další podvodník na modelbazaru

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
Buckeye-Blitz

Re: další podvodník na modelbazaru

#31 Příspěvek od Buckeye-Blitz »

Jindra_S píše:... proč stále dokola někteří jedinci nakupují od neznámých inzerentů něco, co není za zanedbatelnou cenu, nelze si to na vlastní oči vyzkoušet a prohlédnout ...
Protože naštěstí většina inzerentů jsou slušní lidé, kteří se nesnaží druhého odrbat. A pokud souprava byla prodávána za cca 50 procent ceny, pak to zase tak podezřelé není.
Prostě normální je (nebo by mělo být) nepodvádět. V opačném případě bude každý nákup dobrodružstvím a neustálou kontrolou, kde mě chtějí obrat - například jako v Tescu a jiným smarketech, ale to sem nepatří.
Držím posiženému palce, aby se to dobře vyřešilo.

Ani v tom Tescu bych si nekoupil něco za tisíce, co by předemnou nevybalili (třeba jen kvůli vizuální kontrole, že to není poškozeno a že v té krabici je to, co tam má být) a bez dokladu o prodeji.
Myšlenka,kterou nelze vyjádřit stručně, nezasluhuje, aby byla vůbec vyslovena.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od DAF »

petrfm píše:...z posty vytocis 158 a nechas normalne prijet policajty, aby s tebou sepsali protokol. Oni ty penize nevezmou od postacky, ale nejakym zpusobem (neznam vnitrni postupy) zajisti to, aby ty penize u sebe posta mela az do doby, nez se to vysetri. ... Coz podvodnik, ktery mezitim ma na policajtech ve spise dalsi dve trestni oznameni asi nezajisti.

Ten "vnitřní" postup se jmenuje trestní řád (zákon č. 141/1961 Sb. samozřejmě v platném znění), pokud jde o trestný čin, a můžeš si ho přečíst i na netu, je to veřejně dostupný dokument. Ale pochybuju, že by hned po oznámení četník vyzval poštu k dobrovolnému vydání věci (peněz) dle § 78, případně za ryčného hlaholu se řítil do banky s příkazem státního zástupce dle § 79a tr. řádu, aby zajistil peněžní prostředky.
Pokud by se jednalo o přestupek, tak ten "vnitřní" postup upravuje zákon č. 200/1990 Sb. o přestupcích, také v platném znění, mimochodem také veřejně dostupný dokument. V obou případech ale bude zajištění peněz ihned po jejich zaplacení adresátem poměrně komplikované odůvodnitelné, když je vše na počátku a zatím není nic prokázáno. Navíc pošta není PayPal, abys otevřel spor. Pokud to bude trestný čin, je možné využít ještě několik dalších možností na zajištění náhrady škody, vše je uvedeno v tom "vnitřním" postupu trestního řádu :wink: .
Kdyby se to dostalo do fáze trestního řízení, je důležité si řádně zjistit všechny možnosti (četník tě musí seznámit j poučením poškozeného) a nečekat dlouho, na některé věci je lhůta a pak ne že by to už nešlo, ale může to být složitější.
Mimochodem, pokud si pan prodávající myslím, že se vymluví na příbuzného, že do náš kolega osočil, dá se s trochou práce zjistit, z jaké IP adresy se prodavač připojoval. Je to delší postup, ale i tohle četnictvo dnes už umí, to není nic tajného.
A ještě jeden dotaz, možná jsem to přehlédl, ty už víš, že ta oznámení na četnících jsou dvě?
Hitec Aurora 9X
Dolfi

#33 Příspěvek od Dolfi »

zdravim.
Ja bych dojel odesilateli rozbit hubu...nic jineho na lidi nezabira.
Vzdycky se rikalo...ze modelari jsou fakt slusny a pohodovy lidi. To fakt plati.....o tech skutecnejch...co clovek zna..kolem sebe. Ale na modelbazaru se vazne zacina vice pohybovat velke mnozstvi vychcanku a podvodniku a je skoda,ze se to neda odhadnout...kdo je a kdo neni. O to vice si vazim tady toho prostredi rcmania....tady se zatim snad nestalo,ze by nekdo nekoho natahl....
Cim to asi je????? Ze by to bylo tim,ze se tady zname??? Jestli je to tak....prodavejte vice zde na rcmania....kaslete na modelbazar...kdyz tam nejsou schopni lepe ochranit kupujici.
Na vše mám SPEKTRUM :)
Jenom na manželku nefunguje :(((( :)))))
DAF
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od DAF »

4Dolfi, aplikovat Chamurapiho zákoník v dnešní době není zrovna nejlepší řešení. Neříkám, že jeho aplikace nemůže i dnes mnohdy přinést kýžený efekt, ale "voflastrovanej" budeš dřív, než ten podvodný dobytek. Nevím jak Modelbazar (MB), ale např. Aukro (čímž nechci dělat reklamu, pouze konstatuji!) má aktéry registrované. Pokud bude spor, dá se lehce dohledat identita toho kterého, navíc tam má každý svou historii. Přes MB jsem neprodával, jen kupoval, a nákup proběhl v pohodě (byla to menší věc). Ale tohle, co se stalo kolegovi, se může stát na jakémkoliv bazaru, s jakýmkoliv zbožím, stačí si večer (hlavně teď před Vánoci) pustit Novu a dívat se, kolik podvodných prodejců prodávalo neexistující mobily, tablety, NTB a další zboží, převážně elektroniku. Jeden exot dokonce získával osobní data potenciálních kupců a ta pak předhazoval novým zájemcům takže byl delší dobu poměrně těžko odhalitelný. Nemyslím si, že by národ modelářský začal být prolezlý lumpy. Ten člověk, který obral kolegu, je možná jen orientovaný v oboru, ví, o co je zájem a prostě toho jen využil. Je možné, že prodává i v jiných kategoriích jiné zboží a na jiných bazarech, a tam na něj nadává zase někdo jiný a třeba si na něj také brousí zuby(doufejme, že jen zuby :wink: ). Tím, že bys mu nejraději šel poopravit ciferník, se snižuješ na jeho úroveň, a za to mi ten dobytek nestojí, nebo tobě ano? Boží mlýny melou pomalu, ale zato jistě.
Hitec Aurora 9X
peter_kca

#35 Příspěvek od peter_kca »

Ano je to žiaľ smutné, ale Polícia ĆR ani SR to nemá snahu riešiť. Ja mám svojho podvodníka od roku 2011.
A nejaké šetrenie akože bolo a výsledok žiadny......0 bodov.....
Asek
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od Asek »

DAF píše:........ Tím, že bys mu nejraději šel poopravit ciferník, se snižuješ na jeho úroveň, a za to mi ten dobytek nestojí, nebo tobě ano? .........

Souhlas, ale ten pocit musí být boží! :lol:
Futaby T14SG, T9CP+Duplex, FC16+FrSky
už jen elektry, LMS Beckov
DAF
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od DAF »

4 Asek, tady je jeden dost zásadní problém, aby tě neoflastrovali, neměl by nikdo vědět, že jsi to byl ty (resp. ty s kamarádem, aby byla jistota). Jenže pak to ztrácí tu pointu sladkosti pomsty. Obráceně se ale vystavuješ zase možnému postřihu ty. A teď babo raď! 8)
Hitec Aurora 9X
jergus

#38 Příspěvek od jergus »

DAF píše:
A ještě jeden dotaz, možná jsem to přehlédl, ty už víš, že ta oznámení na četnících jsou dvě?

Zatim nevim jestli jsou dve oznameni.
Drondys

#39 Příspěvek od Drondys »

To druhé oznámení možná podal ten co dostal pro změnu v krabici od reprobedny tu Auroru. :lol:
Kuba93
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od Kuba93 »

frontier píše:
Souprava která stojí kolem 7500,- prodával za 3500,- ...to je cena velice dobrá na kterou se mnozí "chytí" ,jestli se potřeboval zbavit domácího kina, tak ještě mohl podvést čtyři lidi. (mimochodem někde jsem četl cca. 14 dni, že někdo koupí krabice od vysílačů)

Nevím co vidíš za levárnu v tom že někdo shání krabici od vysílače. Jesli je to ten na model bazaru tak ten je můj koupil jsem Graupnera MC-19 a nebyla k ní krabice proto ji shánim, mám rád když je to všechno kompletní.

Kuba
frontier
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od frontier »

aha :roll: ...tak na Tebe si taky musíme dát bacha... :lol:
Kuba93
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od Kuba93 »

Neboj já bych si takovou věc nedovolil :wink:
Sám jsem tam nakoupil a prodal několik věcí a spokojenost zatím byla na obou stranách
frontier
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od frontier »

jergus píše:...

koukam že se mu prachy vracet nechce... :cry:
jergus

#44 Příspěvek od jergus »

frontier píše:koukam že se mu prachy vracet nechce... :cry:

Ne zatim zadny penize na ucet neprisly jak psal ze posle.
DJIvison

#45 Příspěvek od DJIvison »

jergus píše:Ne zatim zadny penize na ucet neprisly jak psal ze posle.

a vrátil jste mu to co poslal ?
:?
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“