Jak a čím poslat model: PPL x ČP

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Zpráva
Autor
MarthiR

Re: Jak a čím poslat model: PPL x ČP

#16 Příspěvek od MarthiR »

Tak tak i ve světě [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=k2aaCSwFueI[/youtube]

Když sem si kupoval helinu Rexe 450, nechal sem si to dovést PPLkem, borec ke mě jezdí dost často takže se už i známe a protože sem jeho první zákazník (pokaždé) tak se už stalo že nemá na vrácení takže to co mě má vrátit nechávám u něj a příští zásilku se vyrovnáme a protože sem byl zvědav kde a jak se můj balík veze kupodivu byl vedle řidiče na sedadle.
Naposledy upravil(a) MarthiR dne pon 08.10.2012 11:43, celkem upraveno 1 x.
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
Drondys

#17 Příspěvek od Drondys »

Pro zajímavost zpověď jednoho zaměstnance DPD.

...občasné tříštivé zvuky, kdy se v krabicích, shazovaných nemilosrdně z dopravníku, odehrává cosi nehezkého. Určitě si už nic křehkého, ani žádnou elektroniku, přes internet neobjednám.. To se prostě musí vidět. 'Na to ser...

...Za všechno jsou udělovány pokuty...

...Proč tu všichni vlastně dělaj?', nechápu. 'No, prej vykrádaj balíky. Na..vezmi si, je to skvělý. Včera Buřt vybral balík z Francie pro nějakou školu. Ty Francouzi to fakt uměj..' Nestačím se divit. 'Vytáhneš třeba pár mobilů, přelepíš páskou a je to: hradí pojišťovna...
zero_ozero

#18 Příspěvek od zero_ozero »

Tak na videu to je výběr největších debilů, pardon. Osobně znám lidi co jezdí pro UPS a DHL a viděl jsem i nakládku a uspořádání v autě. Musej v tom mít přehled a vědět co kde vyložit. Navíc když dostaneš obouchanou bednu nemusíš jí přebrat.
Nahoru nepoletím, dole mě najdou!
Rád opravuju to, co ostatní vyhazujou. Nevyhazuj to - prodej mi to
Kuba5
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Kuba5 »

Zdravím,
chystám se poštou zaslat letadlo. Mám zvolit klasicky poštu (dosud mi nic nerozbili) nebo jinou společnost? Třeba toptrans jsem slyšel, že když se označí správně zásilka, manipulují s ní opatrně...
ale asi je to zbytečné, chystám se poslat Gamu a vím, jak mi přišla, byla v origo bedně a přes ní byl jen měkký obalový karton.
Uvnitř nějak takto:
http://forum.modelka.com.ua/attachment. ... 1381769791
Jsem tedy určitě schopný zajistit celý model proti pohybu v bedně, takže třeba pád z výšky by taky vadit neměl, je to navíc EPP, ale co by vadilo by bylo, kdyby na balík dali něco těžkého typu televize... Ale jak řikám, už mi pár letadel poštou přišlo a ani krabice nebyla u žádného poníčená, tkaže když to zabalím tak, aby díly nejezdily a vydrželo to pád (to určitě), nic by se stát nemělo ne?
Ještě jedna věc, označit jako KŘEHKÉ nebo ne? O peníze mi nejde, ale slyšel jsem, že takhle cestujou křehký zásilky spolu a třeba ty těžší narazí silou do těch lehčích (třeba mé letadlo).
Swift II | T9X(OpenTX)
Spikyair
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Spikyair »

Označit křehké a na poště říct co to je, třeba křišťálovej lust. Mě tam paní na poště napsala aby na to nic dalšího nedávaly. Poštovný stálo asi 170 kč
Jsi druhý, prohráls... http://www.rc.hys.cz/
Graupner MC-15, Alien fm. Svor, Piper L4
Kuba5
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Kuba5 »

Mělo by to být v pohodě, já to zabalil fakt pečlivě, žádný díl se v krabici nemá cenu hnout a je to určitě zabalený líp, než když to přišlo fungl nový.
Swift II | T9X(OpenTX)
Spikyair
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Spikyair »

Kuba5 píše:Mělo by to být v pohodě, já to zabalil fakt pečlivě, žádný díl se v krabici nemá cenu hnout a je to určitě zabalený líp, než když to přišlo fungl nový.

Já to udělal asi takhle....
CIMG2723.JPG
Jsi druhý, prohráls... http://www.rc.hys.cz/
Graupner MC-15, Alien fm. Svor, Piper L4
sharkcom
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od sharkcom »

Denně k nám chodí několik balíků a nejméně domlácený chodí od České pošty. Jednoduše kvůli lepší logistice, nemusí to na autě přehrabovat jak hnůj, jak to leckdy vidím jinde. Jedou naložený těch pár ulic a ne půl okresu. A abych je jen nechválit, zrovna se jim ztratili peníze za dobírku kterou jsem přes ně poslal, budu to muset reklamovat... :roll:
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
Ticcino

#24 Příspěvek od Ticcino »

Letadla jsem vždy posílal přes poštu. Vždy došla ok. Ale s balením jsem si dal záležet. Tuhá krabice udělaná z obalu od lednice (zdarma z elektra) prostor kolem modelu vycpán zmuchlanými listy z letáků. Často měl obal i 3x větší hmotnost než model, ale vždy doručeno bez úhony.
Kuba5
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Kuba5 »

Tak letadlo došlo i u mě v pořádku, ale zabalil jsem to taky opravdu pořádně.
Swift II | T9X(OpenTX)
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“