Návody v češtině
Ono to vůbec není ožehavé a komplikované. Pokud budou lidi, kteří chtějí ušetřit za každou cenu a koupit polovinu dodávky, budou i ti, co to tak budou prodávat.
Zákon neřeší nic. Pokud bude prodejce donucen návod pořídit, odrazí se to v ceně a tím pádem bude dražší. A když to od něj nikdo nekoupí, proč by se staral o návod k něčemu, co bude neprodejné.
Stejně tak se servisem...
Dokud zákaznící nebudou ochotni investovat do plnohodnotných služeb, nemá to řešení.
Zákon neřeší nic. Pokud bude prodejce donucen návod pořídit, odrazí se to v ceně a tím pádem bude dražší. A když to od něj nikdo nekoupí, proč by se staral o návod k něčemu, co bude neprodejné.
Stejně tak se servisem...
Dokud zákaznící nebudou ochotni investovat do plnohodnotných služeb, nemá to řešení.
Ten kdo prodává v ,,čechyše zone" má podle § zákona právo a povinost........... BLA BLA BLA.....
Ten kdo kupuje v ,,čechyše zone" má podle § zákona právo a povinnost ........... BLA BLA BLA.....
(všichni vědí - a kdo ne = Každý svého štěstí strůjce jest !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! )
Tohle je dost zbytečná debata.............
ale nikoho jsem se nechtěl dotknout - pokud se tak stalo tak se zřejmě dotyčný našel a ztotožnil se s víše napsaným textem.......... A JÁ SE MU OMLOUVÁM !!! ( myšleno smrtelně vážně !!! ) - každej občas naletíme
Ten kdo kupuje v ,,čechyše zone" má podle § zákona právo a povinnost ........... BLA BLA BLA.....
(všichni vědí - a kdo ne = Každý svého štěstí strůjce jest !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! )
Tohle je dost zbytečná debata.............
ale nikoho jsem se nechtěl dotknout - pokud se tak stalo tak se zřejmě dotyčný našel a ztotožnil se s víše napsaným textem.......... A JÁ SE MU OMLOUVÁM !!! ( myšleno smrtelně vážně !!! ) - každej občas naletíme
NEBE - PEKLO - RÁJ (...prej zlatá prostřední cesta
...)
T-rex 500 CF-> po ráně ->GF
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro)
T-rex 500 CF-> po ráně ->GF
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro)
Navody k walkere 180 D i Q mame kdispozici jiz od listopadu lonskeho roku. ¨Staci si to jen overit telefonicky nebo emailem nez nekoho pohanite. Originalni byl pouze do te doby nez se udelal cesky navod a vsem zakaznikum byl doposlan a vsichni o tom byli pred koupi vyrozumneni a vsichni s timto souhlasili, ze ho dostanou do 2 tydnu takze nikde problem nevidim. Navody mame ke vsem rc vrtulnikum , ktere odchazeji k zakaznikum
To , ze jsem zapomnel radek na¨shopu smaznout je moje blbost
s pozdravem Raraskov
To , ze jsem zapomnel radek na¨shopu smaznout je moje blbost
s pozdravem Raraskov
- Hanyk
- Kontaktovat uživatele:
Manuál v Češtině???
Nedavno jsem kupoval regulator a potom nabíječku ,vždy z jineho Českeho internetoveho obchodu! a pokažde jsem dostal návod v Angličtině. Může to prodejce prodávat? nebo musi dodat Česky návod??
Naposledy upravil(a) Hanyk dne pon 15.09.2014 22:43, celkem upraveno 1 x.
v provozu-Miles Magister 3,2 m,ZDZ50ng, Ka6e 4200mm, Avia BH3 2700mm +Aurora9,Tandem x20
Re: Manuál v Češtině???
Akorát je pak zapotřebí se moc nedivit proč ta věc bude najednou stát znatelně víc když u ní bude český návod... Každá mince má dvě strany a nikdo to nepřeloží (řádně a srozumitelně, ne translátorem) zadáčo v rámci charitativní pomoci modelářům...
Jinak řečeno prodejce má povinnost dodat český návod*** ale není povinen to dělat zadarmo :-)
*** stěžovatel by mohl psát důsledně česky když si stěžuje na angličtinu... ;-)
Jinak řečeno prodejce má povinnost dodat český návod*** ale není povinen to dělat zadarmo :-)
*** stěžovatel by mohl psát důsledně česky když si stěžuje na angličtinu... ;-)
jyrry.webnode.cz
- Hanyk
- Kontaktovat uživatele:
Pánove diky za odpovědi. Já se s českým vyčůraným překupnikem soudit nebudu, příště podpořím činana ze skladu v EU. 
Naposledy upravil(a) Hanyk dne pon 15.09.2014 22:44, celkem upraveno 1 x.
v provozu-Miles Magister 3,2 m,ZDZ50ng, Ka6e 4200mm, Avia BH3 2700mm +Aurora9,Tandem x20
Jiří, tentokrát jsi poněkud mimo. Jaké divení nebo dokonce charita? Je-li to nařízeno zákonem, tak to český obchodník musí splnit. Cena překladu se samozřejmě musí do prodejní ceny projevit. Je ovšem otázkou o kolik.
Pokud se ti to nelíbí a chceš ušetřit, tak si to třeba dovez a pokud jazyk neumíš, tak si to nechej přeložit tím translátorem. To už je ale tvoje volba.
Pokud se ti to nelíbí a chceš ušetřit, tak si to třeba dovez a pokud jazyk neumíš, tak si to nechej přeložit tím translátorem. To už je ale tvoje volba.
Hanyk píše:Pánove diky za odpovědi. Já se s českym vyčuranym překupnikem soudit nebudu, příště podpořim činana ze skladu v EU.
Soudit se nemusíš. Od kontroly a sjednání pořádku v případě, že obchodník zákony nedodržuje a nechce je dodržovat, je tady ČOI. Nevidím sebemenší důvod pro to, abychom se o svá práva neměli hlásit.
- Hanyk
- Kontaktovat uživatele:
Já bych to googlem přeložil, ale návod k nabíječce je pouze papírový england. Tak pardon že jsem se zeptal. Dobrou.
Hanyk píše:Nedavno jsem kupoval regulator a potom nabíječku ,vždy z jineho Českeho internetoveho obchodu! a pokažde jsem dostal návod v Angličtině. Může to prodejce prodávat? nebo musi dodat Česky návod??
Citace z dTestu "Prodejce má povinnost poskytnout spotřebiteli návod v písemné formě a českém jazyce, nejsou-li pravidla užití výrobku obecně známá.".
To znamená, že český návod tam nemusí být vždy, ale jen když to není jasné. Například u náhradních dílů (včetně třeba regulátoru nebo přijímače) často není ani český, ale ani anglický návod - jejich použití je totiž "jasné". Nebo u některých stavebnic není přesný překlad, ale jen obecný návod pro všechny modely stejného výrobce. Zákon totiž nestanovuje jak podrobný návod musí být...
Jinak ale návody zajišťují dovozci, pokud vím tak u všech běžně prodávaných regulátorů české manuály jsou. Jiná věc jsou "prodejci", co si sami na své triko jako obyčejní zákazníci něco v Číně objednají a pak to vesele prodávají dál. Tam je český návod (a většinou i záruka