Otázky o F3K
Re: Otázky o F3K
Ahojte mam problem. robím kridla na f3k super gee2 . Lenže som to mierne po... pretože na vrchnú vrstvu som zabudol dať výstuhy pri centropláne krídla(na obrázku červené). tieto výstuhy sú len na spodnej strane. Má podľa vás význam robiť druhú polovicu s rovnakým usporiadaním tkaniny alebo nie? Vydrží to normálne zaobchádzanie ked v centropláne v hornom poťahu nie sú výstuhy?
To zosilenie tam ma vyznam. Horny potah je v tom mieste o hodne viac namahany. Okrem toho je tam aj koli servam.
Ale ak niesi brutus vrhac a vsetky serva budes mat v trupe tak by som druhu polovicu urobil rovnako a tkaninu na spojenie kridel by som dal v tom mieste sirsiu, mozno 2x.
Ale to je len moj nazor...
Pozdravujem
Ale ak niesi brutus vrhac a vsetky serva budes mat v trupe tak by som druhu polovicu urobil rovnako a tkaninu na spojenie kridel by som dal v tom mieste sirsiu, mozno 2x.
Ale to je len moj nazor...
Pozdravujem
ďakujem za odpoved. viem že to tam má význam ale skúsim to spraviť tak ako hovoríš. zvchu dám prepojovaciu tkaninu širšiu+ ked vyfrezujem miesta pre serva tak zvnutra to olaminujem aby vrchný poťah bol v tomto mieste odolnejší proti zborteniu + ked bduem spájať krídlo tak prepojim tkaninou v strede vrchný a spodný poťah. tým by sa malo zredukovať zaťaženie horného poťahu pri hádzaní v dôsledku lomenia krídla.
Nějaká zkušenost s mikrobovdeny od Hořejšího v štíhlém trupu?
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.
Nikdo je nepoužívá?
A co hodně lehká folie, kde není nutné kupovat celou roli? nevíte o nějaké?
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.
- kitemonkee
jestli ti jde o nažehlovací fólii, tak zkus oslovit uživatele kratas - měl by mít k dispozici dvě role (2 různé tloušťky), v Praze.Golfista píše:A co hodně lehká folie, kde není nutné kupovat celou roli? nevíte o nějaké?
frsky x7 & frsky xLite | telink toro & zohd orbit & hacker tomahawk.ng
- maroslong
- Kontaktovat uživatele:
Použil som ich v svojom prvom Káčku – Mante. Treba ich spoľahlivo prilepiť po celej dĺžke a hlavne na vstupe a výstupe. A nechať minimálnu možnú dĺžku voľnú. Mne sa dvakrát odtrhol pri hode na konci pri kormidle (prilepený kvalitným sekunďákom) a bol z toho poškodený predok a druhý raz zlomený trup. Na balzové chvosty som používal fóliu Solarfilm Lite, kupoval som tuším u Hořejšího na metráž. Je veľmi ľahká a robí sa s ňou úplne inak ako s bežným Oracoverom, ale dá sa na to zvyknúť.
Na ten solarfilm lite koukám taky. Dá se použít i na křídla? vydrží to nebo po odhodu budu mít jenom "šrot"? Nemám sebemenší zkušenost s tou lehkou folii. A neumím si představit co to vydrží když je tak lehká...
- maroslong
- Kontaktovat uživatele:
Na krídlo by som ju nepoužil, pripadá mi moc tenká a pružná. Krídlo Manty som mal potiahnuté Solarfilmom SP. Ten je zasa tuhší ako Oracover, alebo obyčajný Solarfilm.
Golfista píše:Nikdo je nepoužívá?![]()
Zkus Icarex - myslim, ze na Mante to Geode v originalu mel. Natrit balsalockem a nazehlit.
Je to lehke a pevne.
http://www.horejsi.cz/Pages/ListProdukt ... =56&fraze=
Letadla: K3600, F3K Isis, Champion 2,1m elektro, F3F Nemesis, Z226 EPP
- maroslong
- Kontaktovat uživatele:
Áno, Icarex je fajn, len je s tým viac práce. A povrch nie je hladký a lesklý ako pri fólii, čo môže byť výhoda pri klze a naopak nevýhoda pri hode. Ale na rekreačné lietanie to asi nebude podstatné.
A co vlies? Když se vylakuje, je to prkno...
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
Solarfilm lite je k dostání jenom v transparentních barvách. Je vůbec možné koupit i v barvách normálních? Už hledám několik dnů a nechci tím strávit ještě víc času. Potřebuji stavět. Nevíte o nějakých obchodech kde jí mají v metráži, ne v celých rolích a v barvách?
- maroslong
- Kontaktovat uživatele:
Pokiaľ viem, existuje len v štyroch transparentných farbách a netransparentný biely. A v metráži ako som už písal som ho kupoval u Hořejšího.
Třeba tady jsem našel ty barvy: http://www2.ripmax.net/Category_List.as ... gory=T8165
Ale necelých 50 liber za roli, když chci 4 barvy?
Ale necelých 50 liber za roli, když chci 4 barvy?