Telemetrie TM1000 Spektrum s orange prijimacem?

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Zpráva
Autor
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

Re: Telemetrie TM1000 Spektrum s orange prijimacem?

#16 Příspěvek od Jindra_S »

Grugh píše:TM1000 s OrangeRx přijímači funguje. Sice aktuálně telemetrii nepoužívám, ale nějaké pokusy jsem před časem prováděl. Odhaduji, že TM1000 používá příjímač pouze k napájení.

No tohle musím otestovat až se mi dostane nějaká volná TM1000 do ruky - to by znamenalo, že číňan okopíroval komplet přijímač.
Opravdu fungovala také informace o výpadcích signálů a pod.?
-
petrfm

#17 Příspěvek od petrfm »

Jindro, ano, byla to reakce na ten nahly pad, protoze jsem presne neco takoveho cetl ohledne DX8 a original spektrum prijimacu. Spadlo ero, pak mesic nic a zase. Podle mne to jsou famy, ale kdo vi, me se treba taky uplne zasekl orange prijimac v heline, po dosednuti na zem jsem s nicim nepohnul. Zjistil jsem, ze BEC na YEPu, co tam mam, produkuje priserne ruseni a spicky, takze jsem osadil veeeliky lowESR kondik a litam s tim dal - cekam na dalsi prekvapeni.
Pokud nekdo ma prasacky udelanou palubu, spatne natazene anteny, nebo proste jenom smulu - co si budeme, 2.4ghz je dnes priserne zarusene pasmo, pak mu nepomuze sebelepsi prijimac.

AD TM1000 : ja jsem patral a chapu to tak, ze TM1000 je samostatny vysilac, takze se z radia defakto jenom napaji. Nevim sice, kam se pripojuje, ale rekl bych, ze nebyl takovy problem udelal revers engineering signalu, ktere tam chodi, kdyz dojde k vypadku, takze bych i veril tomu, ze to umi prenaset silu signalu. Ale popravde, to ani nepotrebuju, mne by stacila hola telemetrie, otacky, proud, napeti.
Protoze ale kupuju castle regulator do vetsi heli, tak mozna telemetrii nebudu resit, poridim castle i do mensiho a vystacim si jen s logy, uvidime, cela ta telemetrie od spektra se mi moc nelibi a prijde mi dost predrazena oproti treba frsky. Navic, u helin clovek nevyuzije vysku, rychlost, vario, atd, takze v podstate skoro pozbyva smysl vozit ve stroji dalsi pudlo.
DX8, DX6i || T-rex 600ESP, 500ESP FL, 450PRO, 450S || Algol, MaxiSwift
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Jindra_S »

S DX8 a Orange jsem se něco nalítal v EPP a nepamatuji ztrátu kontroly - ale to neznamená, že jsem neměl štěstí. Snažím se mu trošku předcházet pořádně udělanou kabeláží, separátním BECem, umístění přijímače na tlumící podložku apod.
Ty chyby, které jsou jen občas jsou IMHO nejhorší a nedá se na ně rozumně přijít. Loni(nebo toto jaro?) kolega spadnul s větším dvouplochem a nebylo zřejmé, zda je to na ruce nebo signál (vývrtka), po opravě draku a mnoha startech opět pád - tentokrát na ztrátu signálu/ovládání, na zemi vše opět fungovalo. Celá souprava (tuším, že Hitec) po úvaze putovala do pryč a příští rok by měl vylétnout už s novou.

TM1000
kromě napájení by se taky mělo řídit spárování, což by snad šlo obejít současným spuštěním bindu na telemetrii a přijímači (u originálu je to pak ovládáno z telemetrie).
Reverse engeneeringem a novými zařízeními se zabývají na rcgroups - ale tam je to hlavně kvůli Variu, GPS apod., které jsou zbytečně drahé i na amíky.
Pokud se nepletu, síla signálu jako takovou Spektrum nepřenáší, ale informuje o ztracených paketech na jednotlivých anténách, což se hodí právě na ověření instalace a umožní to tak předcházet ztrátě signálu.
Na heli se IMHO hodí jen pro sledování napětí na bateriích, v lepším případě na odebraný náboj a ztráty signálu/paketů.
-
petrfm

#19 Příspěvek od petrfm »

No, panove, tak na heli jsem prave namontoval AR6210 :oops:
Po dnesnim fiasku na kopci, kdy jsem rozbalil naradicko a neudelal range test jsem s orange na heli skoncil. Paradoxne nejdrazsi Orange prijimac a mel jsem na range testu problem udelat 5 kroku od heli, takze jsem to radeji ani neodstartoval.
Jiny orange byl o dost lepsi, ale kdyz jsem osadil pujceny AR6210 se satelitem, tak je ta zmena dosahu EXTREMNI. Zrejme bude opravdu velky rozdil mezi jednotlivymi kusy orange prijimacu a mezi jejimi typy. A zrejme tady vice nez jinde plati, ze drazsi nemusi byt lepsi.

Takze se kaju a vsem dalsim nadsencum o setreni na nepravem miste to rozmlouvam. Nerikam, ze Spektrum nemuze selha, ale Orange neni tak uzasny, jak jsem si myslel.
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Jindra_S »

No hlavně, že nedošlo k nějakému neštěstí - né každý test dosahu provádí.
-
petrfm

#21 Příspěvek od petrfm »

Ne, nedoslo, k tomu doslo az dneska :-) Ale ne na prijimac, ale na ruce. Heli je na kasi, tak si rikam, ze kdybych tam mel orange, dopadlo to stejne, mozna lepe :lol:
georgesandall

#22 Příspěvek od georgesandall »

Také přispěji s troškou do mlýna. Mimochodem výše zmíněný inzerát na AR700 byl můj :-). Včera jsem se už nas.... , sebral jsem kamaráda a šel testovat. Orange 610 dvakrát + orange satelit, a AR 5řada full range a AR600 full + satelit a orange 9ch. TX DX7s. TEST na snížený výkon - Orange cca 50m oba, Orange + sat + max 5m, AR 5kanál 70m a AR 6kanál to samé. Je to moje soukromé měření ,předkládám tak jak jsem sám měřil. Po skončení jsem si objednal zde na fóru v bazaru 7ch dsmx se satelitem, takže uvidíme. Do menších houboletů orange nechám, do většího houboletu rozp 140cm ME 109 pujde AR a do větroně také. Toť výsledek po mém bádání. ( Jo,.. ten 2x AR700, co jsem je prodával, dělali problém od začátku, co jsem je měl, dostal jsem jej právě k mé přecházející DX6i , takže nevím jak na tom byli)
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“