspesne dokonano. Jiz pouze pripajet konektory pro 24V a 2x 12V. Jake by jste doporucili.
pocitam, ze udelam nejaky nabijeci kufrik, ale to az casem. V nem by byla i nabijecka a ta by byla pripojena rovnou na tech 24V a potom nejspise vytahnu 12V i 24V nahoru na desku, aby mohl pripadne vyuzit zdroj i dalsi clovek na letisti. Mozna tak upravim i ty dalsi dva a budu mit v kufru opravdu elektrarnu. 2x 1300W a 54A je uz poradny zdroj , ktery uzivi vsechny na letisti.
pocitam, ze udelam nejaky nabijeci kufrik, ale to az casem. V nem by byla i nabijecka a ta by byla pripojena rovnou na tech 24V a potom nejspise vytahnu 12V i 24V nahoru na desku, aby mohl pripadne vyuzit zdroj i dalsi clovek na letisti. Mozna tak upravim i ty dalsi dva a budu mit v kufru opravdu elektrarnu. 2x 1300W a 54A je uz poradny zdroj , ktery uzivi vsechny na letisti.
Re: Uprava serveroveho zdroje pro nabijecku
barty7 píše:Děkuju. Nevěděl jsem, jak se strejdy správně zeptat. A fakt jsem se s tím pral.
Tak jen pro jistotu.. Takhle to bude ok?
Tak já to zprovoznil, nicméně zdroj po zapnutí strašně topí i bez zátěže. Teď jsem zkoušel a po 15min byl horkej. Pak se vypne. Napadá Vás něco? Dík
Pavel Bartoš
chtel jsem se zeptat jeste na jednu vec a to je pripojeni nabijecky. Poridil jsem nakonec SkyRC T6200 dela mi to malinko neplechu. Ne ze by to nefungovalo ale neni to uplne komfortni.
Pokud mam zdroje zpustene a teprve pote k nim pripojim tuto nabijecku, tak to ten zdroj odpoji. Radeji se prepne do stand-by a na vystupu jiz neni napeti. Pokud ale udelam to, ze prvni pripojim nabijecku na vystupy ze zdroje a pote zapnu zdroje k elektrice, tak je vse v poradku. Druhou nabijecku Equilibrium MINI muzu pripojovat bez problemu i kdyz jiz zdroje bezi. Ty nabijecky muzu prohazovat mezi 12V vystupama a je to uplne stejne. Pokud to pripojim na 12V vystup jednoho zdroje tak se vypne jenom ten jeden konkretni.
Mate napad na co se kouknout a kde hledat problem ?
Pokud mam zdroje zpustene a teprve pote k nim pripojim tuto nabijecku, tak to ten zdroj odpoji. Radeji se prepne do stand-by a na vystupu jiz neni napeti. Pokud ale udelam to, ze prvni pripojim nabijecku na vystupy ze zdroje a pote zapnu zdroje k elektrice, tak je vse v poradku. Druhou nabijecku Equilibrium MINI muzu pripojovat bez problemu i kdyz jiz zdroje bezi. Ty nabijecky muzu prohazovat mezi 12V vystupama a je to uplne stejne. Pokud to pripojim na 12V vystup jednoho zdroje tak se vypne jenom ten jeden konkretni.
Mate napad na co se kouknout a kde hledat problem ?
- JosefSvejk
A co ti brání to zapínat takto, jako spojený celek?
Je to tím, že na vstupu nabíječky bude velký kondík, který v okamžiku připojení ke zdroji způsobí defacto zkrat a nadproudová ochrana vypne.
Je to tím, že na vstupu nabíječky bude velký kondík, který v okamžiku připojení ke zdroji způsobí defacto zkrat a nadproudová ochrana vypne.
nebrani mi v tom nic. Ale diky za vysvetleni proc to asi nejde.
Tak jsem to dotáh do finálního stavu.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
ja si ty diody budu taky vytahovat mimo na horni desku, ale to az budu mit kufrik. 
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj panove. Nasel by se tu nekdo, kdo by mohl poradit jak na upravu zdroju DELL ATSN 7000815-Y000 ?
RC Groups moc nepomohl. Jedine co nasel je toto a to je uz bohuzel bez fotek ktere zde jsou zrovna dulezite. https://traxxas.com/forums/showthread.p ... Conversion
I hledani na Google nebylo moc uspesne ( pinout ).
Diky predem
Petr
RC Groups moc nepomohl. Jedine co nasel je toto a to je uz bohuzel bez fotek ktere zde jsou zrovna dulezite. https://traxxas.com/forums/showthread.p ... Conversion
Diky predem
Petr
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
- Kuba78
- Kontaktovat uživatele:
kolegove modelari, zbyly mi doma dva 3kw zdroje od serveru - jsou to IBM BladeCenter H 2980W. Problem je ze za prve nemaji klasickou napajeci snuru (napajeni je rozvedene vnitrkem blade sasi ke konektoru na zdroji) a vystupy jsou jen 12V. Otazka zni, dalo by se toto pouzit a predelat na napajeci zdroj pro nabijecku, treba spojenim vice 12V vystupu aby to dalo dejme tomu 48V?
Pokud je zde nekdo natolik zdatny ze by toto dokazal predelat (predelat, nikoliv zbastlit, nechci se nechat zabit), nabizim druhy zdroj jako odmenu.
Pokud je zde nekdo natolik zdatny ze by toto dokazal predelat (predelat, nikoliv zbastlit, nechci se nechat zabit), nabizim druhy zdroj jako odmenu.
- JosefSvejk
Výstupy 12V budou asi všechny spojené paralelně, takže z jednoho zdroje vyšší napětí nedostaneš.
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
pkotatko píše:Ahoj panove. Nasel by se tu nekdo, kdo by mohl poradit jak na upravu zdroju DELL ATSN 7000815-Y000 ?
Diky predem
Petr
Vyreseno, uz se nabiji.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16