dotaz na modeláře se znalostmi z pneuservisu

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
pepin

Re: dotaz na modeláře se znalostmi z pneuservisu

#76 Příspěvek od pepin »

RS955i píše:pepin prepáč ale vypada to že sa ti to vymklo z rúk!
No možno som ťa zle pochopil (predsa len určitá jazyková bariéra :-) ) ,ale v jednom príspevku prejavujes odvahu nechať opravenu pneu aj na prednej náprave a nakoniec pises že pôjde do rezervy!
Tomuto sa u nás v dedine hovorí že si "robíš z huby riť !".
No a ak ju predsa dáš do rezervy tak si ale úplne zbytočne strácal čas a peniaze a tak isto si mohol použiť hocaky špak zo srotoviska ako som sa ti snažil vysvetliť.
No čo už...

když jsem to psal, tak jsem tu opravu ještě neviděl a ani jsem o té opravě ještě nemluvil se servisákem---jestli ji nemám raději dát na zadek, nebo nechat opravdu jako rezervu, je to moje guma a na mém autě, stalo se to převčírem večer, tak bylo dost času uvažovat o tom, kterou gumu kam a která guma bude pátá v kufru.

Z huby rit jsem si nerobil, jasně jsem napsal, že ji opravit nechám, i kdyby jste se posrali, už jen proto, abych viděl jak to vypadá a na kolik to přijde, at je to jak je to, pátou nafouklou gumu mám v autě, zítra mohu klidně s čistou hlavou vyrazit s erem někam za humna a né bejt podělanej, abych náhodou jako na potvoru nepíchnul.

ono jediný o co jde jsou právě ty pocity, plátno je v pořádku, to jsem viděl i já, zevnitř bude to místo zesílené, z venčí je to probroušené a zavařené, pokud pojedu rychle, tak je ta guma odstředivou silou z boku jako beton, pokud pojedu na píchlý, tak se to tutáč prorve jinde, samozřejmě proč ale bušit pěstí do stolu a demonstrativně ji dávat na předek, když je opravovaná pouze jedna a mezi verzí bud předek, nebo zadek je jedinej rozdíl, dvakrát hever a pět šroubu na víc. X krát jsem už někde s nějakým autem s píchlou gumou sotva dojel, musela dostat sodovku nevídanou, nakonec ji zalepili a já na ní vesele lítal po dálnicích dál, tady jsem stál u auta a čuměl na gumu, jak pomalu utíká a měkne, ono to bylo totiž s tím proražením o obrubník nejspíš trochu jinak, což mi došlo až dnes, když jsem po 16 té hodině odjížděl zase z práce, stojím tam u obrubníku, co nejblíž, protože okolo jezdí auta, při vyjíždění jsem si zase líznul levým kolem lehce obrubník a bylo mi okamžitě jasné, odkud vítr vane, páč na druhym autě jsem měl podobnou závadu loni a přesně stejnou ve stejném místě, jen to bylo trochu, guma neucházela, tak jsem to jako správný modelář jen pro formu líznul vteřinákem :lol:

jinak jízdu s práznou zadní gumou už jsem taky zažil, muzika v autě na dálnici nahlas, že je něco špatně jsem poznal až podle smradu v autě, páč z tý gumy se už hulilo a byla totál na sračky, táhnout to ale začalo až když jsem brzdil a zpomalil, ale to auto mělo zadní nápravu pevnou, né každý kolo zavěšený zvlášt.
Naposledy upravil(a) pepin dne pát 30.05.2014 20:28, celkem upraveno 1 x.
zdzd

#77 Příspěvek od zdzd »

pepin píše:když to byla klasika, jak se to takto zodpovědnému občanovi mohlo vubec stát, že zanedbal prevenci :wink:

Že by podle přísloví, na každého jiný metr :wink:

Chtěl bych tě vidět, jak zrovna toto zkontroluješ...
pepin

#78 Příspěvek od pepin »

zdzd píše:Chtěl bych tě vidět, jak zrovna toto zkontroluješ...

jezdim starý auta, ale že už jezdím skutečně se šrotem opravdu poznám a neříkej mi, že ty ne .Ano, nejsem měkkej, pokud s tím šrotem projedu ofiko technickou---zásadně už mnoho let mimo kabria, kde jsou pod kolama podložky jedu technickou opravdu ofiko---, jezdím vesele dál.Ale že je to už šrot vím velice dobře, já tě rozhodně neodsuzuji za to, že si jezdil autem, dokud mu nerupl držák pružiny, ale pak tu nehlásej o zodpovědnosti vuči ostatním učastníkum provozu, tutově to nabyla od pohledu leštěnka, kde z čista jasna něco uhnilo a tutově to nebylo pětiletý auto, kde bys tu závadu nemohl očekávat.
pepin

#79 Příspěvek od pepin »

řeší se tu jediné, nejste někteří ochotni připustit, že je technologie, která umožnuje opravu bočního poškození pneumatiky, pokud jde pouze o poškození gumového povrchu
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#80 Příspěvek od Kuba78 »

no tohle vypada na vetsi dirku nez propichnuti sidlem, to je jak prustrel 20mm kanonem.. s timhle bych se 250kmph po nemeckych autostrade moc neodvazoval.. ale pokud to das do auta na rezervu a pouzijes ji jen na dojeti tak asi ok.. nejsem odbornik ale pokud pneuservis dal fakturu a napsal ze to spravoval asi si za tim stoji.takze nezbyva nez poprat hodne stastnych kilometru a parkuj opatrne.

jo a koukam ze moje problemy kdy resim jestli spravovat stahovani okenka ktere se za provozu nestahuje jsou uplne malicherne, kdyz se tu osazenstvo hada komu vic hnije auto a co muze upadnout a co uz upadlo.. takovy automobilovy malomocenstvi skoro.
pepin

#81 Příspěvek od pepin »

Kuba78 píše:no tohle vypada na vetsi dirku nez propichnuti sidlem, to je jak prustrel 20mm kanonem

no a to je právě ono, víme o tom hovno, ale jen se domníváme, jak si myslíš, že opraví tu dirku šídlem, pokud to má být zavařené, i tu dirku musí rozbrousit asi minimálně do trychtýře, aby tam mohli navařit novou gumu, páč tam asi musí být nějaký přechodový kontaktní prostor. Je to fakt beznaděj, chceme tu rozumbradovat o věcech u piva a cigára, který někdo řešil při vývoji někde v labolatoři na molekulární bázi, to si fakt myslíte, že někde někdo v garáži rozhicoval ohniště a pomocí asfaltu začal experimentovat :roll:
ty vole, já si pamatuji, jak jsem čučel na lodní přívěsný motor, proč je tam brutálně přinejtovanej nějakej kus hnusnýho kusu železa, balo mi vysvětleno, aby ta slaná voda žrala ten hnusnej kusa železa a né ten motor, modelář by ten motor natíral barvou od rána do večera a tady diskutoval o tom, jaká barva je nejlepší :lol:

PS: puvodně tam byla dirka, že jsem fakt uvažoval o tom, že to zaleju prstolepem a seru na to :wink:
zdzd

#82 Příspěvek od zdzd »

pepin píše:jezdim starý auta, ale že už jezdím skutečně se šrotem opravdu poznám a neříkej mi, že ty ne .Ano, nejsem měkkej, pokud s tím šrotem projedu ofiko technickou---zásadně už mnoho let mimo kabria, kde jsou pod kolama podložky jedu technickou opravdu ofiko---, jezdím vesele dál.Ale že je to už šrot vím velice dobře, já tě rozhodně neodsuzuji za to, že si jezdil autem, dokud mu nerupl držák pružiny, ale pak tu nehlásej o zodpovědnosti vuči ostatním učastníkum provozu, tutově to nabyla od pohledu leštěnka, kde z čista jasna něco uhnilo a tutově to nebylo pětiletý auto, kde bys tu závadu nemohl očekávat.

Nevím co chceš řešit. Byla to patnáct let stará Felda, natočených skoro třista tisíc. Třetí auto v rodině určené k ježdění po polňačkách při sběru kešek s tím, že při první větší poruše jde na hnůj. Ale brzdy, gumy a podobné bezpečnostní věci byly pravidelně kontrolované a udržované. To uchycení péra taky neruplo na silnici, ale v terénu. I tak jsem nechal vyměnit oba tlumiče v páru i gumy.

Pokud si ti to zdá být zanedbané, tak si to klidně mysli dál. Já si zato myslím, že je šílené jezdit na gumě s bokem seknutým natolík, že začne ucházet...
pepin

#83 Příspěvek od pepin »

ZDZD, ty máš ty svoje závěry, jedny pro sebe, druhé pro jiné a právě proto si nemužeš rozumět s těmi, kteří právě usoudí, že pokud mají oni svobodnou volbu ve výběru, budou raději jezdit i po polnačkách slušným autem a obmění vozový park dřív a svuj modýlek hold kuli tomu, že už nezbylo na špičkový vysílač kuli lepšímu autu i na polnačky právě třeba vysílačem turnigáčem.

ty vole, tady budete mlátit hlavou do stolu, kuli zavařené gumě, ale přijde řeč na tisíckrát opravovaný Blaníky, kterejm to utnuli, a lezli by jste to do toho doklud by to mělo alespon jedno křídlo a kus trupu i po stopadesáti devíti prodlouženích letuschopnosti jen kuli tomu, že to je přece klasika. Dnes jsem jel náhodou za veteránem, když šlápnul na brzdu, tak se pod autem napnuli podvěšený šnury ke kolum :lol:
pepin

#84 Příspěvek od pepin »

Pánové, řeknu vám to takto, prostě jsem tu gumu nechal zavařit a budu na ní jezdit, já fakt fobii nemám a bráním se pokud možno tomu, abych každého kdo něco dělá manuálně hned viděl jako lempla, ono kdo nic nedělá, hold nic nikdy nezkazí a to i přesto, že mojim povoláním je řešit právě problémy a prusery, to beru tak, že je uplně jasný, že pokud je mojim povoláním něco opravovat, těžko mě bude volat někdo na něco co opravit potřeba není, takže ono to chce trochu soudnosti, navíc si myslím, že jsem se narodil na dobré planetě a nějak se mi stále i když s odřenýma ušima s tím daří vyjebávat a nerad bych si to pokazil tím, že dostanu strach z opravený gumy, koupim gumy nový a ledva vyjedu z toho servisu mi nějaký uvědomělý vysvětlí, že jsem byl posera zbytečně, páč sice mám ted komplet nový gumy, ale on mi to auto z vedlejší satejně ohnul do luku :wink:

snažím se brát ten život tak, jak plyne, kdyby doplynul zítra, no ty vole, super, já s ním fakt jebal jak to šlo, zalepená guma mě fakt nesere, co mě sere, že to lonbi neklaplo s baráčkem na Raný
pěkně v pantoflích si dojít jako dědek polétat na svah poté, co zaleju záhon s mrkví.Fakt nemám peníze na nový gumy, já chci mít barák na letišti a žádná guma světa mi nestojí za to, abych o ten dom,ek přišel, to budu vážně raději mrtvej.
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#85 Příspěvek od Kuba78 »

Pepine, jen takovy drobny OT: zkus prosim pri psani pouzivat tecky a vetnou stavbu. Veta velikosti cele kapitoly rozdelena milionem carek na spoustu vedlejsich se cte nic moc.. A snaze pochopit sdeleni to neprida. Dik.

Dosti bylo o gume. Mas to spraveny, vis ze mas jezdit opatrne a to je asi tak vse.
Quis custodiet ipsos custodes?
arda1
Kontaktovat uživatele:

#86 Příspěvek od arda1 »

Raději nic............... :roll: Radek
ICQ 638556901
pepin

#87 Příspěvek od pepin »

Kuba78 píše:Pepine, jen takovy drobny OT: zkus prosim pri psani pouzivat tecky a vetnou stavbu. Veta velikosti cele kapitoly rozdelena milionem carek na spoustu vedlejsich se cte nic moc.. A snaze pochopit sdeleni to neprida. Dik.

Dosti bylo o gume. Mas to spraveny, vis ze mas jezdit opatrne a to je asi tak vse.

Kubo, ono vše se vším uzce souvisí, pokud bych byl na takové intelektuální urovni, abych byl schopný poskládat smysluplně větnou stavbu, tak bych sem dávno nic nepsal :lol: kdo mě zná osobně už dobře ví, že kapitoly a témata nerozděluji ani v plynulé řeči , takže mi přijde nekorektní v psaném textu navozovat dojem, že pokud spolu případně někdy náhodou osobně pokecáme , mohla by to být debata :D
corona

#88 Příspěvek od corona »

pepin píše:řeší se tu jediné, nejste někteří ochotni připustit, že je technologie, která umožnuje opravu bočního poškození pneumatiky, pokud jde pouze o poškození gumového povrchu

1.
Technologie existuje, dobře vybavené větší pneuservisy ji běžně používají.

2.
Lze opravit i poškození z boku, kde nejde jen o "gumový povrch" - já měl prořez nožem na lina v délce cca 15 mm.

.
Dub79
Kontaktovat uživatele:

#89 Příspěvek od Dub79 »

No jedné malé dírky opraravené termptresem a laty bych se ne nějakou chvíli nebál.Na dýl no nevím sám čekám na nový gumy na služebním Jetim. Nejméně mám na gumě 2 dírky boku.U nás mi to v servise neopraví ,ale u našich sousedů v Pl bez problému.Jezdím ale +- 80% po lese.
www.rcletanijavornik.websnadno.cz
www.rclmkrychleby.estranky.cz
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“