Asek píše:Tak tomu nerozumím. Zkoušel jsi při vypnutém vysílači zapnout přijímač a krátce stisknout bindovací tlačítko na přijímači? Pak by si přijímač měl zapamatovat hodnotu šířky pulsu - v tomto případě žádný puls není a přijímač při výpadku vysílače na výstupy nic nepošle. To nic dorazí do APMka, APM vyhodnotí, že nic je méně než těch 9??, což je hranice pro spuštění FS a spustí ho.
Nebo jsem tvůj dotaz špatně pochopil?
Tak jsem se dnes dostal ke coptéře a zkusil to znovu nastavit tou klasickou "no signal" metodou a zase mi FS nefungoval, tak jsem si řekl že to přenastavím zpátky aby zase fungoval a že budu lítat na 90% plynu a ejhle, FS taky nefungoval, resp. se mi spustil ale zároveň se diarmovali motory a nepomohl ani přesun coptéry(to aby si jednotka myslel, že letím). No a tím jsem zjistil, že jsem svůj problém naprosto špatně analyzoval. Disarm a tedy nefunkční FS je v případě, že nemám gps fix.
Takže momentálně se to má tak že:
FS je nabindován "no signal" metodou, jak to maj klasicky zřejmě všichni, nebo drtivá většina z Vás, je nastaven na RTL a pokud mám GPS fix, tak FS funguje bezvadně ve všech letových módech.
Pokud ale GPS fix ztratím (což se při letu klidně může stát), tak v tu chvíli by měl FS fungovat tak, že místo RTL se spustí LAND, což se i spustí a v MS mi to vypíše FAILSAFE, ale disarmují se motory.
To je špatně a je to hloupost, takhle to fungovat nemá ani podle ardupilot.com
copter.ardupilot.com píše:Return-to-Launch (RTL) if the vehicle has a GPS lock and is more than 2 meters from the home position
LAND if the vehicle has:
no GPS lock OR
is within 2 meters of home OR
the FS_THR_ENABLE parameter is set to “Enabled Always Land”
Mohl by mi to teda někdo otestovat u sebe, jestli se mu při nastaveném FS na RTL disarmují motory při spuštění FS bez GPS fixu?
Předem moc děkuji.