Jak a čím poslat model: PPL x ČP

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Zpráva
Autor
Spikyair
Kontaktovat uživatele:

Jak a čím poslat model: PPL x ČP

#1 Příspěvek od Spikyair »

Jak a čím poslat model přes půl republiky? Myslím tím PPL nebo Českou poštu, jedná se o větroně 2200 mm rozpětí a délce 1320 mm hmotnost 2kila. Celkovej prostor kterej zabere složenej je asi 1400 mm x 500 mm x 500 mm. Tak aby to došlo v celku?
Jsi druhý, prohráls... http://www.rc.hys.cz/
Graupner MC-15, Alien fm. Svor, Piper L4
MarthiR

Re: Prosím poraďte

#2 Příspěvek od MarthiR »

Kolega poslal akrobata 1700mm a hádejte jak došel majiteli, rozmlácený takže Českou poštou radeji né :!: Balík byl pojištěn ale kupec byl tak natěšený že jej převzal a opravil

Já bych to neposílal, to už bych radši jel na půl cesty po domluvě
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
zero_ozero

#3 Příspěvek od zero_ozero »

Hele já mám zase s poštou docela dobrý zkušenosti, jak s PPL tak s ČP. Pár ér mi poštou přišlo a zatím v pohodě. Dost záleží na tom, jak to zabalíš! Když tam dáš bublinkovou folii a dáš do mezi desky XPS a vycpeš zmuchlanejma novinama tak by to mělo být ok. Někdo píše na obal KŘEHKÉ, ale je otázka jestli to má vliv a pošťáka to spíš nenavede to otestovat :-D. Kolega chválil DPD, ale jednalo se o jiný druh zásilky. Záleží jakej inteligent to poveze :-)
Nahoru nepoletím, dole mě najdou!
Rád opravuju to, co ostatní vyhazujou. Nevyhazuj to - prodej mi to
pdp7
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od pdp7 »

Vy ale naděláte, kvůli jednomu malýmu modelu. Já jsem s českou poštou měl za celý ty roky problém jen jednou, že přišlo něco rozbitýho, ale to byla spíš vina blbýho zabalení.
FX-30
condor magic evo4, slipso 400 - stavi se, čmelák na 60ccm - ve stavbě
Kovboj

#5 Příspěvek od Kovboj »

Spikyair píše:Jak a čím poslat model přes půl republiky? Myslím tím PPL nebo Českou poštu, jedná se o větroně 2200 mm rozpětí a délce 1320 mm hmotnost 2kila. Celkovej prostor kterej zabere složenej je asi 1400 mm x 500 mm x 500 mm. Tak aby to došlo v celku?

Je to jedno. Pokud to bude dobře zabalené v pevné krabici tak je pošta i PPL spolehlivá stejně - zkušenost po pár tisících odeslaných balíků ;-)
MarthiR

#6 Příspěvek od MarthiR »

Tak abych byl přesný, model byl hodně dobře zabalen ale na fotkách co došlo od majitele šlo jasně vidět že na ten balík něco spadlo těžkého
Spikyair
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Spikyair »

balík není model
MarthiR

#8 Příspěvek od MarthiR »

Možnost :
Označit balík Křehké, pojistit 2x cenu modelu (zboží), a před odesláním zdokumentovat balík fotkou pro případnou reklamaci.
Spikyair
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Spikyair »

no to jo ale jaká je jistota že to dojde v celku
Bucker131
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Bucker131 »

a všichni víme, jak to je s reklamacema, šance že reklamace projde je asi taková jako když cikán pracuje :lol: . Nemůžu ale tvrdit že pracujcí neexistujou...
Drondys

#11 Příspěvek od Drondys »

Spikyair píše:Jak a čím poslat model přes půl republiky? Myslím tím PPL nebo Českou poštu, jedná se o větroně 2200 mm rozpětí a délce 1320 mm hmotnost 2kila. Celkovej prostor kterej zabere složenej je asi 1400 mm x 500 mm x 500 mm. Tak aby to došlo v celku?

100% záruka při dopravě věcí v podstatě neexistuje. Lze udělat opatření jako zde bylo zmíněno tj. poslat věc s označením křehké, ale to 100% záruku neposkytne a nic víc dělat nelze. Vždy je nějaké riziko a vždy je i možnost, že třeba neuznají reklamaci ať už to půjde poštou, PPL nebo jiným dopravcem.

Pokud je odesílatel ochoten model posílat je na něm, aby přijal i tuto míru rizika a počítal s tím, že se může stát i to, že to v celku nedojde i s tím, že případná následná reklamace může být neúspěšná, a to ať už to bude posláno jakýmkoli dopravcem.

Pokud není odesílatel ochoten takovou míru rizika přijmout pak ať to prostě neposílá a dopraví to buď vlastními silami třeba svým vlastní autem a nebo ať si to u něj vyzvedne osobně druhá strana a pak se o dopravu nemusí starat.

Pokud doprava vlastními silami ani osobní vyzvednutí druhou stranou možné nejsou pak odesílateli zbývá buď přijmout riziko a poslat to dopravcem, kterého vybere třeba losem z klobouku nebo model prostě neposílat a úplně se na to vykašlat je-li to možné. :wink:
MarthiR

#12 Příspěvek od MarthiR »

Spikyair píše:no to jo ale jaká je jistota že to dojde v celku

50/50 Uživatel Drondys to napsal dobře
corsair
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od corsair »

staré, ale známé, a určitě nikoliv exces
http://www.youtube.com/watch?v=oMpiddkXb44
spíš realita
cilek

#14 Příspěvek od cilek »

Zrovna minulý týden mi přišel službou DPD granitový dřez, který je údajně hodně citlivý na zacházení při přepravě (může se zlomit). Když mi řidič předával balík, tak jsem byl překvapený: balík byl otevřený a s řidičem jsme pečlivě prohlédli obsah. Teprve potom jsem podepsal převzetí. Prý se jednalo o přepravu ve zvláštním režimu, kdy se nejen musí k zásilce slušně chovat, ale při každé překládce se kontroluje i vnitřek balíku. Takže v tomto případě velká spokojenost. S ČP jsem měl už i velmi špatnou zkušenost, která mě stála pár tisícikorun.
Drondys

#15 Příspěvek od Drondys »

corsair píše:staré, ale známé, a určitě nikoliv exces http://www.youtube.com/watch?v=oMpiddkXb44 spíš realita

Bohužel to platí obecně tj. ať už si vybere jakéhokoli dopravce nelze čekat, že se něco podobného nemůže stát. Je to prostě o lidech a u každého dopravce se mohou najít podobní umělci. Na internetu se dají najít popisy dobrých i špatných zkušeností různých lidí s nejrůznějšími dopravci, a to i u zásilek označených křehké apod.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“