dotaz na modeláře se znalostmi z pneuservisu
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
dotaz na modeláře se znalostmi z pneuservisu
ahoj, asi jsem dnes píchnul gumu, postupně ucházela a ve finále jsem ji šikmo prorazil--skřípnul nepatrně jak byla měkká z boku při přejezdu obrubníku, je to až na plátno a nepatrně bokem uchází, než pojedu do pneuservisu, kde mi jistě raději nabídnou komplet novou sadu gum se chci tady zeptat, jestli to jde nějak umodelařit nějakým spešl lepidlem--že bych si tu gumu nechal zout, tu boční díru si zalepil sám a díru na obvodu už nechal na pneuservisu. Rozválená není, definitivně se vyfoukla až když už jsem s tím autem stál, je to šikmá trhlina a je tam vidět trochu plátno, když jsem to naslinil, tak to dělalo bubliny.
respektive mi jde o to, jestli takovou závadu vyřeší běžně i jaký koli pneuservis, pak bych nějaké pokusnické békárny neřešil.
respektive mi jde o to, jestli takovou závadu vyřeší běžně i jaký koli pneuservis, pak bych nějaké pokusnické békárny neřešil.
Re: dotaz na modeláře se znalostmi z pneuservisu
Můžeš tam nechat dát duši ale i u ta se může skřípnutím v tom místě poškodit.
Osobně mi to nepřijde jako chytrý nápad, snažit se ušetřit na tomto místě, dovedeš si představit co všechno se může stát pokud ten bok povolí ve "vhodný" okamžik.
Gumy nemusíš měnit všechny stačí jen dvě na stejný nápravě, aby tě ty ušetřený 2-3000Kč pak nemrzeli.
Osobně mi to nepřijde jako chytrý nápad, snažit se ušetřit na tomto místě, dovedeš si představit co všechno se může stát pokud ten bok povolí ve "vhodný" okamžik.
Gumy nemusíš měnit všechny stačí jen dvě na stejný nápravě, aby tě ty ušetřený 2-3000Kč pak nemrzeli.
Gaui200,Tarot450ProFBL,MinititanV2,TRex500,Raptor50,TZ-V2 Frenzy,TRex700,FutabaT-10C+nějaký letadla
Nechci tě ztrašit,ale ještě jsem neslyšel o člověku,který by lepil BOČNICI PNEU.
v případě,že se jedná o jednu pneumatiku na přední nápravě,se mění VŽDY obě!v případě,že se jedná o zadní pneu,tak se může vyměnit jen jedna,ale v tomto případě NESMÍ TATO PNEU S žádnou jinou na přední nápravu.a v nejhorším případě,kdy máš stálý pohon 4*4 se MUSÍ měnit VŠECHNY 4.ZÁLEŽÍ NA AUTĚ.
PS:je to už pár let,co jsem tam dělal.Od té doby se lecos mohlo změnit,ale myslím si,že bok pneumatiky neumí opravit snad nikdo.Napadá mě jen snad to,že se potom z ní udělá celoprotektor(na CELOU pneu se nanese guma a vyřeže se do ní vzorek)ale nevím jestli by to drželo zrovna ten bok.
2Beep:já než to sesmolil,tak jsem byl zas druhý.ale souhlasím s tebou.
v případě,že se jedná o jednu pneumatiku na přední nápravě,se mění VŽDY obě!v případě,že se jedná o zadní pneu,tak se může vyměnit jen jedna,ale v tomto případě NESMÍ TATO PNEU S žádnou jinou na přední nápravu.a v nejhorším případě,kdy máš stálý pohon 4*4 se MUSÍ měnit VŠECHNY 4.ZÁLEŽÍ NA AUTĚ.
PS:je to už pár let,co jsem tam dělal.Od té doby se lecos mohlo změnit,ale myslím si,že bok pneumatiky neumí opravit snad nikdo.Napadá mě jen snad to,že se potom z ní udělá celoprotektor(na CELOU pneu se nanese guma a vyřeže se do ní vzorek)ale nevím jestli by to drželo zrovna ten bok.
2Beep:já než to sesmolil,tak jsem byl zas druhý.ale souhlasím s tebou.
...proč se musí měnit obě gumy?
Jestli máš novou, resp. dobrou rezervu v autě, kup stejnou gumu jako tu rezervní (jestli se ještě prodává). Tu druhou jetou a dobrou hoď do rezervy 
Pak ti stačí jen jedna guma koupit - jinak to kolo je dle mého na odpis, z důvodu bezpečnosti.
David
Pak ti stačí jen jedna guma koupit - jinak to kolo je dle mého na odpis, z důvodu bezpečnosti.
David
- JosefSvejk
Hlavně s tím zajeď do servisu, tam ti poradí. Mně před dvěma lety propíchali skoro novou gumu šídlem (má ho prý v kastlíku každý "správný" taxikář v Práglu) zboku, asi deset maličkých dírek na ploše tak 3 x 3 cm. V pneuservisu mi to šikovně opravili a už jsem na ni najezdil dvě letní sezóny. Chce to ale opravdu dobře posoudit odborníkem.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
2952 píše:...proč se musí měnit obě gumy?
aby výrobce mohl vyrábět (a vydělávat), prodejce prodávat (a vydělávat) a ty cálovat (makat, abys na to měl).
Ne, vážně, aby obě gumy na téže nápravě měly pokud možno co nejvíc stejné vlastnosti. Gumy z jedné série budou mít stejný materiál (je výrobní tolerance) a budou mít stejný a stejně hluboký vzorek, proto se budou chovat obě (maximálně) stejně. V případě rozdílně starých gum, rozdílně sjetých a z jiné série se ti může stát, že (hlavně stářím a ojetím, výrobní tolerance složení směsi by až takový vliv mít neměla) se každá guma bude chovat jinak. Materiál stárne a může docházet k mírným změnám jeho vlastností. Různá hloubka dezénu se může projevit změnou chování třeba na vodě za deště. A tak by se dalo pokračovat.
4pepin, tenhle druh "poranění" gumy je podle mých zkušeností prakticky neopravitelný. Nešetři na nesprávném, místě, abys víc neprodělal.
Hitec Aurora 9X
S opravou bočnice pneumatiky si koleduješ o Darwinovu cenu.
To opravované miesto nepovolí v malej rýchlosti pri parkovaní. Rupne to bez varovania pri zaťažení vo veľkej rýchlosti alebo pri prudkom brzdení. Tak si dobre rozmysli, či chceš za každú (možno najvyššiu) cenu ušetriť. Za ušetrené peniaze si môžeš nechať kúpiť napríklad väčší náhrobný kameň.
To opravované miesto nepovolí v malej rýchlosti pri parkovaní. Rupne to bez varovania pri zaťažení vo veľkej rýchlosti alebo pri prudkom brzdení. Tak si dobre rozmysli, či chceš za každú (možno najvyššiu) cenu ušetriť. Za ušetrené peniaze si môžeš nechať kúpiť napríklad väčší náhrobný kameň.
- Kuba78
- Kontaktovat uživatele:
Z toho pepinova popisu sem uplne nepochopil jak moc je ta dira velka, ale ja mel gumu propichnutou z boku nejakym sidlem (klasicky pokus o zlodejinu, propichnuta guma na parkovisti nakupniho strediska) a normalne mi to zalepili v pneuservisu zevnitr nejakou zaplatou. Guma byla 17ka dunlop sport maxx 225/45
Quis custodiet ipsos custodes?
-
JardaRůžička
Tím spíš mě překvapuje Tvoje tvrzení, žeBeep píše:je to už pár let,co jsem tam dělal
Vážně chceš tvrdit, že se vzorek do pneu (byť protektoru) VYŘEZÁVÁVaillante píše:na CELOU pneu se nanese guma a vyřeže se do ní vzorek
Propíchnutý bok podloží zevnitř záplatou s kordem, ale pokud je "žvejknutá" o obrubník, už to asi nebude jen dirka, ale uvnitř můžou bejt žvejknutý i dráty, a to bych určitě neriskoval. Hlavně né na přední nápravě. Souhlasím s DAF, tu kombinaci nová + rezerva, bych na předek taky nedal, radši ani na zadek, pokud je už několik roků stará.
- MarthiR
Pokud se dá sehnat stejná guma kup druhou a nech ji jen přezout.
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
Kluci diky .stavil jsem se cestou na info v pneuservisu. Duše se do bezdušovky davat nesmí.prodřela by se, ale lepši pnruservisy to zavařují. Takže vyřešeno.
pepin prepáč mi indiskretnu otázku...Máš rakovinu alebo nejakú inú nevyliecitelnu chorobu?
Ináč si neviem vysvetliť "odvahu" opravovať bočný prieraz pneu...
Ak ide o peniaze radšej tam daj akúkoľvek pneu z vrakoviska len to neopravuj !
RS955i píše:pepin prepáč mi indiskretnu otázku...Máš rakovinu alebo nejakú inú nevyliecitelnu chorobu?
Pokud to mohou servisy opravovat.tak se na tom snad muže jezdit.osobně by mě zajimalo,kolik z vás u bazarových aut zouvá gumy, aby zkontrolovali, zda také nejezdí de zsvařenou bočnicí.
Rozsah poškození posoudí servis a pokud to pujde opravit.tak to opraví.