Pomoc - problém při výměně krátké antény za dlouhou u Optic6

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
vasin
Kontaktovat uživatele:

Pomoc - problém při výměně krátké antény za dlouhou u Optic6

#1 Příspěvek od vasin »

Prosím kdo má zkušenost s výměnou krátké antény od Hnízdila za anténu dlouhou? Prosím ozvěte se!!!

Vyměnil jsem anténu a od té doby (apoň myslím cca 3 dny sem nepoužil ani vysílač ani letadlo a před tím vše šlapalo jak švýcary) mám silné zarušení.

Stačí mi odnést letado cca 90 cm od vysílačky a již slyčím serva jak dělají cik cak cika cak a to se stupnuje a jakmile se dotknu na letadle anteny rozjede se i motor.

Po vrácení antény dlouhé problém přetrvává má někdo představu čím by to mohlo být.

:arrow: editovano .. zkusil sem dat letadla chinskej prijimac ze Sky Lady problem pretrvava
Torro 900, HomeMade F3K(létá na svahu), F3K TurboGladiator, Tornado XX, Motýl (Lynx), 2M (e-větroň)
blesk
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od blesk »

hele a není možné že by se povolil ten šroub co je uvnitř na tom úhelníku a odpadl ten drátek který přivádí signál?
vasin
Kontaktovat uživatele:

Nevím

#3 Příspěvek od vasin »

Nevím momentálně tady sedím a nevím jak se dostat dovnitř aniž bych něco zlomil nebo tak

je pravda ze po odsroubovani staredlouhe antebny to jakoby zapruzilo .... jako kdby pod ni byl apruzina .. a ted uz to nijak nepruzi .. ale ja fakt nevim
Torro 900, HomeMade F3K(létá na svahu), F3K TurboGladiator, Tornado XX, Motýl (Lynx), 2M (e-větroň)
vasin
Kontaktovat uživatele:

telefon

#4 Příspěvek od vasin »

Mohl by mi po telefonu nebo po ICQ 69807953 nekdo poradit jak to mam rozebrat ??? pls

v sobotu musim bejt provozuschopnej
blesk
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od blesk »

vyšroubuješ všechny šrouby co vidíš (je jich myslím 6) a pak opatrně odloupneš ty černé kryty co jsou nabocích...
vasin
Kontaktovat uživatele:

koukam

#6 Příspěvek od vasin »

ze tam zadnej drat o sroubu neni .. vse vypada jak .. aspon myslim
kroxigor

#7 Příspěvek od kroxigor »

žádnej drátek k tomu nevede a pružina tam taky není
Obrázek
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
vasin
Kontaktovat uživatele:

hmmm

#8 Příspěvek od vasin »

tak presne takhle to vypada i u mne a vse se zda v poho .... takze mne napada jen jedno ze s emi diky ty kretky antene podarilo nejak odrovnat fv modul ..... co myslite ?
kroxigor

#9 Příspěvek od kroxigor »

s krátkou anténou zkušenosti nemám používám originální
ještě mě napadlo zkontrolovat řádnej kontakt antény a VF modulu,
krystal RX i TX
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
vasin
Kontaktovat uživatele:

krystaly

#10 Příspěvek od vasin »

Krystaly jsem zkusil vymenit jak v prijimaci tak v FM modulu za jinou sadu delal to to same.

Modul jsem ted asi milionkrat diky zkouskam vyndal a zandal a dela to porad.
Ted jsem zkousel jeste jedno letadlo kde mam Hitac prijimac 4 kanal .. dela to to same.

Uz fakt nevim

Nemohla byt nejaka ta pruzinka v original antene kdyz s ni klepu neco v ni lehce chrasti.
mir22

#11 Příspěvek od mir22 »

Nechci vypadat jako hyena, ale neprodal bys mi tu krátkou anténu ?
vasin
Kontaktovat uživatele:

?

#12 Příspěvek od vasin »

:lol: mas moc funkcnich vysilacek :?:
arda1
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od arda1 »

Takže jestli tomu dobře rozumím- Optic s dlouhou anténou šlapal- po výměně az krátkou taky a znovu co jsi dal dlouhou je tady ten problém co popisuješ? Co se děje když tam dáš znova tu krátkou? :wink:
ICQ 638556901
vasin
Kontaktovat uživatele:

osvetleni

#14 Příspěvek od vasin »

Ne Optic slapal jeste v nedeli.

V utery sem koupil kratkou antenu a vecer ji nasrouboval, ale zkouzku sem delal az dnes pac sem dodelaval letadla.

A hned to s tou kratkou takhle blblo tak sem si rikal ty vole dyt to nema dosah ... dal sem dlouhou a delalo to stejne.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od arda1 »

Ještě mě napadá- jak ta krátká anténa vypadá? Nemáš foto?
ICQ 638556901
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“