To jsme to dopracovali

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
Buckeye-Blitz

Re: To jsme to dopracovali

#16 Příspěvek od Buckeye-Blitz »

JardaRůžička píše:Já jsem se (zřejmě v podobné době) s naivitou k onomu věku patřící zeptal, proč se o našich letcích nic neučíme. Dopadl jsem podobně...

Za několik let po zmiňované písemce z dějepisu, tentokrát už v posledním ročníku střední školy, nám učitel na konci hodiny odborné přípravy začal předčítat z "jakési" knihy, pečlivě zabalené tak, aby nešlo zjistit název. Když jsme se ho zeptali, co je to za knihu, nechtěl to říci...V každém případě byly to příběhy o J.Františkovi, A.Valentovi, O. Smikovi, A. Vašátkovi, Velkém útěku a další, kdy mi došlo, že to musí být kniha "Zlomená křídla". Ten učitel byl zvláštní podivín, stranicky angažovaný, tak to jednání k němu moc nešlo. Netrvalo dlouho a na školu přijela jakási krajská inspekce, která se zaměřila speciálně na jeho hodiny. Když inspekce skončila, skončil i dotyčný učitel - ze dne na den. Našel "uplatnění" ve fabrice na výrobu židlí 50 kilometrů od bydliště jako výstupní kontrola - asi počítal, zda má každá židle čtyři nohy.
Myšlenka,kterou nelze vyjádřit stručně, nezasluhuje, aby byla vůbec vyslovena.
Bull
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Bull »

Mám podobné zkušenosti jako vy,taktéž i já jsem v páté třídě ZŠ zpracoval referát do hodiny literatury o našich letcích v Anglii dostal za.3. a soudružku učitelku moc zajímalo kde jsem ke knize přišel,jestli mě četba takových knih opravdu zajímá nebo mě někdo k jejich četbě navádí (Otec :lol: ) a velmi důrazně mi doporučila abych příští referát vypracoval z jiného tématu.No a pak se ještě přišlo na to že nejsem a nikdy jsem nebyl v Pionýru, byl jsem označen jako vyvrhel společnosti a spolužáci byli nabádáni aby se mnou nekamarádily,takže mám na soudruhy moc pěkných vzpomínek. :mrgreen: A musím souhlasit našim vojákům kteří bojovali proti fašismu na všech frontách světa se opravdu nedostalo takových poct a odškodnění jakých by si zasloužili.

Mimo jiné stojí za to shlédnout 3.dílný dokument stínoví vojáci který vysílala ČT.bude to někde na netu. Tam si člověk udělá obrázek o našem národu.
http://3505173.rajce.idnes.cz/
kouba159
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od kouba159 »

Bull píše:Mám podobné zkušenosti jako vy,taktéž i já jsem v páté třídě ZŠ zpracoval referát do hodiny literatury o našich letcích v Anglii dostal za.3. a soudružku učitelku moc zajímalo kde jsem ke knize přišel,jestli mě četba takových knih opravdu zajímá nebo mě někdo k jejich četbě navádí

No moje učitelka zase nedokázala pochopit proč jsem si na referát vybral knihu od Čapka Hovory s TGM. A vofuk z toho byl taky pořádný.
Jaroslav Kuba
jabber:kouba159@jabber.cz
Kovboj

#19 Příspěvek od Kovboj »

Možná bylo fajn u vzpomínek na školu uvádět rok, kdy to zhruba bylo :wink:
JardaRůžička

#20 Příspěvek od JardaRůžička »

Kovboj píše:Možná bylo fajn u vzpomínek na školu uvádět rok, kdy to zhruba bylo
V mém případě cca 1965 - 67.
Odpovědět