Nové GPS UBLOX
Re: Nové GPS UBLOX
Možná kdyby byla připojená myš do USB, tak už by jí ty W7 znova nenastavovaly. Já u noťasu myš mám a tenhle problém jsem neměl. Někdy to sválně vyzkouším. Zlatý XPka. 
Asi to tak bude, protože na stolním PC mám myš a problém s GPS není. Dělá mi to jen noťas bez myši.
- malé zvíře
Ahoj vespolek, potřeboval bych poradit. Konečně jsem se dostal k tomu, abych si pohrál s mým přijímačem od CGS (http://www.csgshop.com/product.php?id_product=178). Mám USB to UART Bridge založený na obvodu Silicon Labs CP210x (drivery co si našly W7). Nastavení virtuálního COM portu 9600/8. UBlox center v8.12 s přijímačem odmítá jakkoliv spolupracovat. Na přijímači jedna LEDka trvale svítí a druhá trvale bliká cca 1Hz...
Můžete mi prosím někdo poradit oc všechno musím nastavit (kromě portu a BR) aby přijímač a PC začali spolupracovat?
Díky, T.
Můžete mi prosím někdo poradit oc všechno musím nastavit (kromě portu a BR) aby přijímač a PC začali spolupracovat?
Díky, T.
Last one alive, lock the door!
OK2BUH píše:Asi to tak bude, protože na stolním PC mám myš a problém s GPS není. Dělá mi to jen noťas bez myši.
I mě to dělá notebook.
to kraro a OK2BUH: Když napřed připojíš myš, a pak teprve převodník, tak to funguje?
to malé zvíře: Ten Silicon Labs CP210x používám taky, ale pro aktualizace FW v Graupneru MC-20 HoTT. V nastavení driveru jsem žádné změny nedělal. Přestavení BR, stop bitů a parity... se dělá v nastavení programu, který ten virtuální COMx používá.
to malé zvíře: Ten Silicon Labs CP210x používám taky, ale pro aktualizace FW v Graupneru MC-20 HoTT. V nastavení driveru jsem žádné změny nedělal. Přestavení BR, stop bitů a parity... se dělá v nastavení programu, který ten virtuální COMx používá.
Ano, pak to funguje virtuální myš co se mi tam pletla jsem zakázal.Lark píše:to kraro a OK2BUH: Když napřed připojíš myš, a pak teprve převodník, tak to funguje?
Ale teď mám zase jiný problém
Určitě jsem v mládí zlobil a teď se mi to vrací
Toto už odporuje fyzikálním zákonům. Přijímač je zavřený v zásuvce pracovního stolu, v okně je zatažená hliníková žaluzie, nade mnou ještě jedno patro. NEO6 na stole ani neškytne a NEO M8 má 12 satelitů
OK2BUH: A já vystrčený z okna a výsledek se nedostavil
. Ani ťuk
.
Tys musel v mládí fakt zlobit.
Nevím co ti poradit, mě to funguje spolehlivě.
Asi je problém v těch Windows. Dej to do koptéry a bude to dobré.
Asi je problém v těch Windows. Dej to do koptéry a bude to dobré.
A nemůže být problém v tom bitrate? Ty máš 9600 a OK2BUH má 57600. Navigaci nemám, takže to odzkoušet nemůžu. To nastavení ale dělej v configu programu pro GPS.
Edit: Ještě mě napadlo, že ty jsi tu myš zakázal a to by mohlo ten port blokovat. Já bych jí zkusil nechat povolenou, ale před připojením převodníku bych připojil myš, a pak teprve převodník. Jinak mě taky už nic nenapadá.
Edit: Ještě mě napadlo, že ty jsi tu myš zakázal a to by mohlo ten port blokovat. Já bych jí zkusil nechat povolenou, ale před připojením převodníku bych připojil myš, a pak teprve převodník. Jinak mě taky už nic nenapadá.
V tom U-center se dá nastavit automatický bitrate (taková ta kouzelnická hůlka). V GPS se dá nastavit libovolný bitrate a mělo by si ho to pamatovat pokud se zapíše do flash.
Jen mě to napadlo, protože některá zařízení mají bitrate natvrdo, a pak se jim musíš přizpůsobit.
Tak jsem to vyřešil jinak
. Koupím si tu GPS kde už je USB a odpadne mi trápení s převodníkem
.
Kdybych si jí koupil rovnou, tak jsem se už dávno mohl kochal pohledem na ruské satelity
.
Kdybych si jí koupil rovnou, tak jsem se už dávno mohl kochal pohledem na ruské satelity
Dik, aspon me nemusi mrzet ze jsem dal za GPS o neco vic penez 
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
kraro píše:Tak jsem to vyřešil jinak. Koupím si tu GPS kde už je USB a odpadne mi trápení s převodníkem
.
Kdybych si jí koupil rovnou, tak jsem se už dávno mohl kochal pohledem na ruské satelity.
Ještě máš možnost k tomu připojit Blutooth modul