Elektrický váleček na malování

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
kouba159
Kontaktovat uživatele:

Re: Elektrický váleček na malování

#16 Příspěvek od kouba159 »

pepin píše:ted leze po baráku muj syn s dědou, škrábou už asi třetí den, hlavně že ty barvy, co děda používal byli levný, finanční uspora možná 1k a dva dny ve dvou škrábou a tmelej ty rejpance jak divý

První co musíš udělat když si přineseš škrabku je že ji musíš obrousit rohy a každou chvilku to musíš opakovat.
Pak už skoro žádné rýpance při škrábání neuděláš.
Jaroslav Kuba
jabber:kouba159@jabber.cz
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Jindra_S »

Tak nakonec jsem začal malovat klasickým válečkem. (1 místnost, 45m2, 2 lidi, cca 5(!) hodin zakrývání plus opravy plus samotné malování včetně stropu). Cítím svaly, o kterých jsem neměl ponětí, že je vůbec mám. :) Dneska mě čeká druhá vrstva a možná další místnost.
Přemýšlel jsem u toho, zda by mi to pomohlo, nicméně asi se mi to fakt nevyplatí. Váleček, co mám nabere barvy dost, takže pokud je stěna rovná bez výstupků (a taková tam 1 skutečně je :) ), pak jsem namáčel 3x. Ale na výstupky kolem oken, dvěří, krbu, to chtělo klasickou štětku.
Bohužel, grif nemám, takže zakryté muselo být všechno - pokud jedu válečkem rychleji, pak samozřejmě stříká na všechny strany - chtělo by to takový kryt, co má ten Bosch, ale ten jsem jako příslušenství neviděl, takže ho budu muset nějak zbastlit.
A o malíři jsem samozřejmě uvažoval taky - jen neznám žádného spolehlivého a po mých zkušenostech s dělníky bych jim asi musel stát za zády a výsledek by byl horší než když si to udělám sám. (Platí pro čistě bílou barvu, na nějaké jiné barvy, vzory a pod. bych jej asi zavolal.
-
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Nakadah »

Na malování mám váleček s pístem v tyči (do tyče nasaju barvu a pak si ji podle potřeby vytlačím do válečku). Maluje se mi s tím mnohem líp než kdybych ten váleček musel namáčet a otírat o mřížku. Ale tahat sebou ještě nějaký elektrický čerpadlo to už je úchylnost. Nak
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“