Nové GPS UBLOX

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
Lark

Re: Nové GPS UBLOX

#241 Příspěvek od Lark »

Možná kdyby byla připojená myš do USB, tak už by jí ty W7 znova nenastavovaly. Já u noťasu myš mám a tenhle problém jsem neměl. Někdy to sválně vyzkouším. Zlatý XPka. :D
OK2BUH

#242 Příspěvek od OK2BUH »

Asi to tak bude, protože na stolním PC mám myš a problém s GPS není. Dělá mi to jen noťas bez myši.
malé zvíře

#243 Příspěvek od malé zvíře »

Ahoj vespolek, potřeboval bych poradit. Konečně jsem se dostal k tomu, abych si pohrál s mým přijímačem od CGS (http://www.csgshop.com/product.php?id_product=178). Mám USB to UART Bridge založený na obvodu Silicon Labs CP210x (drivery co si našly W7). Nastavení virtuálního COM portu 9600/8. UBlox center v8.12 s přijímačem odmítá jakkoliv spolupracovat. Na přijímači jedna LEDka trvale svítí a druhá trvale bliká cca 1Hz...

Můžete mi prosím někdo poradit oc všechno musím nastavit (kromě portu a BR) aby přijímač a PC začali spolupracovat?

Díky, T.
Last one alive, lock the door!
kraro

#244 Příspěvek od kraro »

OK2BUH píše:Asi to tak bude, protože na stolním PC mám myš a problém s GPS není. Dělá mi to jen noťas bez myši.

I mě to dělá notebook.
Lark

#245 Příspěvek od Lark »

to kraro a OK2BUH: Když napřed připojíš myš, a pak teprve převodník, tak to funguje?

to malé zvíře: Ten Silicon Labs CP210x používám taky, ale pro aktualizace FW v Graupneru MC-20 HoTT. V nastavení driveru jsem žádné změny nedělal. Přestavení BR, stop bitů a parity... se dělá v nastavení programu, který ten virtuální COMx používá.
kraro

#246 Příspěvek od kraro »

Lark píše:to kraro a OK2BUH: Když napřed připojíš myš, a pak teprve převodník, tak to funguje?
Ano, pak to funguje virtuální myš co se mi tam pletla jsem zakázal.

Ale teď mám zase jiný problém :-). Včera jsem si vesele chytal satelity a dnes se připojím, porty jsou v pořádku a výsledek je že jsem chytil ............ nic ;). GPS jen svítí modře, myslím že dříve i blikala.
Určitě jsem v mládí zlobil a teď se mi to vrací :-). Netušíte kdy by tentokrát mohl být problém?
Přílohy
zero1.jpg
zero.jpg
OK2BUH

#247 Příspěvek od OK2BUH »

Toto už odporuje fyzikálním zákonům. Přijímač je zavřený v zásuvce pracovního stolu, v okně je zatažená hliníková žaluzie, nade mnou ještě jedno patro. NEO6 na stole ani neškytne a NEO M8 má 12 satelitů :)

GG.jpg
kraro

#248 Příspěvek od kraro »

OK2BUH: A já vystrčený z okna a výsledek se nedostavil :-). Ani ťuk :-).
OK2BUH

#249 Příspěvek od OK2BUH »

Tys musel v mládí fakt zlobit. :) Nevím co ti poradit, mě to funguje spolehlivě.
Asi je problém v těch Windows. Dej to do koptéry a bude to dobré.
Lark

#250 Příspěvek od Lark »

A nemůže být problém v tom bitrate? Ty máš 9600 a OK2BUH má 57600. Navigaci nemám, takže to odzkoušet nemůžu. To nastavení ale dělej v configu programu pro GPS.

Edit: Ještě mě napadlo, že ty jsi tu myš zakázal a to by mohlo ten port blokovat. Já bych jí zkusil nechat povolenou, ale před připojením převodníku bych připojil myš, a pak teprve převodník. Jinak mě taky už nic nenapadá.
OK2BUH

#251 Příspěvek od OK2BUH »

V tom U-center se dá nastavit automatický bitrate (taková ta kouzelnická hůlka). V GPS se dá nastavit libovolný bitrate a mělo by si ho to pamatovat pokud se zapíše do flash.
Lark

#252 Příspěvek od Lark »

Jen mě to napadlo, protože některá zařízení mají bitrate natvrdo, a pak se jim musíš přizpůsobit.
kraro

#253 Příspěvek od kraro »

Tak jsem to vyřešil jinak ;). Koupím si tu GPS kde už je USB a odpadne mi trápení s převodníkem ;).
Kdybych si jí koupil rovnou, tak jsem se už dávno mohl kochal pohledem na ruské satelity :-).
Amper

#254 Příspěvek od Amper »

Dik, aspon me nemusi mrzet ze jsem dal za GPS o neco vic penez :-D
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
OK2BUH

#255 Příspěvek od OK2BUH »

kraro píše:Tak jsem to vyřešil jinak ;). Koupím si tu GPS kde už je USB a odpadne mi trápení s převodníkem ;).
Kdybych si jí koupil rovnou, tak jsem se už dávno mohl kochal pohledem na ruské satelity :-).

Ještě máš možnost k tomu připojit Blutooth modul :)
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“