F3K fakta

RC házedla - kategorie, která má hodně blízko k "opravdovému" sportu.
Zpráva
Autor
wroum

F3K fakta

#1 Příspěvek od wroum »

prosim o par info k modelu na F3K

jaka hmotnost-plosne zatizeni je jeste akceptovatelne a jake je idealni?

jaky povrch kridla je idealni? napriklad Gladiator ma kridlo leskle a hladke jako zrcadlo a Select ma hrubou dyhu. co je lepsi a jakej konkretni rozdil to pri letu/odhodu udela?

Koupil sem Selecta2 a je dost tezkej (komplet osazenej ma cca 430g), ale myslim ze po trose brouseni a po predelani VOP a SOP (jsou opravovane a tezke a prilepene zbytecne velkym mnozstvim epoxy k trupu = dovazeno olovem v cumaku) bych mohl snizit vahu o cca 40-50g a kdyz uz se do neceho takovyho pustim tak bych tech uprav (povrch kridla) udelal klidne vic.

dika za konstruktivni prispevky
:)
Speedy
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Speedy »

V týhle kategorii mám jen jedno letadlo. Doporučenou hmotnost jsem našel 300-350g. Já mám 330, ale přijde mi, že by to klidně mohlo být i ke 400g. Povrch křídla si myslím spíš hladší, ale nemusí být nějak extrémně.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Abu »

Povrch kridla u Selecta (lakovane drevo) mi prijde vporadku, s folii by to podle me litalo hur (Rorys ma za nabezkou turbulator). Myslim ze Leos Svoboda vi co dela.
Tech 430g je docela hodne, chtelo by to odlehcit, preju ti hodne uspechu :wink:
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
wroum

#4 Příspěvek od wroum »

Abu píše:Povrch kridla u Selecta (lakovane drevo) mi prijde vporadku, s folii by to podle me litalo hur (Rorys ma za nabezkou turbulator). Myslim ze Leos Svoboda vi co dela.
Tech 430g je docela hodne, chtelo by to odlehcit, preju ti hodne uspechu :wink:

Leos asi vi ce dela, ale mnohem vykonnejsi model Gladiator ma povrch kridla tak hladkej, ze by tam ani mravenec nevlez :-) a select ma povrch fakt docela hrubej. no uvidime, stejne to kridlo budu asi brousit, tak uvidime co z toho vzejde.
a prave kvuli tem 430g vymejslim co s tim a jak to vylepsit...
helbo
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od helbo »

430 to sa ti ako podarilo dostiahnuť ... ja mám vertexa, ktorý mi vážil tak 300g teraz po opravách a tak mi váži okolo 320g ... sprav mu odtučňovaciu kúru.... a drsný povrch má svoje opodstatnenie.... myslím, že má lepší vztlak . Ak ťa to zaujíma tak napis Leošovi S. a určite ti všetko vysvetlí... no a jedno čo viem je to, že na modeloch od LS už nemáš, kďe ušetriť váhu.... nepýtaj sa ma odkial som si tak istý :)... jedine tým zbrúsením dyhy, ale tam moc nezískak a poddymenzuješ ho ešte viac ako je...

...inak s vertexom som nadmierne spokojný
Reverend
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Reverend »

430g - tos mu pridal i motor??? :lol: :lol: :lol:
wroum

#7 Příspěvek od wroum »

Váha:
trup bez RX s 4x900mAh NiMh a Hs 50 ............. 170g
křídlo s 2xGWS Naro Pro....................260g
celkem.............................................430g

serva do kridla dam HS 55 coz udela asi 11g dolu, ale porad to je dost. v trupu bylo ve spicce 10g a to si myslim ze odstranim uplne pomoci nove VOP a SOP. tzn dalsich cca 15g dolu

problem s vahou ma to kridlo. a to vubec neni spravovany....vubec to ero je jako novy. treba je pod dyhou plech :D
helbo
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od helbo »

no moje krídlo vážilo vyvrakované tak 150g potom som ho tri krat nalakoval, takže to rátam tak 10g hore + 2x waypoint w-060 a neviem ti povedať koľko presne váži to krídlo, bo to nemám s čím odvážiť, ale ak by si chcel tak behnem do obchodu a odvážim to :D:D:D ak ma nezastrelí SBS-kár, že čo to robím :D
wroum

#9 Příspěvek od wroum »

helbo: dik presne vazit to nemusis :wink:

Mluvil jsem s Leosem Svobodou a muj Select je asi z doby, kdy byla dostupna pouze tato dyha - tvrda, tezsi a o 0,1 mm tlustsi. normalni kridlo ma vazit o cca 80g mene. budu brousit :D

chtel bych se dostat tak na cca do 370 g komplet se vsim vsudy.... dam vedet jak sem dopad 8O
georg
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od georg »

wroum jsem zvědavej kolik to schodíš dolů :)
kanál: 40 Mhz-81, 54, 53 a 2.4 Ghz Jeti DUPLEX
Modeláři Točná
helbo
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od helbo »

nj nz

sa mi zdalo to krídlo dáke ťažké... tak brús a bavha aby si sa niekde neprebrúsil... tak choď hneď zo začiatku dákym jemným šmirglom
Yanek

#12 Příspěvek od Yanek »

wroum píše:helbo: dik presne vazit to nemusis :wink:

Mluvil jsem s Leosem Svobodou a muj Select je asi z doby, kdy byla dostupna pouze tato dyha - tvrda, tezsi a o 0,1 mm tlustsi. normalni kridlo ma vazit o cca 80g mene. budu brousit :D

chtel bych se dostat tak na cca do 370 g komplet se vsim vsudy.... dam vedet jak sem dopad 8O

Já mám fungl nový Select4 a jsem na 375g. Jedinné odlehčení je vyhodit servo a ovládání SOP a ještě tak 10g na baterkách(nyní 50g). A to nechci :)
daniel
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od daniel »

Tady máš tabulku s údaji o modelech házedel co mi poskytli jejich majitelé.
http://www.danzkarabachu.hustej.net/supergee.htm
helbo
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od helbo »

tak uprav moje údaje :)

po prvé helbo .... ďalej prijímač MZK penta a váha modelu je už po opravách 320g :)
... urobíme tak, aby bolo dobré ...
daniel
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od daniel »

helbo jako s malým h ?
Odpovědět

Zpět na „F3K/HLG/DLG“