http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/Va ... ou/609348/
další podvodník na modelbazaru
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Re: další podvodník na modelbazaru
HNUS HNUS HNUS !!! Co k tomu dodat, lidé jsou zlí.
Loop VA Models ; Spacewalker II SIG 1/4 ve výstavbě
Z textu nikdo z nás osobně nezasvěcených nepoznáme, kde je pravda, protože mám ze své praxe zkušenost i takovou, že si lidé prostřednictvím inzerátů mohou vyřizovat také své osobní nevyřízené účty.
Ale pokud je to tak, jak psáno v inzerátu oznamujím podvodníka, tak bych rozhodně konal. Přestože to hodnotou škody nepřesahuje nutnou hranici pro spáchání přečinu podvodu, rozhodně bych společně se svědkem, který balík s poškozeným rozbaloval, zašel oznámit tento přestupek na nejbližší Obvodní oddělení PČR a trval bych na oznámení (kdyby se je náhodou snažili od podání odradit) a přímo do protokolu bych si na závěr požádal, že chci být vyrozuměn o výsledku šetření. Oni už věc sami postoupí po prošetření na přestupkovou komisi podle místa spáchání (což je v tomhle případě místo, odkud balík odesílal, potažmo místo jeho bydliště) a přestupek s ním projednají. Může se stát, že takových podvodů má na svědomí víc a jednotlivé škody se budou posuzovat v jednočinném souběhu jako přečin (pak by ho čekalo trestní stíhání a soud) nebo mu mohou uložit v rámci přestupkového řízení náhradu škody a tučnou pokutu návdavkem.
Rozhodně by to podvedený neměl nechat být, tohle se nesmí tolerovat (s tím právě tyhle lidské hyeny počítají) a musí se to v rámci zákonných možností dotahovat do konce. Kdybychom si všichni podvedení jen zanadávali, ale nechtělo se nám s tím mít další "tahanice" (časová ztráta je tak hodinu na policii) a jen nad tím mávli rukou, tak by to beztrestně mohli podvodníci dělat donekonečna a řady podvedených by jen houstly (to není myšleno konkrétně na podvedeného, ale obecně)...
Ale pokud je to tak, jak psáno v inzerátu oznamujím podvodníka, tak bych rozhodně konal. Přestože to hodnotou škody nepřesahuje nutnou hranici pro spáchání přečinu podvodu, rozhodně bych společně se svědkem, který balík s poškozeným rozbaloval, zašel oznámit tento přestupek na nejbližší Obvodní oddělení PČR a trval bych na oznámení (kdyby se je náhodou snažili od podání odradit) a přímo do protokolu bych si na závěr požádal, že chci být vyrozuměn o výsledku šetření. Oni už věc sami postoupí po prošetření na přestupkovou komisi podle místa spáchání (což je v tomhle případě místo, odkud balík odesílal, potažmo místo jeho bydliště) a přestupek s ním projednají. Může se stát, že takových podvodů má na svědomí víc a jednotlivé škody se budou posuzovat v jednočinném souběhu jako přečin (pak by ho čekalo trestní stíhání a soud) nebo mu mohou uložit v rámci přestupkového řízení náhradu škody a tučnou pokutu návdavkem.
Rozhodně by to podvedený neměl nechat být, tohle se nesmí tolerovat (s tím právě tyhle lidské hyeny počítají) a musí se to v rámci zákonných možností dotahovat do konce. Kdybychom si všichni podvedení jen zanadávali, ale nechtělo se nám s tím mít další "tahanice" (časová ztráta je tak hodinu na policii) a jen nad tím mávli rukou, tak by to beztrestně mohli podvodníci dělat donekonečna a řady podvedených by jen houstly (to není myšleno konkrétně na podvedeného, ale obecně)...
Cellpro10, C60, iCharger106b; Graupner MZ-24 Hott; Jeti DS-16
www.letadelka.com
www.letadelka.com
Platil jsi to predem, nebo dobirka? Pokud dobirka a balik zkontrolujes primo na poste, da se casto zastavit vyplaceni castky prijemci pri oznameni na PCR. Proste nahlasis, ze jsi byl okraden, dolozis inzerat a dalsi podrobnosti a posta tu castku podvodnikovi nevyplati. Kamarad takhle koupil mobil, v baliku mu prislo kilo mouky. Penize dostal zpet. Ale dulezite je, neplatit predem, nebo jenom castku za postovne, pokud neni jistota, ze jde o nekoho spolehliveho.
Casto totiz takove existence nic nemaji a neni jim z toho uctu po hromadne zalobe ani co zabavit. Nezridka pouzivaji ucty osob, ktere jim duveruji a nic o tom netusi.
Casto totiz takove existence nic nemaji a neni jim z toho uctu po hromadne zalobe ani co zabavit. Nezridka pouzivaji ucty osob, ktere jim duveruji a nic o tom netusi.
DX8, DX6i || T-rex 600ESP, 500ESP FL, 450PRO, 450S || Algol, MaxiSwift
-
JardaRůžička
Tohle je sice dobrá rada, ale zkus si v reálu představit (alespoň u nás) obvyklou situaci na poště, kdy Ti fronta dalších nedočkavců dýchá na záda...petrfm píše:Pokud dobirka a balik zkontrolujes primo na poste,
- JosefSvejk
petrfm píše:Platil jsi to predem, nebo dobirka? Pokud dobirka a balik zkontrolujes primo na poste, da se casto zastavit vyplaceni castky prijemci pri oznameni na PCR. Proste nahlasis, ze jsi byl okraden, dolozis inzerat a dalsi podrobnosti a posta tu castku podvodnikovi nevyplati. Kamarad takhle koupil mobil, v baliku mu prislo kilo mouky. Penize dostal zpet. Ale dulezite je, neplatit predem, nebo jenom castku za postovne, pokud neni jistota, ze jde o nekoho spolehliveho.
To se mi nějak nezdá. I pokud bude balík na dobírku, tak musíš napřed zaplatit a potom si můžeš balík otevřít. Pokud by pošta postupovala tak, jak píšeš, v podstatě by pošťáci porušovali vlastní předpisy. Pošťák přece nemůže rozhodovat o tom, co v balíku má být nebo jakou to má mít cenu. Nemůže přece dělat detektiva a pátrat, jestli ti měl přijít vysílač nebo reproduktor a jak ses s odesílatelem domluvil.
petrfm píše:Pokud dobirka a balik zkontrolujes primo na poste...
Ale dulezite je, neplatit predem, nebo jenom castku za postovne, ...
To musí být otrava žít s trvalým pocitem, že Tě někdo chce okrást či jinak podvést...
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
Dobry den, ten inzerat jsem podaval ja.
Po rozbaleni baliku ktery mi prisel na dobirku jsem udelal toto:
Prinesla mi to postacka v patek rano cca kolem 9 do rodinne firmy.
Po rozbaleni a rozcileni co to prislo za pi..... jsem vse vyfotil a hned jak bylo trochu casu vyrazil na policii.
Sepsali jsme vypoved, dal jsem jim vsechny vytisknute fotky, emailovou korespodenci a jaci svedci u toho rozbalovani byli.
Od policie jsem dostal papir o vypovedi a druhy pro postu o zastaveni dobirkove castky kvuli podezreni ze se jedna o podvod.
Samozrejme ze nez se to prosetri tak penize budou nekde pozastaveny takze 3500kč nekde ted vysej, ale aspon je nema ten podvodnik.
Na modelbazar jsem psal tento inzerat z duvodu toho kdyby jich bylo vic tak at se pridaji a bude toho trestny cin.
J. Brozák
Po rozbaleni a rozcileni co to prislo za pi..... jsem vse vyfotil a hned jak bylo trochu casu vyrazil na policii.
Sepsali jsme vypoved, dal jsem jim vsechny vytisknute fotky, emailovou korespodenci a jaci svedci u toho rozbalovani byli.
Od policie jsem dostal papir o vypovedi a druhy pro postu o zastaveni dobirkove castky kvuli podezreni ze se jedna o podvod.
Samozrejme ze nez se to prosetri tak penize budou nekde pozastaveny takze 3500kč nekde ted vysej, ale aspon je nema ten podvodnik.
Na modelbazar jsem psal tento inzerat z duvodu toho kdyby jich bylo vic tak at se pridaji a bude toho trestny cin.
J. Brozák
jergus píše:Dobry den, ten inzerat jsem podaval ja.
J. Brozák
nejlepší možné řešení, ještě napsat jednací nebo jaké číslo oznámení, aby se k tomu mohly připojit i případní další podvedení a proběhlo to jako společné oznámení kvůli výši škody
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A
DJIvison píše:
nejlepší možné řešení, ještě napsat jednací nebo jaké číslo oznámení, aby se k tomu mohly připojit i případní další podvedení a proběhlo to jako společné oznámení kvůli výši škody
Jasne vecer to tu napisu. Ted to nemam u sebe.
- JosefSvejk
jergus píše:Dobry den, ten inzerat jsem podaval ja.
J. Brozák
Ještě mi v tom postupu něco chybí. Pokoušel ses kontaktovat prodejce?
JosefSvejk píše:Ještě mi v tom postupu něco chybí. Pokoušel ses kontaktovat prodejce?
...jestli se náhodou nespletl a nepřivázal mu tam omylem na el. pásky reprák...
frontier píše: ...jestli se náhodou nespletl a nepřivázal mu tam omylem na el. pásky reprák...
tím se taky většina podvodníků hájí, a dokonce mnohdy uspějí
- JosefSvejk
Kdysi se mi osobně stalo, že jsem v jeden den posílal dva balíčky a omylem jsem na ně napsal naopak adresy. Musel jsem potom adresátům poslat na účet peníze, aby si to mohli přeposlat a připadal jsem si jako blbec. Je velmi málo pravděpodobné, že je to stejný případ, ale možné je všechno
.
vždy je nutné prokázat "úmysl", a to v těchto případech, kdy podvodník pošle "nějakou" věc je těžké, "splést se přeci může každý"