Zálet dopraváka - KATASTROFA
- pilothanter
- Kontaktovat uživatele:
Curtiss píše:Já bych řekl, že to ta křidélka nepobrala. Jsou žalostně malá a jejich účinnost nemohla být nic moc. Minimálně bych je prodloužil až k místu, kde se křídlo rozšiřuje do centroplánu, toť můj názor, jinak to éro musí letět samo.
To je i můj názor. Kdyby jsi do toho šáhnul směrovkou, tak by jsi akorát zaletěl nožák
-
Curtiss
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zálet dopraváka - KATASTROFA
mephisto píše:Ahoj, podľa mňa je to reakčnými momentami od vrtúľ. Stačí zmeniť smer otáčok jedného z motorov, dať opačnú vrtuľu a poletí to v pohode.
To si rozhodně nemyslím, už jsem postavil několik dvoumotoráků i jeden třímotorák a ani u jednoho nebyl nejmenší náznak vlivu reakčního momentu vrtulí v žádném letovém režimu, příčinu bych hledal jinde - souměrnost, seřízení apod.
-
leguan
- Kontaktovat uživatele:
mephisto píše:leguan píše:Chtěl jsem původně použít vrtule s 4" stoupáním, ale bylo mi to rozmluveno , že budou pomalé, tak jsem nakonec použil 8/6"
Tak je to úplne jasné. V prvom prípade boli reakčné momenty podstatne slabšie, v druhom prípade to už bolo evidentné. Použitie väčších vrtúľ bola fatálna chyba.
Vrtule jsem použil stejné , jen s větší stoupáním.Ty 8/4 jsem vůbec nepoužil. Při obou pokusech byly rozměrově stejné vrtule jen jednou APC, a podruhý GWS
[img]http://img4.rajce.idnes.cz/d0411/0/781/781421_3ee29624f83c07b744de8c54746c56a9/images/ATR_podpis.jpg[/img]
Vrtule jsem použil stejné , jen s větší stoupáním.Ty 8/4 jsem vůbec nepoužil. Při obou pokusech byly rozměrově stejné vrtule jen jednou APC, a podruhý GWS[/quote]
Niečo si teda odporuje - prečo v druhom prípade mal model oveľa väčšiu snahu preklopiť sa do ľava? Určite to boli TAKÉ ISTÉ vrtule? Nebola to len nejaká blbosť a mal si trebárs reverz na krídelkách? Nie je mi to jasné, lebo ten model vyzerá perfektne "lietavo".
Pardon, teraz som si všimol, že nemáš klapky.
Niečo si teda odporuje - prečo v druhom prípade mal model oveľa väčšiu snahu preklopiť sa do ľava? Určite to boli TAKÉ ISTÉ vrtule? Nebola to len nejaká blbosť a mal si trebárs reverz na krídelkách? Nie je mi to jasné, lebo ten model vyzerá perfektne "lietavo".
Pardon, teraz som si všimol, že nemáš klapky.
Vsimol som si ze na zemi si skusal smerovku ktora ma velmi nebezpecne velku vychylku tak tak si dal aj plnu pravu tak to len stracalo rychlost a uz aj tak maly vztlak ktory mozu mat kridla s tak malou plochou a pri tak relativne malej rychlosti. Kridelka stracaju ucinnost so snizovanim rychlosti a ide to dole. Na co taka velka vychylka smerovky ?
-
leguan
- Kontaktovat uživatele:
Malá plocha křídla? Má 40dm čtv. Plošné zatížení je kolem 30g na dm.Výchylku směrovky jsem nějak moc neřešil. Používám ji jen na pojíždění (spřaženo s př.podvozkem) a dorovnání při přistání. Jsem zvyklej řídit křidýlkama a výškovkou.
[img]http://img4.rajce.idnes.cz/d0411/0/781/781421_3ee29624f83c07b744de8c54746c56a9/images/ATR_podpis.jpg[/img]
-
leguan
- Kontaktovat uživatele:
Tak křidýlka jsou hotový
. Každé má plochu 2,5 dm. Jsou vybroušené z depronu s balsovou náběžkou. Výchylky jdou nastavit až na 45/45st.Pokud to bylo opravdu křidýlkama, tak si myslím, že se problém vyřeší......no uvidíme až se vyčasí.