Honza.V píše:... a to už vám nevadí ...
viewtopic.php?f=10&t=66884
Honza.V píše:I přes všechny tyto úpravy ...
Honza.V píše:I přes všechny tyto úpravy to stále nebude dokonale pevné a stále bude EPP gumovitější než upevnění motoru.
BARTOSS.cz píše:No brzdy se používají jen na f3p na 3d ne!!!
BARTOSS.cz píše:No asi létaš moc brutální 3D já mám AXI na epp jen přilepené vteřinákem a misto třech šroubků jen vlepené uhlíky. Drží to jako čert... Z trojky překlišky mám motor domek na benzín 50ccm. 3d je hlavně o váze. Když nechceš aby se to kroutilo co použít třeba depron 6mm.
Zápotocký88 píše:S tím nesouhlasím, že kroucení letadla není na 3D tak znát. Kroucení letadla vadí při jakémkoliv létání. Zvlášť těm, kteří se to učí, nebo se zdokonalují. Vyztužené letadlo prospěje všem. Pořád se všechno vyvíjí a i u EPP letadel se objevují nové metody, jak kroucení omezit. Souhlasím, že 10 gramů je hodně znát u malého letadla, jen nevím o jakých deseti gramech je řeč. Zpevnění a úpravy, které jsem popsal v dříve zmíněném odkazu, se dají udělat tak, že se váha modelu ještě sníží oproti řešení navrženému výrobcem.
Ale vraťme se k tématu, to je upevnění motoru AXI jen za 3 ramínka. Nedalo mi to a udělal jsem pokus se sklolaminátovým křížem dodávaným jiným výrobcem ve stavebnicích 80cm deskových modelů (viz fotka). Motor zatížený 300g se v místě chybějícího ramínka odkláněl od sklolaminátového lože asi o 0,5mm. Tím se mění jeho vychýlení. Je to možná málo vůči jiným vlivům při letu, ale je to úplně zbytečné.