F3K fakta
Re: F3K fakta
To je dobrý dotaz, koupil jsem si do Vertexa 1000mAha mám hmotnost 340g. jak se projeví třeba každých 10g nižší hmotnost na celkovém času letu? Bude to jen o pár vtěřin, nebo o mnohem více. Mohl bych ušetřit 30g na baterkách a dalších cca 10g na kabelech a koncovkách, ale nevím zda se mi to na rekreační házení vyplatí.
wroum píše:prosim o par info k modelu na F3K
jaka hmotnost-plosne zatizeni je jeste akceptovatelne a jake je idealni?
jaky povrch kridla je idealni? napriklad Gladiator ma kridlo leskle a hladke jako zrcadlo a Select ma hrubou dyhu. co je lepsi a jakej konkretni rozdil to pri letu/odhodu udela?
Koupil sem Selecta2 a je dost tezkej (komplet osazenej ma cca 430g), ale myslim ze po trose brouseni a po predelani VOP a SOP (jsou opravovane a tezke a prilepene zbytecne velkym mnozstvim epoxy k trupu = dovazeno olovem v cumaku) bych mohl snizit vahu o cca 40-50g a kdyz uz se do neceho takovyho pustim tak bych tech uprav (povrch kridla) udelal klidne vic.
dika za konstruktivni prispevky
- hlavně nekecat a lítat -
ION, byl statečný...
Helios F3A od Hyperionu 1kW
Extra 330 od VA Models, lítá úžasně
hydroplán Canadair z laminátu
F3K Long Shot, F3F Linx+el. trup, Thermik Dream 3m na 1,2kW
Banana od Baudismodel - kompozitová kráska
ION, byl statečný...
Helios F3A od Hyperionu 1kW
Extra 330 od VA Models, lítá úžasně
hydroplán Canadair z laminátu
F3K Long Shot, F3F Linx+el. trup, Thermik Dream 3m na 1,2kW
Banana od Baudismodel - kompozitová kráska
Také dost záleží do jakých podmínek to člověk dělá. Já mám F3K vlastní konstrukce s váhou 220-240g a za bezvětří je to znát. Kamarád Ivan lítá soutěže s poměrně starym érem kolem 400g a někdy si odnáší diplom (ale taky namožený ruce a záda:) ). Dost záleží na tom jak se to člověk naučí házet a jak dobře umí lítat. Jinak hladkej povrch je dobrej pro odhoz aby ses dostal co nejvejš. No já se se svym letadlem sice nedostanu tak vysoko ale dost často zase dokážu letět pomaleji a mín propadat (jinak taky používám turbulátor).
Re: F3K fakta
mat píše:To je dobrý dotaz, koupil jsem si do Vertexa 1000mAha mám hmotnost 340g. jak se projeví třeba každých 10g nižší hmotnost na celkovém času letu? Bude to jen o pár vtěřin, nebo o mnohem více. Mohl bych ušetřit 30g na baterkách a dalších cca 10g na kabelech a koncovkách, ale nevím zda se mi to na rekreační házení vyplatí.wroum píše:prosim o par info k modelu na F3K
jaka hmotnost-plosne zatizeni je jeste akceptovatelne a jake je idealni?
jaky povrch kridla je idealni? napriklad Gladiator ma kridlo leskle a hladke jako zrcadlo a Select ma hrubou dyhu. co je lepsi a jakej konkretni rozdil to pri letu/odhodu udela?
Koupil sem Selecta2 a je dost tezkej (komplet osazenej ma cca 430g), ale myslim ze po trose brouseni a po predelani VOP a SOP (jsou opravovane a tezke a prilepene zbytecne velkym mnozstvim epoxy k trupu = dovazeno olovem v cumaku) bych mohl snizit vahu o cca 40-50g a kdyz uz se do neceho takovyho pustim tak bych tech uprav (povrch kridla) udelal klidne vic.
dika za konstruktivni prispevky
ak ušetríš teraz 40g na vertexovi ver tomu, že mu to pomôže... môj vážil niečo jemne nad 300g
... urobíme tak, aby bolo dobré ...
kúpa
kde sa dá zohnať kvalitné hádzadlo??