DJI0300 - DJI - F300 Phantom pokračování

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Marek_Km

Re: DJI0300 - DJI - F300 Phantom pokračování

#796 Příspěvek od Marek_Km »

Petr (gardenroute) má pravdu. Bylo toho napsáno spousty, ale stojí za to se tím prokousat a třeba i pár dní v kuse číst a člověk toho pochytí až až. Hlavně neocenitelných zkušeností, které se za tu dobu nasbíraly. Jinak opravdu je k tomu potřeba přistupovat zodpovědně, NENÍ to hračka, mimochodem nepatří to do rukou mladším 18 let, je to i na krabici zdůrazněné.
Co se týká letových časů a výběru baterek. Asi tak - s každým gramem zátěže klesá letový čas a to tak, že dost. Prázdný Phantom 1 váží cca 640 g (pokud si dobře vzpomínám), s jednou baterkou váží cca 820 g. Letový čas to dosahuje něco kolem 10 - 11 minut. Ovšem pokud se naloží, jako v mém případě, kamera pro FPV přenos, Mobius kamera pro záznam, OSD, motorový gimbal, FPV vysílač a upraví se bateriový prostor pro 2 aku, tak s těmi 2 aku mám vzletovou hmotnost kolem 1355 g. S novými 2200 mAh Zippy za 700 Kč za obě mám zaručených 14 minut letu v kuse. S jednou baterkou už nelítám. Jedna aku ve Phantomu 2 stojí kolem 3500 Kč, s tím je taky třeba počítat. Letový čas s ní udávají k 17 minutám, možná malinko víc.
Možná by stálo za to si vyplnit bydliště, popřípadě se ozvat někomu, kdo bydlí poblíž. Určitě jej rád předvede.
tabbert

#797 Příspěvek od tabbert »

Snážím se už týden pročítat co jde. ALe:
něketrým věcem a pojmům prostě jako začátečník v létání nerozumím a tak se raději zeptám a nechám si to vysvětlit. Věřím že až si přečtu návod a trošlu osahám řízení tak budu zase chytřejší. Sleduji videa na Youtube.návody i od Vlahoviče :-). A jistě uznáte, že né vždy je vše prezentováno správně, tak se raději zeptám když si nejsem jist. O tom blogu jsem nevěděl ale už jsem si zpracoval podobný istruktážní manuál k prvnímu vzletu :-). Jinak si jsem samozřejmě vědom, že si nepořizuji hračku. Proto poslední dny a noci trávím na forech a youtube.
salamander

#798 Příspěvek od salamander »

gardenroute: Peťko, máš nervy z ocele , já tie otázky ani nečítam len Tvoje odpovede, aspoň si zopakujem staré učivo . :)
crossfirej

#799 Příspěvek od crossfirej »

Cau,
hledám fandy, nadšence, prostě vstřícné lidi (každý jednou začínal) z BRNA nebo blízkého okolí s coptérou Phantom. Zvazuji zakoupení DJI Phantom ( F302 - FC40) a jsem nováček v RC, Rad bych se prosím na Phantom podíval v reálu, dostal osobně nějaké praktické rady a případně požádal o předvedení obsluhy nebo aspon načerpal cenne PRAKTICKÉ RADY . Fóra jsem již pročetl a ted je na řadě praxe ... .Případně jak zakoupím, požádal o pomoc s aktualizací a prvním letem.

PROSÍM SPĚCHÁ

PS: Třeba můžu zase já poradit či pomoct v jiné oblasti.

Děkuji CROSSFIREJ
Naposledy upravil(a) crossfirej dne pát 27.06.2014 0:26, celkem upraveno 1 x.
Coptera Traxxas Aton, Letadlo BETA 1400 .
hravec

#800 Příspěvek od hravec »

našel jsem zajímavý podvozek, snad se tu o tom ještě nepsalo.... ZDE je odkaz

[album]4055[/album]

a ještě super batoh na ptáka ZDE je odkaz

[album]4056[/album]

já jsem z Brna...
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
gardenroute

CF Propeller Protection Ring Set

#801 Příspěvek od gardenroute »

hravec píše:...a ještě super batoh na ptáka...
Jo Petře, byl jsi rychlejší :D , ten baťoh mají za podobnou cenu (cca 60 USD i s dopravou do CZ) i tady v Tmart v HongKongu, mají ho tam i v hnědé a maskovací barvě, a odkud by měla být i rychlejší doprava.
Mám tam nyní asi týden něco objednáno, tak dám vědět, jak rychle to od nich trvá... Někde na zahraničních forech jsem četl, že jeho kvalita není žádná závratná, ale ta cena je zase hodně dobrá... Jeho nevýhodou je, že se vždy musí sundávat vrtule, výhodou zase velikost a hlavně pořád ta cena.

V Tmartu mají i docela dobré a lehké CF chrániče vrtulí, jsou za cca 30 USD (opět i cena s dopravou), ale váží jen 66g (!). Mají i levnější v provedení fiberglass (76g) za cca 16 USD. Rozměry (21.5 x 11.8 x 0.3 mm) by měly stačit i na 9" vrtule.
Obrázek
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
hravec

#802 Příspěvek od hravec »

batoh silně zvažuji, za ty prachy je to paráda a kufr asi prodám ...
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
gardenroute

#803 Příspěvek od gardenroute »

hravec píše:batoh silně zvažuji, za ty prachy je to paráda a kufr asi prodám ...
Ten bágl není špatný, ale pro nějaký transport to je malé (všechno by se mě tam asi nevešlo, FPV brýle nebo monitor, MarcoPolo atd...).
Kufr také přeci jen víc vydrží (to mám tedy dost vyzkoušeno v těch nejtvrdších podmínkách), ale zase není až tak praktický pro nějaké to nošení na zádech (když není auto), každé to řešení je asi pro někoho jiného.
kraro

#804 Příspěvek od kraro »

Marek_Km

#805 Příspěvek od Marek_Km »

crossfirej píše:Cau,
hledám fandy, nadšence, prostě vstřícné lidi (každý jednou začínal) z BRNA nebo blízkého okolí s coptérou Phantom. Zvazuji zakoupení DJI Phantom ( F302 - FC40) ...
PROSÍM SPĚCHÁ

Hravec jak sám píše, je z Brna. Jinak v Kroměříži mám já Phantoma 1 a Bazil Phantoma 2. Ty máš ale zájem o Visiona? Toho tu na fóru zas tak moc lidí nemá a co jsem si všiml, tak jej dost vidím v inzerátech (modelbazar). Asi to prohození frekvencí ovládání a videopřenosu není kdo ví co. Ale za tu cenu je to asi dobrá nabídka. Zvaž ještě jiné modely, protože je to kvůli těm prohozeným frekvencím trochu uzavřená záležitost.
Jak vidím, že to spěchá, tak asi to chceš rychle vidět, rychle koupit a vzít to na dovolenou. Tak ať dobře vybereš. Hlavně se neukvapuj, ať není problém a něco se nestane a nebo ať nejsi zklamaný.
gardenroute

#806 Příspěvek od gardenroute »

Jenom bych k Markovi dodal, že pokud to má být pro natáčení videa (smysluplného), tak Vision 1 nemá smysl, je to tak na focení...
hravec

#807 Příspěvek od hravec »

gardenroute píše:Jenom bych k Markovi dodal, že pokud to má být pro natáčení videa (smysluplného), tak Vision 1 nemá smysl, je to tak na focení...

tak P2 s 3D mám doma !
Marek_Km

#808 Příspěvek od Marek_Km »

gardenroute píše:...

Asi tak. Jako pokud to chce jen a pouze jako FPV RTF stroj, tak asi jo (přidá jen tablet, nebo telefon jako monitor a má FPV), ale jinak nevím no. Já s tím Visionem žádné zkušenosti co se týká výdrže baterky, dosahu ovládání a dosahu videopřenosu nemám, takže v tomto neporadím...
hravec píše:tak P2 s 3D mám doma !

Ale on chce asi vidět v akci Visiona...
hravec

#809 Příspěvek od hravec »

to bylo citoslovce radosti a info pro Petra
gardenroute

#810 Příspěvek od gardenroute »

hravec píše:tak P2 s 3D mám doma !
hravec píše:to bylo citoslovce radosti a info pro Petra
Blahopřeji Petře, tak ses po mnoha měsících konečně dočkal :D Je to to "paskvil" provedení, nebo už je tam zpět původní "system dock" konektor ?
Ten FPV Tx mě z HK dosud nedorazil, ale počítám po neděli...
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“