Tak nakonec jsem začal malovat klasickým válečkem. (1 místnost, 45m2, 2 lidi, cca 5(!) hodin zakrývání plus opravy plus samotné malování včetně stropu). Cítím svaly, o kterých jsem neměl ponětí, že je vůbec mám.

Dneska mě čeká druhá vrstva a možná další místnost.
Přemýšlel jsem u toho, zda by mi to pomohlo, nicméně asi se mi to fakt nevyplatí. Váleček, co mám nabere barvy dost, takže pokud je stěna rovná bez výstupků (a taková tam 1 skutečně je

), pak jsem namáčel 3x. Ale na výstupky kolem oken, dvěří, krbu, to chtělo klasickou štětku.
Bohužel, grif nemám, takže zakryté muselo být všechno - pokud jedu válečkem rychleji, pak samozřejmě stříká na všechny strany - chtělo by to takový kryt, co má ten Bosch, ale ten jsem jako příslušenství neviděl, takže ho budu muset nějak zbastlit.
A o malíři jsem samozřejmě uvažoval taky - jen neznám žádného spolehlivého a po mých zkušenostech s dělníky bych jim asi musel stát za zády a výsledek by byl horší než když si to udělám sám. (Platí pro čistě bílou barvu, na nějaké jiné barvy, vzory a pod. bych jej asi zavolal.