Toro 900 a potrebne vybaveni

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
bighugo
Kontaktovat uživatele:

Re: Toro 900 a potrebne vybaveni

#301 Příspěvek od bighugo »

Je to trochu otázka vkusu a preferencí. Taky mám oba (už několik let) a dnes bych asi dal přednost swiftu. Dá se udělat lehčí (taky je o fous menší, jestli se nepletu), přijde mi trochu univerzálnější. Kdybych dělal nové toro, vynechal bych ten vychvalovaný trup a výbavu bych stejně zadlabal dovnitř (jak to má swift). A ta sériová montáž motoru u tora je naprd (oproti swiftu, ten funguje ok). Mohli by úplné začátečníky minimálně upozornit, že ta laminátová destička se musí aspoň přišít pár párátky.
toty

#302 Příspěvek od toty »

bighugo píše: Mohli by úplné začátečníky minimálně upozornit, že ta laminátová destička se musí aspoň přišít pár párátky.

Muzes to trochu upresnit? Jsem v te fazi co pises...zacatecnik :)
Srážka s blbcem je problém, ale srážka s blbcem v zrcadlovém bludišti je neřešitelný problém..
Xenomorfus

#303 Příspěvek od Xenomorfus »

K Hotwingu- letová hmotnost s níže uvedenou baterkou je 455g. Je to vcetne osvetleni a olepeni sklopaskou.
Osvetleni je dobre davat hned, kdyz se montuje dodatecne, muze se posunout teziste a vzhledem k zadlabani akumulatoru to muze byt pak komplikovanejsi. Co se letani v noci tyce, je to v podstate jako ve dne,jde vetsinou jen o psychologicky blok :-)...A kdyz to zvladnu ja,tak uz uplne kazdy.
Xenomorfus
Traxxas,Absima CR4T,Hotwing,Crack Jak-55,150cm Mlok,P-51D,Stuka
Si vis pacem, para bellum
mkyral
Kontaktovat uživatele:

#304 Příspěvek od mkyral »

toty píše:[quote="bighugo"] Mohli by úplné začátečníky minimálně upozornit, že ta laminátová destička se musí aspoň přišít pár párátky.

Muzes to trochu upresnit? Jsem v te fazi co pises...zacatecnik :)[/quote]

V destičce jsou čtyři díry. Těmi se prostrčí párátka, kousek se nechají čouhat a zalijí se to lepidlem. Předpokládám, že je to k tomu, aby destička necestovala do stran. Vytrhnout se to u tlačného motoru nemůže.

Já tam dal delší šroubky a drží. Už přežily několik nešetrných přistání.
Beta 1400, Mini Vertex, Toro 900, Mimi v přípravě, El-Marabu v plánu
Graupner MX-12
Hafan
Kontaktovat uživatele:

#305 Příspěvek od Hafan »

Xenomorfus píše:K Hotwingu- letová hmotnost s níže uvedenou baterkou je 455g. Je to vcetne osvetleni a olepeni sklopaskou.
Osvetleni je dobre davat hned, kdyz se montuje dodatecne, muze se posunout teziste a vzhledem k zadlabani akumulatoru to muze byt pak komplikovanejsi. Co se letani v noci tyce, je to v podstate jako ve dne,jde vetsinou jen o psychologicky blok :-)...A kdyz to zvladnu ja,tak uz uplne kazdy.

Ďěkuju za info,chtěl bych občas naložit kamerku Mobius,tak že budu muset asi dát o trošku lehčí baterku,abych nemusel dávat moc protiváhy.
bighugo
Kontaktovat uživatele:

#306 Příspěvek od bighugo »

Ano, v podstatě je to přesně tak. Tou laminátovou destičkou je nutné prostrčit párátka nebo kousky špejle, namazané lepidlem (ideálně purex) a zapíchnout do zadní strany toho trupíku aspoň 2-3cm hluboko. Před touto úpravou to vydrželo jedno přistání, po ní už navždy.
Xenomorfus

#307 Příspěvek od Xenomorfus »

Hafan píše:Ďěkuju za info,chtěl bych občas naložit kamerku Mobius...

Mno, Toro, Hotwing, Swift,...nejsou uplne idealni na kameru. samozrejme to zmaknou, ale neni to uplne to prave. Kdyz se podivas do tohodle vlakna viewtopic.php?f=119&t=60991 , tak tohle je primo stavene jak na kameru, tak na fpv a pod. Ma to velkou nosnost, velmi klidny letovy projev a vyrobni cena draku je asi 300,- kc. Tyhle nase male poletuchy jsou vicemene na vyblbnuti...ale uvidis sam.
Xenomorfus
Hafan
Kontaktovat uživatele:

#308 Příspěvek od Hafan »

Jasně já vím,tahám kameru na Betě,ale chci zkusit rychlejší průlety a tak podobně,hodně mne inspiruje -miťo a jeho brácha mají skvělé videjka. No a jak píšeš na vyblbnutí,ten odkaz je moc zajímavej,ale zůstanu u Hotwinga.
Rudy

#309 Příspěvek od Rudy »

Ahoj. Rád bych se zeptal Vás zkušenějších - létám asi půl roku příležitostně s Torem 900 a nějak se mě nezdá, že při přímém letu, seToro tak jakoby trochu kolíbá ze strany na stranu.Je to jeho normální projev, nebo je něco špatně? Díky R.
Pekacek77
Kontaktovat uživatele:

#310 Příspěvek od Pekacek77 »

Rudy píše:Ahoj. Rád bych se zeptal Vás zkušenějších - létám asi půl roku příležitostně s Torem 900 a nějak se mě nezdá, že při přímém letu, seToro tak jakoby trochu kolíbá ze strany na stranu.Je to jeho normální projev, nebo je něco špatně? Díky R.

Stává se to i při úplném bezvětří?
Xenomorfus

#311 Příspěvek od Xenomorfus »

Rudy píše:...že při přímém letu, seToro tak jakoby trochu kolíbá ze strany na stranu...

Tezko takhle na dalku rict, co to je "trochu". Zda to dela v bezmotorovem letu, s 1/2 plynu, na plny plyn... Faktoru muze byt vice, zalezi treba na provedeni ovladani elevonu (mini vule v napojeni paky ci serva), teziste, urcita nesoumernost modelu...
Xenomorfus
Rudy

#312 Příspěvek od Rudy »

Dělá to při rychlosti létání cca do poloviny plynu i bez plynu, co se týká větru, tak úplné bezvětří ještě nebylo, ale při mírném větru, možná spíše vánku ano. Tady Toro nikdo nelétá, nemůžu porovnat. Ono to je možná normální s tou menší rychlostí a já hledám mouchy kde nejsou...........Zoom při stejných podmínkách lítal jak po kolejích, jestli to lze porovnávat...R.
Pekacek77
Kontaktovat uživatele:

#313 Příspěvek od Pekacek77 »

Směrovky jsou rovné? Obecně samokřídla se třebas tolik nehodí pro nahrávání videí, v této velikosti, samozřejmě, oproti klasickým letadlům s sebou víc melou a pohazujou.
jio

#314 Příspěvek od jio »

Tipl bych chybnou polohu těžiště a tím možná "v nule" příliš natažené elevony. Pak má samokřídlo tendenci neletět, ale s velkým náběhem se hrnout vzduchem a při tom se kolébá.
Rudy

#315 Příspěvek od Rudy »

Ahoj - těžiště jsem nastavil podle výrobce. Při lítání i plachtění šel čumák dolů - musel jsem trimem dost přitáhnout.Tak jsem vyhodil závažíčka, odlehčil čumák a bylo to docela dobré.Díky za odpovědi, budu to ještě zkoušet a počkám na bezvětří....R.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“