Jak a čím poslat model: PPL x ČP
Jak a čím poslat model: PPL x ČP
Jak a čím poslat model přes půl republiky? Myslím tím PPL nebo Českou poštu, jedná se o větroně 2200 mm rozpětí a délce 1320 mm hmotnost 2kila. Celkovej prostor kterej zabere složenej je asi 1400 mm x 500 mm x 500 mm. Tak aby to došlo v celku?
Jsi druhý, prohráls... http://www.rc.hys.cz/
Graupner MC-15, Alien fm. Svor, Piper L4
- MarthiR
Re: Prosím poraďte
Kolega poslal akrobata 1700mm a hádejte jak došel majiteli, rozmlácený takže Českou poštou radeji né
Balík byl pojištěn ale kupec byl tak natěšený že jej převzal a opravil
Já bych to neposílal, to už bych radši jel na půl cesty po domluvě
Já bych to neposílal, to už bych radši jel na půl cesty po domluvě
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
- zero_ozero
Hele já mám zase s poštou docela dobrý zkušenosti, jak s PPL tak s ČP. Pár ér mi poštou přišlo a zatím v pohodě. Dost záleží na tom, jak to zabalíš! Když tam dáš bublinkovou folii a dáš do mezi desky XPS a vycpeš zmuchlanejma novinama tak by to mělo být ok. Někdo píše na obal KŘEHKÉ, ale je otázka jestli to má vliv a pošťáka to spíš nenavede to otestovat
. Kolega chválil DPD, ale jednalo se o jiný druh zásilky. Záleží jakej inteligent to poveze 
Nahoru nepoletím, dole mě najdou!
Rád opravuju to, co ostatní vyhazujou. Nevyhazuj to - prodej mi to
Rád opravuju to, co ostatní vyhazujou. Nevyhazuj to - prodej mi to
Vy ale naděláte, kvůli jednomu malýmu modelu. Já jsem s českou poštou měl za celý ty roky problém jen jednou, že přišlo něco rozbitýho, ale to byla spíš vina blbýho zabalení.
FX-30
condor magic evo4, slipso 400 - stavi se, čmelák na 60ccm - ve stavbě
condor magic evo4, slipso 400 - stavi se, čmelák na 60ccm - ve stavbě
Spikyair píše:Jak a čím poslat model přes půl republiky? Myslím tím PPL nebo Českou poštu, jedná se o větroně 2200 mm rozpětí a délce 1320 mm hmotnost 2kila. Celkovej prostor kterej zabere složenej je asi 1400 mm x 500 mm x 500 mm. Tak aby to došlo v celku?
Je to jedno. Pokud to bude dobře zabalené v pevné krabici tak je pošta i PPL spolehlivá stejně - zkušenost po pár tisících odeslaných balíků
- MarthiR
Tak abych byl přesný, model byl hodně dobře zabalen ale na fotkách co došlo od majitele šlo jasně vidět že na ten balík něco spadlo těžkého
balík není model
- MarthiR
Možnost :
Označit balík Křehké, pojistit 2x cenu modelu (zboží), a před odesláním zdokumentovat balík fotkou pro případnou reklamaci.
Označit balík Křehké, pojistit 2x cenu modelu (zboží), a před odesláním zdokumentovat balík fotkou pro případnou reklamaci.
no to jo ale jaká je jistota že to dojde v celku
- Bucker131
- Kontaktovat uživatele:
a všichni víme, jak to je s reklamacema, šance že reklamace projde je asi taková jako když cikán pracuje
. Nemůžu ale tvrdit že pracujcí neexistujou...
Spikyair píše:Jak a čím poslat model přes půl republiky? Myslím tím PPL nebo Českou poštu, jedná se o větroně 2200 mm rozpětí a délce 1320 mm hmotnost 2kila. Celkovej prostor kterej zabere složenej je asi 1400 mm x 500 mm x 500 mm. Tak aby to došlo v celku?
100% záruka při dopravě věcí v podstatě neexistuje. Lze udělat opatření jako zde bylo zmíněno tj. poslat věc s označením křehké, ale to 100% záruku neposkytne a nic víc dělat nelze. Vždy je nějaké riziko a vždy je i možnost, že třeba neuznají reklamaci ať už to půjde poštou, PPL nebo jiným dopravcem.
Pokud je odesílatel ochoten model posílat je na něm, aby přijal i tuto míru rizika a počítal s tím, že se může stát i to, že to v celku nedojde i s tím, že případná následná reklamace může být neúspěšná, a to ať už to bude posláno jakýmkoli dopravcem.
Pokud není odesílatel ochoten takovou míru rizika přijmout pak ať to prostě neposílá a dopraví to buď vlastními silami třeba svým vlastní autem a nebo ať si to u něj vyzvedne osobně druhá strana a pak se o dopravu nemusí starat.
Pokud doprava vlastními silami ani osobní vyzvednutí druhou stranou možné nejsou pak odesílateli zbývá buď přijmout riziko a poslat to dopravcem, kterého vybere třeba losem z klobouku nebo model prostě neposílat a úplně se na to vykašlat je-li to možné.
- MarthiR
Spikyair píše:no to jo ale jaká je jistota že to dojde v celku
50/50 Uživatel Drondys to napsal dobře
Zrovna minulý týden mi přišel službou DPD granitový dřez, který je údajně hodně citlivý na zacházení při přepravě (může se zlomit). Když mi řidič předával balík, tak jsem byl překvapený: balík byl otevřený a s řidičem jsme pečlivě prohlédli obsah. Teprve potom jsem podepsal převzetí. Prý se jednalo o přepravu ve zvláštním režimu, kdy se nejen musí k zásilce slušně chovat, ale při každé překládce se kontroluje i vnitřek balíku. Takže v tomto případě velká spokojenost. S ČP jsem měl už i velmi špatnou zkušenost, která mě stála pár tisícikorun.
corsair píše:staré, ale známé, a určitě nikoliv exces http://www.youtube.com/watch?v=oMpiddkXb44 spíš realita
Bohužel to platí obecně tj. ať už si vybere jakéhokoli dopravce nelze čekat, že se něco podobného nemůže stát. Je to prostě o lidech a u každého dopravce se mohou najít podobní umělci. Na internetu se dají najít popisy dobrých i špatných zkušeností různých lidí s nejrůznějšími dopravci, a to i u zásilek označených křehké apod.